|
|
|
...
Zutaten
100 g Kuvertüre, vollmilch
100 g Kuvertüre, zartbitter
100 g Haselnüsse, ganze Kerne
50 g Haselnüsse, gemahlen
evtl. Butter
Die Kuvertüre in einer Schüssel über einem Topf mit kochendem Wasser schmelzen. Zu der geschmolzenen Kuvertüre die ganzen und die gemahlenen Haselnüsse geben und gut unterrühren. Wer mag, kann noch... |
2011-08-15 10:48:22 |
|
|
|
|
|
|
Lesznai Anna :
NAPOK
Képeskönyv máma a világ,
A város felett kék az ég,
Sietnek setét emberek,
Nem csuda, van dolguk elég.
Sok tarka csokros kirakat,
Telt virágoknak kelyhe tárt.
Látok koldust, ruhája rongy,
Látok selymes, népes bazárt.
A tarka jelenéseken
Nem botránkozik meg szemem,
A sok ,,miért... |
|
2011-08-14 23:32:31 |
|
|
|
|
|
|
Rónay György: Nyári album - 1.
Június
Még egyszer ez a koranyár, még egyszer ez a sárga
rózsaözön a kertben, a peónia-mámor.
Június. Hömpölyög a szélben a virágpor,
s havazva hull a nyárfák szösz virága.
Alkony eső után
Zápor volt délután. Csillámlik az esővert
nyárfalomb és a süppedt sírokon a moha.
M... |
2011-08-14 21:57:02 |
|
|
|
|
|
|
...
Zutaten
3 Paprikaschote(n)
800 g Kartoffel(n), geschält
etwas Schnittlauch
etwas Muskat
Salz und Pfeffer
n. B. Wasser (Kartoffelkochwasser)
n. B. Käse (Scheiben)
Die Paprikaschoten waschen und entkernen, den Deckel eng abschneiden und längs in je etwa 3 Stücke pro Paprika schneiden, die dann wie kleine Boote a... |
|
2011-08-14 21:39:20 |
|
|
|
|
|
|
Jó szívvel egy életen át!
Beköszöntött a hideg időjárás. Ilyenkor sűrűbb a vérünk, több feladatot ad a szívnek. Tanácsaink segítenek, hogy ne legyen túl nagy a próbatétel...
1. Egyél jó zsiradékot! A legjobb a telítetlen zsírsavat tartalmazó olívaolaj, a hal, az olajos mag.
2. Igyál vörösbort! Naponta egy pohárral, és rugalmasak maradnak ereid. A sz... |
|
2011-08-14 21:09:30 |
|
|
|
|
|
|
Vanília: a trópusok kincse
Édes, meleg illata gyermekkori emlékeket idéz, a nyári nagy fagyizásokat, a téli estéken főzött madártejek puha ízét, a családi ünnepek gyümölcstortáit. Ne érje be a szintetikussal, kóstolja meg az igazi vanília aromáját!
Ismerjük meg!
Bár ma a közértek polcain legtöbbször csak a "vaníliás cukor" zacskóval találkozunk, amely nem más, ... |
2011-08-14 15:43:58 |
|
|
|
|
|
|
...
Zutaten
400 g Walnüsse, gehackt
300 g Rosinen
400 g Cranberries
125 ml Whiskey, (Bourbon)
180 g Mehl
1 Pck. Backpulver
100 g Rohrzucker
60 g Butter, oder Margarine
2 Ei(er)
2 TL Zimtpulver
1 1 / 2 TL Nelkenpulver
1 / 2 TL Muskat
Die Rosinen und Cranberries 24 Stunden in Bourbon einlegen... |
2011-08-14 14:11:36 |
|
|
|
|
|
|
hozzávalók 1 főre
2 kg érett, fekete bodzabogyó
1,6 kg cukor
2 ek citromsav
csipet szalicil
elkészítés
A bodzabogyókat leszemezzük, villát végighúzzuk a szárán, így egyszerűbb. Jól átmossuk.
Fém edénybe elkezdjük főzni a cukorral, majd hozzáadj... |
2011-08-14 13:55:58 |
|
|
|
|
|
|
A magyar pörköltet evett, amikor az európai még köleskását
Kiszely István jeles magyarságkutató a nagy közönségsikernek örvendő előadás szerkesztett, rövidített változatát olvashatják.
Ki kell ábrándítanom önöket, mert én nem vagyok történész. Biológus, orvosember vagyok. Soha... |
2011-08-14 07:05:47 |
|
|
|
|
|
|
Adacsi Veszelszki Ferenc:Szellem kialakulásától a vallásokig
A régi magyar dicsőségünk megélése elsősorban az ábrándozással kezdődik, mert az
őstörténelemnek a kutatása terén számos lehetőséget meg kell vizsgálni, így az isten fogalmát
is. Az isten fogalmának a kialakulása igen közel áll a magyarságnak a hit és a hiedelem
világához, hiszen a Sumer szava... |
2011-08-14 06:49:13 |
|
|
|
|