Belépés
A C-vitamin ápolja és táplálja a bőrünket
... amellett, hogy lebarnulunk, bőrpír is keletkezik a bőrünkön. A C-vitamin mint egy nagyon jó antioxidáns védelmet is jelenthet a káros hatású UV-sugarakkal szemben, azonban nem helyettesíti a magas faktorszámú napvédő krémet. A C- és az E-vitamin kombinációja pedig a napkárosodásnak megelőzésében lehet a segítségünkre.

A C-vitamin helyi alkalmazása a bőrünket feszessé is...
2021-08-04 21:50:44
A gyenge veseműködés tünetei
... károsodik és zavarok keletkeznek a működésében.

Ha nem működik kielégítően ez a páros szervünk, néhány betegségre is gyanakodhatunk. Többek között szívbetegségek, májelégtelenség, magas vérnyomás, autoimmun betegség, cukorbetegség, egyes rákos betegségek is állhatnak a háttérben, de gyulladáscsökkentő gyógyszerek, kiszáradás, antibiotikumok, alkohol is kiváltó ok lehet....
2021-08-03 21:10:27
Az agy egészségének megőrzése idősebb korban is fontos
... aktívan hozzájárul a mentális teljesítmény és a koncentráció fokozásához. A B6- és a B12-vitamin és a folát támogatja az egészséges homociszteinszint fenntartását. Erre fontos figyelni, hiszen magas szintje szív- és érrendszeri betegséget okozhat.

Egyes ásványi anyagok is hozzájárulnak az agy egészségének fenntartásához, ilyen például a jód, a cink és a vas.

...
2021-08-03 20:16:24
Mire jó a K-vitamin és milyen táplálékban van sok belőle?
... felszívódás, akár aktív lisztérzékenység vagy Crohn-betegség esetében. Egyes gyógyszerek is megzavarhatják ennek a felszívódását, leginkább a vérhígítók, az antibiotikumok, az aszpirin, a magas koleszterinszintre szedett gyógyszer.

Az alultápláltság és a túlzott alkoholfogyasztás is oka lehet a K-vitamin-hiányos állapot kialakulásának, illetve ezek is okozhatnak felszív...
2021-08-01 21:26:04
100 Ft-os szépítő, avagy mire jó még az élesztő?
... sokat enni belőle, de egy késhegynyi élesztő már bőven elég lehet naponta. A jobb íz miatt kis tejjel vagy joghurttal is összekeverhetjük.

Idegrendszer
Az élesztő kifejezetten magas százalékban tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyek jótékony hatással lehetnek idegrendszerünk működésére. Fáradtság, kimerültség, vagy levertség esetén, a stresszesebb napo...
2021-07-30 21:04:41
Harmonia.......
... színesek: felső farkfedőik föltűnően hosszúak. Nyakuk is meglehetősen hosszú, fejük kicsiny, szárnyuk rövid, lábuk és farkuk hosszú. Csőrük vastag, boltozott ormú, kampósodó hegyű; csűdjük magas, a kakasé sarkantyúval fölszerelt. Rövid szárnyukban a hatodik evező a leghosszabb farkuk 18 fokból áll, amelyet a farkfedők jelentősen meghosszabbítanak. Gazdag tollazat díszíti a testet,...
2021-07-30 11:45:00
A vitaminokról
... kiemelkedő szerepet játszik a kalcium és a D-vitamin hiánya. Pótlásukkal kapcsolatban bebizonyosodott, hogy segítik a csontok egészségének fenntartását.

Idősebb emberek körében nagyon magas a csonttörések kockázata, amit el lehetne kerülni, ha az érintett korosztály tagjai rendszeresen járnának szűrővizsgálatra, csontsűrűség-mérésre, azonban a tanulmányok azt igazolják,...
2021-07-29 21:11:55
Harmonia.......
... változásoktól.
Erre is gondolj: Kapcsolatban van minden tavaszi csillagjeggyel. Olvasd Benjámin László, Béke című versét: "Tavasz van, milyen szép tavasz van, de jó futkosni a szabadban, a fű magas, sűrű a lomb, csíz búvik ott és vadgalamb,száll a gyermekek nevetése. Tavasz, vidámság - ez a béke!" A magyar kártya minden évszakot megjelenít.

...
2021-07-29 13:27:13
Diabétesz és szívbetegség – van kapcsolat közöttük
... és érrendszeri betegség lehet. A cukorbetegségnek számos kockázati tényezője van, cikkünkben most fel is sorolunk néhányat.

A diabétesz olyan krónikus betegség, amely a tartósan magas vércukorszint miatt alakul ki, miközben károsulhatnak az artériák. Emiatt idővel merevekké és rugalmatlanokká válhatnak - ilyenkor beszélünk érelmeszesedésről.

A tartósan ...
2021-07-28 21:26:20
Vigyázat, akár árnyékban, vízben is leéghetünk!
... kényelmes, de nehezebb egyenletesen eloszlatni. Az arcra érdemes a bőrtípusnak megfelelő külön napvédőt használni, így például kevésbé fog csillogni a zsíros bőr. A gyerekeknek szánt napvédőknél a magas faktorszám mellett, arra is figyeljünk, hogy kevesebb színező-és illatanyagot tartalmazzon a készítmény.


Külön napvédőt használjunk az arcunkra - shutterstock...
2021-07-27 21:26:17
1 2 3 ..............4339 4340 .......6508 6509 .......8677 8678 8679 
Címkék: Olvasd Benjámin László, gyenge veseműködés, káros hatású, magas faktorszámú, napkárosodásnak megelőzésében, bőrünket feszessé, páros szervünk, mentális teljesítmény, koncentráció fokozásához, folát támogatja, egészséges homociszteinszint, túlzott alkoholfogyasztás, késhegynyi élesztő, élesztő kifejezetten, stresszesebb napo, kakasé sarkantyúval, hatodik evező, leghosszabb farkuk, farkfedők jelentősen, csontok egészségének, csonttörések kockázata, érintett korosztály, gyermekek nevetése, magyar kártya, cukorbetegségnek számos, diabétesz olyan, tartósan magas, arcra érdemes, bőrtípusnak megfelelő, gyerekeknek szánt, magas faktorszám, cukorbetegségnek, szűrővizsgálatra, összekeverhetjük, lisztérzékenység, bebizonyosodott, májelégtelenség, rugalmatlanokká, napkárosodásnak, idegrendszerünk, kialakulásának, gyanakodhatunk, csillagjeggyel, megzavarhatják, antibiotikumok, alultápláltság, szívbetegségek, fenntartásához, cukorbetegség, hozzájárulnak, változásoktól, károsulhatnak, segítségünkre, megelőzésében,
© 2013 TVN.HU Kft.