Belépés
Aprószentek 12.28...
... kell lennünk, mint a kis gyermekek, ha el akarunk jutni országodba. Add, hogy drága kincsnek tekintsünk és keresztény okossággal neveljünk minden gyermeket, akit gondjainkra bíztál, önmagunkban pedig mindhalálig megőrizzük az istengyermekség kegyelmi állapotát! Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te emberré lettél értünk és v...
2018-12-28 18:12:35
Fabiny: merjük Isten elé vinni gondjainkat!
... imádkozzanak egymásért.
"Legyen a mi életünk Isten előtti megállás, halljuk meg az ő szavát és engedelmeskedjünk neki. Becsüljük meg ...
2018-12-25 13:01:22
Fabiny Tamás: Isten nem akar lemondani a világról
... képes az embernek készíteni, sokkal nagyobb, mint amivel mi, emberek egymást ajándékozzuk meg".
"Légy csendben, és várj az Úrra!" - idézte a 37. zsoltárt, hozzátéve, "ha megteremtjük magunkban a csendet, esélyt adunk arra, hogy Jézus megérkezzen hozzánk". Meg tud érkezni a lármában is, de ott nehezebben halljuk meg. "Isten ugyanis nem akar ránk törni mindenáron, szelíden jön,...
2018-12-24 10:01:07
Kitárulkozás
...,,Ha például fájdalmat vagy bűnt találunk magunkban, meg kell nyílnunk Isten vagy mások előtt, hogy meggyógyulhassunk. Fájdalmaink vagy bűneink megvallása segít abban, hogy ne mérgezzék belülről az életünket."

-Henry Cloud és John Townsend-...
2018-12-21 16:01:42
Szép írások
Naponta születnek a csodálatos lelkek.
Megtanul sírni, nevetni a tudatlan gyermek.
Minden mozdulatunk érzésekből fakad,
hordozzuk magunkban a szépet és rosszakat.
Válhatunk rosszá, vagy énünk lehet jámbor.
Ki mit kapott s hozzá rakott e széles nagy világból.
Itt vagyunk hát a világban, s a világ van bennünk,
valahogy mégis egységbe születtünk...
2018-12-20 22:25:52
Mit rombol le a karácsony?
... nem kívánatos. Félünk, hogy az a kevés jó dolog, amely boldoggá tesz bennünket kicsúszik a kezünkből, és nyomaszt, hogy nem változtathatunk azokon a rossz dolgokon, amelyeket utálunk magunkban vagy a helyzetünkben. A karácsony ezeket a félelmeket és frusztrációkat akarja lerombolni.
Isten reményteljes üzenete ebben az adventben az, hogy a jónak nem kell szükségszerűen eltűnni...
2018-12-19 17:45:59
Cseri Kálmán gondolataiból
... hívőknek. Erre emlékezünk mi minden karácsonykor.
Tulajdonképpen teljesen mindegy lenne, hogy melyik napon emlékezünk erre, a fontos, hogy ilyenkor az Isten nagy tetteit frissítsük fel magunkban, és tudjuk Őt magasztalni azért, amit értünk tett. Erre való a karácsony.

Az Ószövetségben is voltak már ünnepek amiket Isten rendelt el, és mindegyik ilyen ünnepnek az vol...
2018-12-10 08:38:09
Bennünk van a hiba
... vádban rejlik némi igazság, hadd intézzek egy kérdést hozzánk, igehirdetőkhöz: Lehetséges, hogy Shakespeare-t idézve nekünk is be kell vallanunk: 'Nem csillaginkban, Brutus, a hiba, hanem magunkban'? S hogy még inkább megélesítsem szikémet, és még mélyebbre vájjak a szószéken állók remegő húsába: Vajon letűnt-e a nagy prédikációk kora? Elfeledett művészet-e lett-e mára a tűzzel te...
2018-12-09 19:31:43
Szép írások
... ráadásul a betegség következtében megszűnnek azok a tevékenységek is, amelyek a figyelmünket magunkra terelik, akkor nagyon könnyen összeroppanhatunk, és iszonytató ürességet tapasztalhatunk magunkban.

Meghívlak, hogy állj meg egy pillanatra! Mikor volt utoljára, hogy feltöltött egy baráti beszélgetés? Maradj egy kicsit ennél az élménynél! Engedd, hogy hasson rád, táplá...
2018-12-06 21:17:24
Legyünk türelmesek magunkkal és az utunkkal.Sok minden tört.
... De most engedjük el kicsit ezeket a szálakat.
Hagyjuk a múltat és ne rohanjunk a jövőbe.
Lassítsunk és nézzünk körül most mi van. Érezzük a bizonyosságot, a hitet. Bízzunk magunkban és a sorsunkban, egy Felsőbb Erőben, ami pontosan tudja, mi a vágyunk, mi van Bennünk és az hova visz.
A lehető legjobb időben történik minden. Az egyik nélkül nincs a másik. Türelem ...
2018-12-06 16:12:22
1 2 3 4 .......................279 280 ...........418 419 ............557 558 559 
Címkék: Fabiny Tamás, Cseri Kálmán, Jézus Krisztus, John Townsend-, Felsőbb Erőben, istengyermekség kegyelmi, embernek készíteni, csodálatos lelkek, tudatlan gyermek, rossz dolgokon, karácsony ezeket, kérdést hozzánk, szószéken állók, nagy prédikációk, betegség következtében, figyelmünket magunkra, baráti beszélgetés, kicsit ennél, hova visz, lehető legjobb, egyik nélkül, istengyermekség, tapasztalhatunk, változtathatunk, igehirdetőkhöz, tulajdonképpen, szükségszerűen, frusztrációkat, helyzetünkben, gondolataiból, tevékenységek, csillaginkban, következtében, ószövetségben, bizonyosságot, kitárulkozás, ajándékozzuk, figyelmünket, megélesítsem, reményteljes, karácsonykor, imádkozzanak, megteremtjük, shakespeare, megérkezzen, mozdulatunk, aprószentek, magasztalni, beszélgetés, prédikációk, gondjainkat, mindhalálig, fájdalmaink, gondjainkra, önmagunkban, türelmesek, emlékezünk, elfeledett, megőrizzük, megszűnnek, frissítsük, iszonytató, lerombolni, születtünk, érzésekből, feltöltött, nehezebben, pillanatra, félelmeket, sorsunkban, megvallása,
© 2013 TVN.HU Kft.