Belépés
Korlátozások szilveszter napján 2020.12.31
... tilos a közterületi tűzijáték, és magánterületen is csak a kisebb eszközök használhatók.
A járvány elleni védekezés miatt az idei szilveszteren tilos a közterületi tűzijáték. Magánterületeken is csak az alacsony kockázatú, 1-es és 2-es kategóriába tartozó eszközök használhatók - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője szerdán az MTI-t. ...
2020-12-31 10:47:53
Koronavírus - Operatív törzs: már több mint tízezer szabálysértést észlelt a rendőrség
... közterületek, nyilvános helyek lezárására vonatkozó helyi rendelkezések betartását.
A bevásárlóközpontok rendjére vonatkozó felvetéssel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy magánterületeken az üzemeltetők feladata a szabályok betartatása, ugyanakkor hangsúlyozta, a rendőrség mindenkitől a korlátozások betartását kéri.
Gál Kristóf, az ORFK szóvivője elmondta: az ...
2020-04-11 13:22:11
NAIK: az állami területeken folyamatos a parlagfű-mentesítés
...
Gyuricza Csaba hozzátette, a programban évente átlagosan ötvenezer ember végez parlagfű-mentesítési feladatokat, a magánterületeken azonban állampolgári kötelesség a növény irtása.
Sokan nem ismerik fel a parlagfüvet, és így nem kezdik el a védekezést, ezért az Agrárminisztérium július 1-7. között meghirdetett palagfűmentesítési hétének célja, hogy felhívja a figyelmet a...
2019-07-04 11:21:57
"Drónernyőt" fejlesztettek ki Japánban
... hírportálon.
A cég szerint a drónnal való esetleges ütközések okozta fejsérülések és az önműködő repülőgépekre vonatkozó szabályozások miatt a speciális ernyőt eleinte csak elzárt magánterületeken - például golfpályákon - lehetne használni.
"Azért döntöttem a fejlesztés mellett, mert magam sem szeretek esernyőt tartani" - mondta a vállalat elnöke, Szuzuki Kendzsi.
A...
2018-06-06 14:50:24
Római-part - Tarlós: érthetetlen a III. kerület döntése
... és a Duna-part közötti hetvenhektáros területet meg kell védeni.
Tarlós István elmondta azt is, csak akkor van annak értelme, hogy a parton egy drágább védművet építsenek magánterületeken, ha a civilek ezt a változatot elfogadják.
Az óbudai képviselő-testületi határozatot követő vasárnapi tüntetésen kiderült, "szó nincs róla", hogy a civilek ezt elfogadnák. A vita tárgya...
2017-10-03 20:23:29
Aj Vej-vej New York iránti szeretetét fejezi ki új köztéri installációs kiállításával
... művész, aki a nyolcvanas években diákként New Yorkban élt, elmondta, hogy új munkája a "városhoz és lakóihoz szóló szerelmeslevél" .
A város különböző pontjain, köztereken és magánterületeken feltűnő installációs kiállításokon nagyméretű szobrok és a művész menekültválságról készült fényképei is láthatók majd.
"Vej-vej szobrászati variációi a bennünket fizikailag és sze...
2017-08-23 10:52:08
A székely zászló magánjellegű szimbólum
... közterületekre érvényes előírást nem tartalmaznak. Az ítélet a helyi zászlókra vonatkozó, 2015 nyarán elfogadott törvényre hivatkozva jelenti ki, hogy a "magánjellegű szimbólumokat" csakis magánterületeken lehet kitűzni. A köztérre kihelyezett kézdivásárhelyi székely zászlók miatt először Kovászna megye prefektusa indított peres eljárást.

A polgármesternek egy 2014-es ...
2016-08-09 23:30:46
Székelyzászló-ügy - Eltávolították Kézdivásárhely köztereiről a székely zászlókat
... része a romániai közigazgatási rendszernek". Az ítélet a helyi zászlókra vonatkozó, 2015 nyarán elfogadott törvényre hivatkozva jelenti ki, hogy a magánjellegű szimbólumokat csakis magánterületeken lehet kitűzni.
A köztérre kihelyezett kézdivásárhelyi székely zászlók miatt először Kovászna megye prefektusa indított peres eljárást. A polgármesternek egy 2014-es jogerős ítélet...
2016-08-09 13:02:18
Fazekas Sándor vizsgálatot rendel el a parlagfűirtásra szánt szja-felajánlások felhasználása miatt
... parlagfű-mentesítését segítő eszközök beszerzésére. A Parlagfűpollen No Társaság közleményben tiltakozott ez ellen, mint írták, mivel a parlagfű legalább 90 százaléka nem köz-, hanem mezőgazdasági magánterületeken nő, "nagy a veszélye annak, hogy a pályázat útján megszerzett eszközök nem valós parlagfű-mentesítést szolgálnak majd".
Az LMP csütörtöki közlése szerint a párt hűt...
2014-12-08 17:02:20
Hajléktalanok - Szombaton kezdődik a hajléktalanok téli ellátása
... valamint a diszpécserszolgálatok működtetésére.
A tág becslések alapján körülbelül 20-25 ezer emberről beszélhetünk hajléktalanként, akik közterületeken, zöldterületeken, magánterületeken, valamint hajléktalan szállásokon élnek. A hajléktalan emberek hozzávetőleg fele a fővárosban, és fele vidéken él, jellemzően a megyei jogú városokban. Budapesten 10-12 ezer embert érint a h...
2014-10-30 14:22:32
1 2 
Címkék: Vej-vej New York, Eltávolították Kézdivásárhely, Fazekas Sándor, Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, Gyuricza Csaba, Szuzuki Kendzsi, Tarlós István, Parlagfűpollen No Társaság, állami területeken, székely zászló, székely zászlókat, parlagfűirtásra szánt, hajléktalanok téli, közterületi tűzijáték, kisebb eszközök, járvány elleni, idei szilveszteren, alacsony kockázatú, üzemeltetők feladata, szabályok betartatása, rendőrség mindenkitől, korlátozások betartását, programban évente, magánterületeken azonban, növény irtása, drónnal való, önműködő repülőgépekre, speciális ernyőt, fejlesztés mellett, vállalat elnöke, drágább védművet, változatot elfogadják, vita tárgya, nyolcvanas években, város különböző, művész menekültválságról, bennünket fizikailag, helyi zászlókra, köztérre kihelyezett, romániai közigazgatási, magánjellegű szimbólumokat, 2014-es jogerős, parlagfű legalább, veszélye annak, pályázat útján, hajléktalan emberek, megyei jogú, magánterületeken, kézdivásárhelyi, zöldterületeken,
© 2013 TVN.HU Kft.