Belépés
Ferenc pápa buzdító szavai a budapesti eucharisztikus ......
... Szentatya fogadta az eucharisztikus világkongresszusok szervezőit, köztük az Erdő Péter bíboros, prímás által vezetett magyar küldöttséget.
A pápa beszédében olyan ,,eucharisztikus kultúra" terjesztését jelölte meg feladatként, amely közösségteremtésben, önzetlen szolgálatban, életadó irgalmasságban mutatkozik meg.

Ferenc pápa beszédének fordítását telje...
2018-11-11 22:14:22
MNB: 2030-ig terjedő makropályát vázol fel a legfrissebb Növekedési jelentés
... magyar kis- és középvállalatok európai összehasonlításban alacsonyan innoválóknak számítanak, és a lemaradás mögött számos tényező húzódik meg, melyek közül a legjelentősebb a vállalkozói kultúra hiányosságai és a vállalatok és a felsőoktatási intézmények közötti gyenge együttműködési hajlam. Számos tanulmány alapján arra következtet a program, hogy a kkv-k számára fontos innováci...
2018-11-08 12:41:49
Tematikus nap lesz az M5 csatornán a lengyel függetlenség centenáriumán
... Bogányi Gergely zongoraművész; valamint Kovács István történész, író, a magyar-lengyel történelmi kapcsolatok szakértője is - tette hozzá a csatornaigazgató. A műsorban felidézik a lengyel kultúra emblematikus alakjait, így Andrzej Wajda filmrendező életművét és Chopin muzsikája is felcsendül.
Siklósi Beatrix elmondta, hogy az M5 csatorna munkatársai meglepetéssel is készült...
2018-11-08 10:31:22
Az egykori tabáni szerb székesegyházról nyílik kiállítás Budapesten
... Rácvárosnak is nevezett városrészben elhelyezkedő templom a magyarországi szerbség és a hazai szerb ortodox egyház egyik központja volt. A kiállítás a székesegyház története és a szerb kultúra 19. század eleji, pest-budai emlékei mellett az épületnek a tabáni szerb közösség életében és a budai városképben betöltött szerepét is bemutatja.
A főigazgató kiemelte: a tárlat a szék...
2018-11-07 15:51:40
Diliház a neved Európa ParlamentDILIHÁZ a neved EURÓPA PARLAMENT


CÁFOLHATATLAN LÁTLELET AZ EU-EP URAINAK ERKÖLCSI ALAPÚ ÉRTÉKREND HIÁNYÁRÓL!

Kár, hogy minden építőjellegű, segítő szándékú észrevétel - gyógyíthatatlanul - lepereg róluk!


DILIHÁZ a...
2018-11-06 19:30:14
Vörsi Betlehem - Somogy Megye öröksége
... installáció megépítését 26 évig irányító Futó Péter idén elhunyt, így az ő tiszteletére a tavalyihoz hasonlóra, igen részletgazdagra építették most is a betlehemet, ami a bibliai tájat a magyar kultúra jellegzetes elemeivel vegyítve jeleníti meg, természetes alapanyagok felhasználásával.
A Kis-Balaton szomszédságában fekvő település római katolikus templomában először 1948-ba...
2018-11-05 17:15:53
Szép napot mindenkinek!
... műfordító. József Attila generációjához tartozik. Életművében a népi, nemzeti és egyetemes értékek ötvöződnek. Egyfajta morális igényesség jellemzi művészetét. Szerepe a '45 utáni magyar kultúra arculatának kialakításában meghatározó.

Élete

1902-ben született Rácegrespusztán. Ősei cselédek voltak. Apja uradalmi gépész. Iskolái: Dom-bóvár, Pest. A forrad...
2018-11-02 08:28:40
Tisza 100 - Felújítják a Róheim-villát
... elmondta: 2016 decemberében döntött a kormány arról, hogy a Corvin-lánc testület tulajdonába kerül a főváros XIV. kerületében a Hermina út 45. szám alatt álló Róheim-villa.
A testületet a kultúra, a művészet, valamint az emelt szintű politika terén nemzeti érdekeket szolgáló tagok alkotják. A villában irodájuk mellett egy könyvtár, egy rendezvényterem továbbá vendégszobák ki...
2018-10-31 21:12:59
Krónika 8. rész (tanácsi határozat az EP-választásról, választási törvények)
... nagyobb a tétje, most dől el, mely erők erősödnek vagy gyengülnek Brüsszelben, hogy továbbra is egy bevándorlástámogató szűk elit irányítja-e majd a politikát vagy az európai keresztény kultúra és a nemzetállamok polgárait védelmét szolgáló politikai erők kerülnek ki győztesen.
Jobbik: a jogelvvel egyetért a Jobbik, de számos problémát lát a javaslatban
Szávay István (Jo...
2018-10-31 16:12:20
Tisza 100 - Történész: Tisza István halála a hagyományos politikai kultúra végét jelentette
...
Hermann Róbert hozzátette: annak ellenére, hogy az első világháborúba betöltött szerepe miatt 1918. október 31-ei halálakor Magyarország egyik leggyűlöltebb embere volt, Tisza István meggyilkolása országszerte döbbenetet keltett, halálát legnagyobb politikai ellenfele, Károlyi Mihály, az első magyar köztársasági elnök is meggyászolta.
Felidézte: Tisza István az 1880-as é...
2018-10-31 10:11:11
1 2 3 ...................712 713 ..........1069 1070 ..........1424 1425 1426 
Címkék: Európa Parlament, Vörsi Betlehem, Somogy Megye, Tisza István, Erdő Péter, Bogányi Gergely, Kovács István, Andrzej Wajda, Siklósi Beatrix, EURÓPA PARLAMENT, CÁFOLHATATLAN LÁTLELET AZ EU-EP URAINAK ERKÖLCSI ALAPÚ ÉRTÉKREND HIÁNYÁRÓL, Futó Péter, József Attila, Szávay István, Hermann Róbert, Károlyi Mihály, budapesti eucharisztikus, legfrissebb Növekedési, lengyel függetlenség, egykori tabáni, neved Európa, hagyományos politikai, pápa beszédében, lemaradás mögött, vállalkozói kultúra, felsőoktatási intézmények, kkv-k számára, magyar-lengyel történelmi, műsorban felidézik, lengyel kultúra, magyarországi szerbség, hazai szerb, székesegyház története, szerb kultúra, tabáni szerb, budai városképben, főigazgató kiemelte, neved EURÓPA, tavalyihoz hasonlóra, bibliai tájat, magyar kultúra, kormány arról, emelt szintű, villában irodájuk, rendezvényterem továbbá, politikát vagy, európai keresztény, nemzetállamok polgárait, jogelvvel egyetért, első világháborúba, első magyar, csatornaigazgató, felhasználásával,
© 2013 TVN.HU Kft.