Belépés
Kövér: Magyarország megkülönböztetett figyelemmel kísérte és támogatta a kolumbiai békefolyamatot
... álló területek lakosságának gazdasági és társadalmi reintegrációját, és egyben hozzájárul a hőn áhított tartós békéhez Kolumbiában".
Hozzátette: az agrárerdészet, az édesvízi haltenyésztés, a fenntartható vidékfejlesztés területén a magyar szakemberek világszínvonalú munkát végeznek.
A projekt Kolumbia Putumayo tartományában a volt FARC gerillák valamint az általuk koráb...
2018-11-07 15:32:10
Az EP támogatja a fenntartható és versenyképes uniós akvakultúrát
...
A parlamenti állásfoglalás szerint az akvakultúrára szánt uniós fejlesztési pénzek egyötödét az édesvízi haltenyésztésre kell fordítani. A dokumentum kimondja azt is, hogy az édesvízi akvakultúrára a tengeri akvakultúrától teljesen eltérő környezeti fenntarthatósági normákat kell alkotni.
A szövegből kiderül, hogy az EP fontosnak tartja az akvakultúrához kapcsolódó kutat...
2018-06-13 17:12:17
Farmerama adatok tölgy adatai 6.
... http://hu.bigpoint.com/farmerama/boa rd/index.php?threads/színes-világot- álmodtak-a-pulykák.7223/

Doktorhal - Ajándék egy Doktorhal

Ára: 55 csillag

A haltenyésztésről itt olvashatsz bővebben:
http://hu.bigpoint.com/farmerama/boa rd/index.php?threads/a-halastavak-la kói-káprázatos-ruhákban-pompáznak.11 031/
...
2017-10-01 16:25:44
A magyar-vietnami agrárkapcsolatokról tárgyaltak az FM-ben
... 2008-as elindulása óta Vietnamból eddig 20 hallgatót vettek fel.
Nagy István megemlítette, hogy a halászati kutatások terén a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) Haltenyésztési Kutatóintézete szoros együttműködésben áll a különböző vietnami intézetekkel. A tárgyalás során a felek egyetértettek abban, hogy a NAIK Állattenyésztési, Takarmányozási és Húsipari Kut...
2016-10-28 15:01:47
Befejeződött a Tisza-tó vízrendszerének első átfogó rekonstrukciója
... ellátni a feladatait.
A Tisza-tó és rendszerének üzemképtelensége esetén pedig veszélybe kerülne a térség vízpótlása, megszűnne a rizstermesztés lehetősége és a tógazdasági haltenyésztés is - mutatott rá.
Tájékoztatása szerint a vízrendszer szinte minden elemét érintette a beruházás, amelynek részeként új, 1371 méter hosszú hallépcső épült a kiskörei vízlépcső és a hul...
2015-06-25 19:53:16
Hova tovább magyar gazdaság?
... fogyasztói társadalom felépítése,- magyar termékek védelme. Ár,-eső,- és egyéb természet adata vizek befogadására alkalmas hatalmas víztárózok, csatornahálózatok kiépítése locsolásra, haltenyésztésre, vízi sportokra, kempingezésre, Stb.. (Lásd Tisza tó)
6, Oktatás,- egészségügy, - mezőgazdaság, annak feldolgozó kereskedelmi ipara, építő, és a többi meghatározó könnyűipar i...
2015-02-07 10:21:18
Áder: a politikai "zöld lámpa" ég a vietnami beruházások megkezdése előtt
... atomerőműblokk-beruházás, a vietnami szakemberek " az első kapavágástól" a helyszínen kísérhetnék figyelemmel az építkezést.
A magyar államfő hangsúlyozta, hogy a vietnami édesvízi haltenyésztésben is szerepet vállalhatnának a magyarok. Mint mondta Vietnamban egyre nagyobb problémát jelent a túlhalászat és a sós víz beszivárgás így a haltenyésztés elkerülhetetlen.
Összef...
2014-11-29 14:02:17
Glattfelder: a halászati alapból biztosítható a magyar haltenyésztés fejlesztése
... kerülhet, ezért folyamatosan és jelentős mértékben csökken a kihalászott tengeri halmennyiség. Az új közös halászati politikának jóval nagyobb figyelmet kell fordítania a fenntartható haltenyésztésre, vagyis az akvakultúrára, kiemelten pedig az édesvízi haltenyésztésre - hangsúlyozta.
A képviselő kitért arra, hogy az eredeti EP-tervezet szerint - a magyar halászat érdekeit ve...
2014-04-18 12:53:08
VM: megszűnt a termálvizet használó kertészetek túlszabályozása
... szennyezőanyag kibocsátására vonatkozó követelményeknek.
Fontos előrelépés, hogy a jövőben a kitermelt termálvízben az új szabályok szerint lehetőség nyílik intenzív medencés haltenyésztésre, így a felszínre hozott termálvíz többszörösen is hasznosulhat.
A felhasználók, kertészetek érdekében aVM felülvizsgálta a vízkészletjárulék és a bányajáradák számításának módszeré...
2014-01-06 14:03:56
Királyaink még tudták, mit kell csinálni az árvízzel
... sikerült igazolni, hogy a 10. és 13. század között a Rábaközben és a Hanság vidékén öntözéses rét- és legelőgazdálkodás folyt, és ehhez kapcsolódva állattenyésztés, tógazdálkodás és haltenyésztés zajlott" - mondta az [origo]-nak Takács Károly. "Az eddig azonosított Árpád-kori csatornák teljes hosszúsága meghaladja az ezer kilométert. Ennél azonban jóval több, becslésem szerint töb...
2013-06-10 07:08:48
1 2 3 
Címkék: Kolumbia Putumayo, Nagy István, Nemzeti Agrárkutatási, Innovációs Központ, Haltenyésztési Kutatóintézete, NAIK Állattenyésztési, Húsipari Kut, Lásd Tisza, Takács Károly, kolumbiai békefolyamatot, vietnami beruházások, halászati alapból, magyar haltenyésztés, termálvizet használó, édesvízi haltenyésztés, fenntartható vidékfejlesztés, magyar szakemberek, projekt Kolumbia, volt FARC, általuk koráb, parlamenti állásfoglalás, akvakultúrára szánt, édesvízi haltenyésztésre, dokumentum kimondja, édesvízi akvakultúrára, tengeri akvakultúrától, szövegből kiderül, akvakultúrához kapcsolódó, halászati kutatások, különböző vietnami, tárgyalás során, felek egyetértettek, térség vízpótlása, rizstermesztés lehetősége, tógazdasági haltenyésztés, vízrendszer szinte, kiskörei vízlépcső, többi meghatározó, vietnami szakemberek, első kapavágástól, helyszínen kísérhetnék, magyar államfő, vietnami édesvízi, haltenyésztés elkerülhetetlen, kihalászott tengeri, fenntartható haltenyésztésre, képviselő kitért,
© 2013 TVN.HU Kft.