Belépés
Történelmi emlékhely lett az 1948-as pócspetri események helyszíne
... ez az elismerés azonban az áldozatoknak és rokonaiknak "egy igazságtétel, egy kései, utólagos köszönet" - fogalmazott Semjén Zsolt.
A kereszténydemokrata politikus arról beszélt, a magyar kormány jól döntött, hogy a Nemzeti Örökség Intézetének és a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság felterjesztése alapján történelmi emlékhellyé nyilvánította az egykori Irinyi-kúriát. Ez...
2019-09-17 16:51:43
Szijjártó: Magyarország az új világgazdasági korszak nyertesei közé tartozik
...
Szijjártó Péter a Duocor Ipari Bt. gyártócsarnokának átadóünnepségén azt mondta, hogy az Európai Unióban a leggyorsabban a magyar gazdaság nő, a munkanélküliség pedig 3,3 százalékra csökkent a korábbi 12,5 százalékról.
Az ország nemzetközi versenyképességét mutatja, hogy míg lakosságszámban a 92. helyen áll a világon, az exportrangsorban a 34. - tette hozzá.
Az ere...
2019-09-17 15:31:48
Modern városok - Megkezdődött a tatabányai katolikus gimnázium építése
... további 2,2 milliárd forintra lenne szükség. Az egyházmegye az összeg biztosítására további forrásigényt nyújtott be a kormányhoz.
A leromlott állagú ingatlant 2016 őszén kapta meg a Magyar Katolikus Egyház. A területen a nem hasznosítható épületeket már elbontották, de eredeti állapotába állítják vissza a kórház helyi védettséget élvező homlokzatát.
Az Octopus Invest Kf...
2019-09-17 12:21:40
Minikonferenciát rendeznek a mindennapos éneklésről
... támogatása volna lehetséges.
A konferencián előadást tart Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy, Zsoldos Dávid zenetörténész, Kákay István, az Operaház képzési vezetője, Solymosi Tamás, a Magyar Nemzeti balett igazgatója, Hajzer Nikolett, az Operaház Gyermekkarának karnagya, Verebélyi Ákos váci tankerületi igazgató és Fodor Gábor ceglédi tankerületi igazgató - közölte a dalszính...
2019-09-17 07:20:54
Kövér: Magyarország visszaszerezte jövőjét
... és az állam összefogása közösséget teremt" - tette hozzá Kövér László.
Az elmúlt kilenc évben a Kárpát-medencében 120 új templom épült és 3000 újult meg - mondta, hozzátéve, hogy a magyar egyházak életében "ilyen rövid idő alatt ilyen mértékű gyarapodásra és megújulásra az elmúlt száz esztendőben nem volt példa".
Beszélt arról is: a reformáció fél évezreddel ezelőtt nemc...
2019-09-15 14:39:28
Bomba hatástalanítása - Lezárták a Móricz Zsigmond körtér környékét
...
A Magyar Honvédség tűzszerész ezredének Facebook-oldalán nem sokkal tíz óra után azt írták: hamarosan megkezdik a tűzszerészek a Ménesi utcában talált 250 kilogrammos, amerikai gyártmányú légibomba hatástalanítását.
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azt közölte, hogy lezárták a Bartók Béla utat a Szent Gellért tér és a Kosztolányi Dezső tér között, a Villányi utat a ...
2019-09-15 11:25:58
Király Levente alkotása nyerte el a fődíjat a XV. Göcsej Filmszemlén
... filmszemle a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, valamint a Médiatanács egykori elnökének a támogatásával indult el. A Göcsej Filmszemle ma már "akadémia, iskola, amely betölti a szerepét a magyar filmiparban" - fogalmazott.
Dokumentumfilm kategóriában Osgyáni Gábor Isonzótól a Piavéig című filmje, kisjátékfilm kategóriában Almási Zsolt Figyelj már oda! című pályamunkája n...
2019-09-14 21:11:44
Harmónia......
... itt van újra Szép, mint mindig énnekem." Olvasd Ady versét a Héja-nász az avaron címűt: "Szállunk a Nyárból, űz...
2019-09-14 18:27:12
A martonvásári egészségház új épületszárnyát avatták Martonvásáron
... egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár tolmácsolta az egybegyűlteknek Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter gondolatait.
Eszerint új egészségkultúrát honosítanak meg Magyarországon, amelynek keretében megreformálják a teljes egészségügyi ellátó rendszert. Elsődleges cél, hogy a megelőzésre és az egészséges életmódra téve a hangsúlyt növeljék a magyar em...
2019-09-14 16:41:22
Szilágyi Péter: az elmúlt kilenc évben a nemzetpolitika méltó helyére került
... önkéntesei, valamint a diákok és szülők, akik élnek a szervezet által nyújtott lehetőségekkel - fogalmazott.
Rámutatott: az alapítvány célja határon túli nemzettársainkat megtartani a magyar nyelvben és kultúrában, hozzásegítve őket ahhoz, hogy saját közösségükben, szülőföldjükön tudjanak boldogulni.
Felhívta a figyelmet arra, hogy a 21. század elejére a magyarság világ...
2019-09-14 14:41:34
1 2 3 ..............534 535 ........802 803 .......1068 1069 1070 
Címkék: Móricz Zsigmond, Király Levente, Göcsej Filmszemlén, Szilágyi Péter, Semjén Zsolt, Nemzeti Örökség Intézetének, Nemzeti Emlékhely, Kegyeleti Bizottság, Szijjártó Péter, Duocor Ipari Bt, Európai Unióban, Magyar Katolikus Egyház, Octopus Invest Kf, Szabó Dénes Kossuth-díjas, Zsoldos Dávid, Kákay István, Solymosi Tamás, Magyar Nemzeti, Hajzer Nikolett, Operaház Gyermekkarának, Verebélyi Ákos, Fodor Gábor, Kövér László, Magyar Honvédség, Budapesti Közlekedési Központ, Bartók Béla, Szent Gellért, Kosztolányi Dezső, Nemzeti Média-, Hírközlési Hatóság, Göcsej Filmszemle, Osgyáni Gábor Isonzótól, Almási Zsolt Figyelj, Olvasd Ady, Kásler Miklós, 1948-as pócspetri, tatabányai katolikus, mindennapos éneklésről, martonvásári egészségház, elmúlt kilenc, nemzetpolitika méltó, elismerés azonban, magyar kormány, egykori Irinyi-kúriát, magyar gazdaság, munkanélküliség pedig, ország nemzetközi, összeg biztosítására, leromlott állagú, kórház helyi, konferencián előadást, állam összefogása, magyar egyházak,
© 2013 TVN.HU Kft.