Belépés
Ferenc pápa katekézise 01.13
A magasztalás olyan, mint a tiszta oxigén belélegzése!
Január 13-án a Szentatya folytatta az imáról szóló katekézissorozatát, ezúttal a magasztaló, dicsérő ima paradox szépségét tárta hallgatósága elé. Jézustól és a nyomában járó szentektől megtanulhatjuk, hogy elsősorban nem Istennek, hanem nekünk van szükségünk a magasztalásra, éspedig legfőképpen a csüggedés és elbizonytala...
2021-01-14 10:12:43
Hogyan kezdjük a napunkat Istennel?
... minket.

1. Isten várja és előírja ezt. Habár Neki nem hiányzik személyünk és szolgálatunk - ez nem hoz Neki semmi hasznot, - ettől függetlenül Ő előnkbe helyezte a könyörgés és magasztalás állandó hálaáldozatának kötelességét.

a) Ily módon Ő emlékeztet minket hatalmáról életünk felett, és a Neki való engedelmességről, amit mi hajlamosak vagyunk elfelejt...
2020-05-31 22:47:26
Az önmagunkba vetett hitről: Hidd el, hogy így vagy jó
... magadnak megfelelj.
Ember vagy. Olyan ember, aki legjobbra törekszik. Másokat a legtöbbször magad elé helyezve, próbálod a tőled telhető legtöbbet nyújtani, miközben nem vársz magasztalást, dícséretet. Csak azért teszed, mert a szíved ezt súgja.
Hidd el, hogy az vagy, akinek lenned kell.
Járod az utad, teljesíted a feladataid, amiket az élettől kaptál. Néha hibázol,...
2020-05-05 07:45:02
Megpróbáltatás
... Úr énekének világos visszhangja lesz hallhatóvá. És a legnehezebb óra alatt, ami bekerülhet valaha az emberi életbe, lehetségessé válik Istennek, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyjának magasztalása. Megtanultad-e már ezt a leckét? Nem csupán kitartani vagy választani Isten akaratát, hanem örvendezni is benne ,,kimondhatatlan, dicsőült örömmel" (1Pt 1,8).

Nyugodt ...
2020-03-27 19:32:22
Pethes Mária versei
... koldusa
APOKRIF MAGASZTALÁS


Szeret engem az én Uram.
Ő az én pásztorom
Az élet tarlóján őrizget
és viga...
2020-01-26 20:00:30
4. évközi hét szombat 02.09
... feltámasztotta Jézust, lelkünk legfőbb Pásztorát, vezessen minket minden jóra!
Testvéreim!
Jézus által mutassuk be Istennek szüntelenül a dicséret áldozatát: nevének ajkunkon fakadó magasztalását! A jótékonyságról és az adakozásról meg ne feledkezzetek, mert az ilyen áldozat kedves Istennek!
Engedelmeskedjetek elöljáróitoknak, és hallgassatok rájuk, mert ők vigyáz...
2019-02-09 13:59:48
Emberi tulajdonságok
Nagyon sok cikk, szóbeszéd, hangzatos magasztalás, vagy éppen
lealázás jelent meg életünkben az emberről. Semmiről és senkiről
nem beszélnek annyit, mint magáról az emberi tulajdonságról.
Mit lehet és mit nem lehet tudni, miért ez a nagy talány?
Hiába ismersz évtizedekig egy embert, lehet ő szülőd, a testvéred,
vagy az életed nagy szerelme. Éled őt, ...
2018-09-18 07:41:54
Bízni Istenben minden körülmények között
... kiváltságuk, hogy a halál völgyében is magasztalják, a sakálok között is hűségesek legyenek hozzá, a halál kínjai közepette is Istenüknek hívják őket. Gyermeki bizalmuk, hálájuk és magasztalásuk független a körülményektől.
Nem kell azonban letargikus szenvelgéssel és fásult beleegyezéssel fogadnod ezeket a próbákat. Szabad könyörögnöd, hogy múljon el tőled a keserű pohár, ami...
2018-07-26 08:24:52
A Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szíve
... visel, és mint a menyasszonyt, aki ékszerekkel díszíti magát.
Mert amint a föld megtermi növényeit, és a kert veteményeket sarjaszt, úgy sarjasztja ki az Úristen az igazságot, és a magasztalást minden nép színe előtt.
Ez az Isten igéje.
Iz 61,9-11

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Mária, Jézus minden szavát megőrizte szívében.
Jézus szülei mi...
2018-06-08 18:55:05
Mi a különbség az irónia, a szarkazmus és a cinizmus között?
... Rorty, amerikai filozófus szerint az ironikus gondolkodás használata segít megőrizni a képességünket a szabadságra, a megújulásra.
Az irónia a nevetségesség forrása. A látszólagos magasztalás mögött megítélés, elmarasztalás bújik meg, melyet a szövegkörnyezet leplez le.
Az iróniát gyakran összekeverik a szarkazmussal."
szarkazmus
És akkor megnéztem a szar...
2017-09-15 13:59:40
1 2 3 .9 10 .14 15 .18 19 20 
Címkék: Pethes Mária, Bízni Istenben, Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szíve, Habár Neki, Urunk Jézus Krisztus Atyjának, APOKRIF MAGASZTALÁS, EVANGÉLIUM Szent Lukács, napunkat Istennel, önmagunkba vetett, cinizmus között, magasztalás olyan, tiszta oxigén, imáról szóló, nyomában járó, legtöbbször magad, tőled telhető, élettől kaptál, emberi életbe, élet tarlóján, dicséret áldozatát, ilyen áldozat, emberi tulajdonságról, nagy talány, életed nagy, halál völgyében, sakálok között, halál kínjai, keserű pohár, föld megtermi, kert veteményeket, magasztalást minden, ironikus gondolkodás, nevetségesség forrása, látszólagos magasztalás, szövegkörnyezet leplez, iróniát gyakran, engedelmességről, szövegkörnyezet, elöljáróitoknak, hálaáldozatának, megpróbáltatás, megtanulhatjuk, jótékonyságról, körülményektől, beleegyezéssel, feltámasztotta, kimondhatatlan, tulajdonságról, tulajdonságok, nevetségesség, feledkezzetek, elmarasztalás, magasztalásuk, magasztalását, szenvelgéssel, képességünket, szarkazmussal, magasztalásra,
© 2013 TVN.HU Kft.