Belépés
Erdő Péter advent első vasárnapján 11.29
... tárgy?

3. De ne azt higgyük, hogy ilyen ordas gondolatok csak idősekkel kapcsolatban merülnek fel. Németországban olvastam egy cikket, ahol a közgazdász szerző azt fejtegeti, hogy a gazdaságnak hasznosabb, ha a fiatal nemzedék olyan országokban nevelkedik fel, ahol a költségek alacsonyak és aztán beáll dolgozni a magas költségekkel működő, úgynevezett fejlett társadalma...
2020-11-30 18:11:01
Erdő Péter advent első vasárnapján
... tárgy?

3. De ne azt higgyük, hogy ilyen ordas gondolatok csak idősekkel kapcsolatban merülnek fel. Németországban olvastam egy cikket, ahol a közgazdász szerző azt fejtegeti, hogy a gazdaságnak hasznosabb, ha a fiatal nemzedék olyan országokban nevelkedik fel, ahol a költségek alacsonyak és aztán beáll dolgozni a magas költségekkel működő, úgynevezett fejlett társadalma...
2020-11-29 22:23:55
Matolcsy: onnan kell meríteni a többletnövekedést, ahol versenyképességi lemaradás van
...
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a növekedés.hu portálon hétfőn megjelent véleménycikkében kifejtette: Magyarország a járványkezelésben eddig első az EU-országok között, a világban is legalább az első tíz között van, miközben uniós versenyképessége a 19. helyre elég, és az EU-ban a gazdasági fejlettség terén (egy főre jutó GDP és GNI, vásárlóerő paritáson) csak a 21. helyen...
2020-08-03 18:43:25
Átadták a Kék Madár Alapítvány csokoládéüzemét Szekszárdon
... kifejezi a kormánynak a kkv-k megerősítéséről szóló alapelvét, miszerint a vállalkozásoknak a jövedelem előállítása mellett társadalomszervező szerepük is van.
Hozzátette: a magyar gazdaságnak korszakváltásra van szüksége. Ha a kkv-k nem tudnak egyedi, innovatív termékekkel előállni, akkor nem vehetik fel a versenyt az értékláncokkal - jegyezte meg.
Simon Attila, az Embe...
2020-07-07 18:12:25
Szijjártó: a kormány a beruházások támogatásával hozza helyzetbe a magyar vállalatokat
... hatással vannak, de a negatív folyamatokat a saját előnyünkre kell fordítani - fogalmazott a miniszter.
Mint mondta, 2010 után a jelenleginél jóval gyengébb állapotban lévő magyar gazdaságnak is sikerült a maga javára fordítania a világgazdasági kihívásokat, így most, amikor egy ereje teljében lévő magyar gazdaság szembesül a kihívásokkal, sokkal nagyobb esély van erre.
...
2020-06-12 12:01:56
Krónika 10. rész (költségvetés)
... amit meg kell fizetni - tette hozzá.
Az ellenzéki módosító javaslatokat már nem is egyesével, hanem blokkszerűen utasítják el - bírálta a kormánypárti politikusokat.
A magyar gazdaságnak nem sikerült kinőnie az államadósságot - mutatott rá a képviselő, aki azt kérdezte, hogy ebben az esetben mit tervez a kormány.
Fidesz: a külgazdasági és külügyi tárca élen járt a j...
2020-06-10 19:43:01
Koronavírus - Varga Mihály: a Nagyvállalati beruházási támogatás a kormány egyik legeredményesebb befektetés-ös
... felzárkózó pályán volt, most beruházásokkal, fejlesztésekkel és a versenyképesség javításával kell a korábbi lendületet visszanyerni.
A miniszter a jövőt illetően elmondta: a magyar gazdaságnak ismét tartósan az ötszázalékos növekedési pályára kell állnia ahhoz, hogy felzárkózhasson Nyugat-Európához, s ezáltal a magyarok olyan életszínvonalon éljenek, mint a nyugati országokb...
2020-06-05 13:42:52
Költségvetés - Varga: a járvány elleni védekezés és a gazdaságvédelem kap elsőbbséget 2021-ben
... bizonytalan helyzetben is meg lehet mutatni, hogy mennyire pontosan tud tervezni a Pénzügyminisztérium - vélekedett.
Varga Mihály szerint a járványügyi készültség fenntartására a gazdaságnak, a gazdaságpolitikának is reagálni kell, de nem jelenti azt, hogy a készültség minden más szempontot zárójelbe tesz.
Továbbra is a munkahelyteremtés az egyik legfontosabb cél. Emelle...
2020-05-31 09:51:17
ITM: a fogyasztóvédelem központi eleme a családok védelme
... Hivatalának elnöke, és a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület elnökhelyettese közölte, hogy a vizsgálatok alapján egész Európában sok hamisított játék kerül forgalomba. Ezek nem csupán a gazdaságnak okoznak kárt, hanem a fogyasztóknak is, mivel jelentős részük gyenge minőségű. Az eredetiséget ezért mind a vásárlóknak, mind a forgalmazóknak ellenőrizniük kell a csomagolás, a védjegyek...
2020-05-29 12:32:00
Költségvetés - LMP: teljes vakrepülés a javaslat
... elosztását.
Utóbbi érdekében az LMP progresszív jövedelemadó és vagyonadó bevezetését javasolja a kiugróan nagy vagyonokra, az off-shore cégeket pedig elzárnák a közpénzektől.
Mivel a gazdaságnak azok a részei stabilak, ahol a mindennapi szükségleti cikkeket gyártják, így ezen területeken hazai vagy regionális keretek között kell kielégíteni a keresletet.
Fejlesz...
2020-05-26 15:12:28
1 2 3 ................54 55 ........82 83 ........108 109 110 
Címkék: Erdő Péter, Madár Alapítvány, Varga Mihály, Magyar Nemzeti Bank, Simon Attila, Hamisítás Elleni Nemzeti Testület, beruházások támogatásával, magyar vállalatokat, kormány egyik, járvány elleni, fogyasztóvédelem központi, családok védelme, közgazdász szerző, gazdaságnak hasznosabb, fiatal nemzedék, költségek alacsonyak, magas költségekkel, járványkezelésben eddig, gazdasági fejlettség, főre jutó, kkv-k megerősítéséről, jövedelem előállítása, magyar gazdaságnak, negatív folyamatokat, saját előnyünkre, jelenleginél jóval, maga javára, világgazdasági kihívásokat, ereje teljében, ellenzéki módosító, kormánypárti politikusokat, versenyképesség javításával, korábbi lendületet, jövőt illetően, ötszázalékos növekedési, magyarok olyan, nyugati országokb, járványügyi készültség, készültség minden, egyik legfontosabb, vizsgálatok alapján, gazdaságnak okoznak, eredetiséget ezért, forgalmazóknak ellenőrizniük, kiugróan nagy, off-shore cégeket, gazdaságnak azok, részei stabilak, mindennapi szükségleti,
© 2013 TVN.HU Kft.