Belépés
Sulyok Tamás: identitásunk miatt fontos a múlt szisztematikus feldolgozása
... Bratislava.
Demeter László, a kötetet megjelentető Heraldika Kiadó tulajdonosa háromszékiként az összefogás szép példájának nevezte a könyvet. "Hiszem és vallom", hogy magyar történelem és magyar kultúra egy van - fogalmazott Demeter László, aki szerint Fiume a székely ember számára sem idegen, sokan ott szolgáltak a magyar tengermelléken.
A könyvbemutatón mások mellett ...
2020-07-14 17:33:13
Szijjártó: csak az erős nemzeti identitású nemzetek lehetnek sikeresek
... szó.
Mihályi Norbert Jeromos perjel, a tihanyi apátság elöljárója köszöntőjében úgy fogalmazott: "a Balatonnak lelke van". A környezet, az emberi lelket felemelő és nemesítő keresztény hit és kultúra ma is "kézzel fogható" az itt élők és az ide látogatók között - mondta.
Elmondta: az állandó kiállítás különleges tárgya egy kőtábla, amely az 1950-ben államosított, a szerz...
2020-07-10 17:52:34
Baán László: a hozzászólók 90 százaléka a Liget projekt folytatására kéri a fővárost
... biztosították támogatásukról a projektet, úgy tűnik tehát, hogy ez egy nemzeti ügy - fűzte hozzá.
Baán László hangsúlyozta: a Városliget évszádos hagyománya, hogy a kikapcsolódás és a kultúra kéz a kézben jár, a Fővárosi Önkormányzat által a Liget projektből törölni kívánt három épület helyén is több mint száz évig épület vagy parkoló állt.
Ha azonban a projektből kivesz...
2020-07-09 10:31:55
Európa-konferencia - Orbán: az EU szükségleteire fókuszáló stratégiára van szükség
... ez családellenes, a nemzetek és nemzetállamok ellen van, és számára a keresztény társadalmi tanítások irrelevánsak - sorolta. Hozzáfűzte: a másik elképzelés alapja az örökölt keresztény kultúra, ez a koncepció antikommunista, elkötelezett a családok mellett és a nemzeti identitást értékként kezeli.
A miniszterelnök feltette a kérdést, hogyan lehet egyben tartani az EU-t ilyen...
2020-07-08 12:42:17
Tizenkét bemutatót tervez a következő évadban a Békéscsabai Jókai Színház
... Adorján és Békeffi István Pezsgős vacsora című zenés vígjátékát "a műfaj mestere", Verebes István állítja színpadra november 20-án. Koltay Gábor rendezi a Trianon rockoperát, amelyet a magyar kultúra napján mutatnak be. Mint Seregi Zoltán kiemelte, a produkció nem lesz azonos a Hősök terén tavaly bemutatott előadással.
Pataki András rendezi a Száll a kakukk fészkére című regé...
2020-07-07 18:02:14
Gulyás: az elmúlt időszak építkezéseinek legszebb szimbóluma a Ludovika
...
"Szemünk láttára, lépésről lépésre, épületről épületre növekszik a Ludovika Campus" - hangsúlyozta Gulyás Gergely.
A beruházás első öt éve alatt összesen 10 ezer embernek adott munkát, amellyel csaknem 70 ezer négyzetméternyi új épület jött létre. A Ludovika kapcsán indult városfejlesztés első ütemére nettó 34 milliárd forintot fordítottak - közölte a miniszter, hozzátév...
2020-07-07 13:01:22
Potápi: több mint 2,2 milliárd forintos támogatás a külhoni magyar közösségeknek
...
Potápi Árpád János jelezte: a koronavírus-járvány miatt a tavaszi-nyári rendezvényeknek nem tudtak támogatást megítélni. Reményét fejezte ki, hogy az év második felében az akadályok elhárulnak, és a határok is megnyílnak.
A támogatási keretre 2019 decemberében kiírt négy pályázat eredményét ismertetve elmondta: másfél milliárd forinttal segítik a külhoni magyar oktatást...
2020-07-07 12:51:35
Boldogságos Szűz Mária, az Egyház Anyja 06.01
Mindannyian egy szívvel, egy lélekkel, állhatatosan imádkoztak Máriával, Jézus anyjával együtt.
....................
- Igenaptár oldalon
,,Íme, a te fiad!"
,,Íme, a te anyád!...
2020-07-01 14:17:50
Boldogságos Szűz Mária, az Egyház Anyja
Mindannyian egy szívvel, egy lélekkel, állhatatosan imádkoztak Máriával, Jézus anyjával együtt.
....................
- Igenaptár oldalon
,,Íme, a te fiad!"
,,Íme, a te anyád!...
2020-06-30 21:18:23
Koronavírus - Takarékbank: kissé javuló várakozások, de jelentős bizonytalanság jellemzi az agráriumot
...
A pénzintézet agrár üzletágának ügyvezető igazgatója ismertette, hogy a bank új, agrár és élelmiszeripari kilátásait bemutató, Takarék AgrárTrend Indexe 27,5 pontra emelkedett az egy negyedévvel korábbi 26,5 pontról a 48 pontos skálán. A bizalmi index a bank agrár és élelmiszeripari ügyfelei közül kiválasztott csoport rendszeresen megkérdezésén, illetve az elemzők vizsgálatai...
2020-06-29 13:35:01
1 2 3 ...............758 759 ........1137 1138 ........1515 1516 1517 
Címkék: Sulyok Tamás, Baán László, Békéscsabai Jókai Színház, Boldogságos Szűz Mária, Egyház Anyja, Demeter László, Heraldika Kiadó, Mihályi Norbert Jeromos, Fővárosi Önkormányzat, Békeffi István Pezsgős, Verebes István, Koltay Gábor, Mint Seregi Zoltán, Pataki András, Ludovika Campus, Gulyás Gergely, Potápi Árpád János, Takarék AgrárTrend Indexe, múlt szisztematikus, erős nemzeti, következő évadban, elmúlt időszak, külhoni magyar, kötetet megjelentető, összefogás szép, székely ember, magyar tengermelléken, könyvbemutatón mások, tihanyi apátság, emberi lelket, állandó kiállítás, 1950-ben államosított, projektből kivesz, keresztény társadalmi, másik elképzelés, örökölt keresztény, koncepció antikommunista, családok mellett, nemzeti identitást, miniszterelnök feltette, műfaj mestere, magyar kultúra, kakukk fészkére, beruházás első, tavaszi-nyári rendezvényeknek, akadályok elhárulnak, támogatási keretre, pénzintézet agrár, bizalmi index, bank agrár, elemzők vizsgálatai, városfejlesztés, rendezvényeknek,
© 2013 TVN.HU Kft.