Belépés
Megnyílt a 33. Mesterségek Ünnepe a budai Várban
... népművészet értékeit a felnövekvő nemzedéknek hozományként átadni.
A rendezvényen első alkalommal nyitják meg a folkkocsmát karaokéval, mesemondókkal, énektanítással és táncházzal. Kiállításon mutatkoznak be az UNESCO szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékén szereplő közösségek, a matyók, a mohácsi busók és az idén a listára felkerült kékfestő műhelyek is.
A fesztiv...
2019-08-17 21:45:42
Kásler Miklós: a rokonok megbecsülése a magyarok jövőjének záloga
... felvonulást, amelyen több száz lovas szekerekkel, tevékkel, bivalyokkal és családtagjaikkal korhűen idézik meg a magyarok bejövetelét. Az Attila sátrában rendezendő antropológiai és régészeti kiállításon arc-, fegyver- és ékszerrekonstrukciókat láthat a közönség, de a sátorban mutatják be az első, Erdélyben megtalált lovas hun temetkezés eredeti maradványait is.
Először tarta...
2019-08-17 18:15:09
Megnyílt Korniss Péter Változások című fotókiállítása Kolozsváron
...
A kiállításba Jerger Krisztina kurátor által beválogatott, 1967 és 2017 között készült fényképek az elkerülhetetlen változást mutatják be, és gondolkozásra késztetik nézőiket.
A kiállítást megnyitó Selmeczi György zeneszerző Korniss Pétert a kort értő mesterek egyikének nevezte, "aki nélkül nincsen kortárs magyar gondolkodás". Selmeczi szerint a fotográfus a gyorsuló id...
2019-08-17 17:54:58
Koncertek, kiállítások és közös festés az ArtKert összművészeti fesztiválon
... alkalommal rendezi meg összművészeti fesztiválját, amelyen a látogatók megismerhetik többek között a szentendrei alkotóházakat is - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.
Három kiállítás várja majd az érdeklődőket a fesztiválon: kortárs magyar fotográfiában köszön vissza a mozgásművészet a MANK Galériában a TáncKépek című tárlaton, amelyet Eifert János fotóművész rend...
2019-08-17 13:24:44
Augusztus 20. - Ma kezdődik a 33. Mesterségek Ünnepe
... ecsettel írni, papírt hajtogatni, megkóstolhatják a japán ételeket és italokat.
Első alkalommal nyitják meg a folkkocsmát karaokéval, mesemondókkal, énektanítással és táncházzal. Kiállításon mutatkoznak be az UNESCO szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékén szereplő közösségek, a matyók, a mohácsi busók és az idén a listára felkerült kékfestő műhelyek is.
A rendezvé...
2019-08-17 11:11:30
Fülöp Attila: a kormány segíti az egyházi szociális intézmények működését
... felelős kormánybiztos, a látogatóközpont kialakításának, a múzeum, a könyvtár és a díszterem felújításának projektvezetője elmondta, hogy az átadással együtt megnyílt a Premontrei 900 című kiállítás, amely az ember minden érzékszervére hat.
A tárlat három termen keresztül élményszerűen és közérthetően mutatja be a premontrei rend történetét és a mintegy 800 éves csornai jele...
2019-08-17 11:02:58
Megnyílt a Népművészet Ifjú Mestere pályázat idei kiállítása
...
Az október 19-éig látogatható tárlaton a zsűri által javasolt pályamunkákat láthatók, köztük busómaszkok, viseletek, faragott bölcső, pásztorábrázolások és különféle textíliák.
Landgráf Katalin textilművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja a tárlat megnyitóján elmondta, hogy a díjra jelölt pályázók munkái komoly tudást és szakmai felkészültséget tükröznek.
...
2019-08-17 10:51:06
Kassák Lajos - Szép pillanatok
... képzőművészeti életműve rend...
2019-08-12 15:39:51
30 éve szabadon Emlékév 1.
... már, mint a gyűjteményében lévő műtárgyat - kérésemre- az általam rendezett kiállítótérbe elővette, melyet méltó helyre, nemzeti koszorút alája helyezve állítottam ki. Az időszaki kiállítás végén az állandó ötvenhatos terem visszarendezése után a képet ott hagyták, s ma is látható. Köszönet ezért az alkotásért a Mesternek, aki díjazás nélkül készítette el anno.

A ...
2019-08-10 00:00:26
Háromszáz kiállító lesz az idei debreceni Farmer Expón
... agrárminiszter tartja az ökológiai fenntarthatóság, a vízgazdálkodás és az ehhez kapcsolódó tudástranszfer témakörében.
A vásárigazgató kiemelte, ez az egyetlen olyan mezőgazdasági kiállítás, ahol az üzleti találkozók, a termékbemutatók mellett különös hangsúlyt helyeznek a szakmai és tudományos információk továbbadására, ami a modern agrárium fejlesztéséhez elengedhetetlen.|...
2019-08-01 20:05:53
1 2 3 ..............539 540 ........809 810 .......1078 1079 1080 
Címkék: Mesterségek Ünnepe, Kásler Miklós, Megnyílt Korniss Péter Változások, Fülöp Attila, Népművészet Ifjú Mestere, Kassák Lajos, Farmer Expón, Jerger Krisztina, Selmeczi György, Korniss Pétert, MANK Galériában, Eifert János, Landgráf Katalin, Magyar Művészeti Akadémia, budai Várban, rokonok megbecsülése, magyarok jövőjének, kormány segíti, egyházi szociális, idei debreceni, felnövekvő nemzedéknek, rendezvényen első, folkkocsmát karaokéval, mohácsi busók, listára felkerült, magyarok bejövetelét, sátorban mutatják, kiállításba Jerger, elkerülhetetlen változást, kiállítást megnyitó, kort értő, látogatók megismerhetik, szentendrei alkotóházakat, japán ételeket, látogatóközpont kialakításának, díszterem felújításának, átadással együtt, ember minden, tárlat három, premontrei rend, október 19-éig, zsűri által, tárlat megnyitóján, díjra jelölt, gyűjteményében lévő, általam rendezett, időszaki kiállítás, állandó ötvenhatos, ökológiai fenntarthatóság, ehhez kapcsolódó, vásárigazgató kiemelte, egyetlen olyan,
© 2013 TVN.HU Kft.