Belépés
Vívó-vb - A 32 között búcsúzott az utolsó magyar férfi tőrben
... utolérte őt Timur Arszlanov, innentől kezdve pedig már ő irányított. A végére háromtusos különbség alakult ki.
"Nem értem, jól kezdtem, aztán a közepén kiengedtem - bosszankodott a magyar tőröző. - Tudtam, mit fog csinálni, és azt is, hogy nekem mit kellene tennem, de valahogy nem sikerült."
Dósa úgy érezte, hogy amikor a mérkőzés közepe "elment", kiengedett fejben, nem ...
2019-07-20 15:21:54
Vívó-vb - Egyetlen magyar a 32 között férfi tőrben
...
A világranglistán is a legelőkelőbben jegyzett magyar a német Luis Klein ellen 7-3-ra vezetett, majd 7-7-nél és 9-9-nél döntetlen volt az állás, az asszó vége pedig megint a hazai vívónak sikerült jobban, így végül három tus különbséggel nyert.
Németh András az elején fej fej mellett haladt amerikai ellenfelével, a szünetben 8-7-re vezetett. Utána még két tust adott, maj...
2019-07-20 12:23:12
Vívó-vb - Kreiss nyolcaddöntős női tőrben
...
A legjobb 32 között erős ellenfelet, a világranglistán kilencedik orosz Anasztaszija Ivanovát győzte le nagyon magabiztosan, végig vezetve.
A másik két magyarnak viszont nem sikerült továbbjutnia.
Ehhez Kondricz Kata állt közelebb, aki nagyszerűen helyt állt a nemzetközi rangsorban negyedik Arianna Errigóval szemben. A párharc esélyese egyértelműen az olasz vívó vo...
2019-07-19 15:11:57
Vívó-vb - Három magyar női tőröző a második fordulóban
... felében 9-4-re elhúzott, de ezt nem követte sima győzelem, mert egy kicsit leeresztett, és a brit ezt kihasználva felzárkózott, sőt 10-11-nél már ő vezetett. Maradt fordulat a végére is, a magyar tőröző ekkor már ismét "élesebb" volt, és három találat különbséggel nyert.
A négy hazai vívó közül egyedül Lupkovics Dórának nem sikerült a második fordulóba jutnia, de neki volt a ...
2019-07-19 12:21:26
Orbán-Bach találkozó: Budapest elismert sportfőváros
... immár 125. évfordulóját ünnepelhette, és ez alkalomból átadták a NOB új, modern székházát, az Olimpiai Házat a svájci Lausanne-ban. Orbán Viktor emlékeztetett: a szervezet alapítói között magyar ember is volt, Kemény Ferenc, az azóta eltelt időszakban pedig nyolc magyar tagja volt a bizottságnak.
Thomas Bach elismerését fejezte ki a budapesti nemzetközi sportesemények sikeréé...
2019-07-18 15:22:27
Vívó-vb - Várakozást felülmúlóan szerepeltek a selejtezőben a férfi tőrözők
...
A harmadik nap reggelén 171 tőröző kezdte meg az öt tusig tartó csoportasszókat, világranglistás helyezése alapján 16 vívó kiemelt volt.
A magyarok közül a legelőkelőbben jegyzett és világkupákon, Grand Prix-ken rendszerint főtáblás Dósa Dániel remekelt, mind a hat ellenfelét legyőzte és csupán hét tust kapott. Ezzel nemcsak az dőlt el, hogy biztosította helyét a főtáblá...
2019-07-17 14:41:42
Vívó-vb - Érkeznek a csapatok, a helyszínen edzett a magyar válogatott
...
A kezdésig - többek között régi nagyságok fotóival - feldíszítik a termeket, minden a helyére kerül, miközben zajlik a fegyverhitelesítés.
A magyar válogatott pénteken délelőtt nyílt edzésen vett részt, így a versenyzők testközelből érezhették, hogy hamarosan kezdetét veszi az év fő eseménye.
Mohamed Aida, a csapat rangidőse az MTI-nek elmondta, hogy bár "ezer" vers...
2019-07-12 11:31:34
Vívó Eb - Nincs magyar a 32 között férfi tőrben
... egyre zárkózott fel ellenfele. Az osztrák 10-10 után vette át a vezetést, majd 13-10-re ellépett, s bár Dósa innen még egyenlített, az utolsó két tust Poscharnig adta.
A csoportkört a magyarok közül legjobb eredménnyel záró Mészáros Tamás 7-7-ig tartotta a lépést a georgiai Lasa Galuasvilivel, végül hét találattal kikapott. Akárcsak Németh András Alessio Foconitól, pedig sok...
2019-06-17 13:02:04
Vívó-vb - Egy győzelemmel a legjobb 32-ig jutott a tőröző Dósa
...
A férfi tőrözők főtáblájának egyetlen magyarja az első fordulóban nagy bravúrt végrehajtva két tussal legyőzte a világranglistán 11. amerikai Gerek Meinhardtot, aki egyéniben volt már kétszer vb-bronzérmes, csapatban pedig két ezüstöt és egy olimpiai bronzot nyert.
A következő fordulóban Li Kvang Hjunnal csapott össze Dósa, és három tussal alulmaradt dél-koreai ellenfelé...
2018-07-24 09:21:25
Vívó-vb - Hét asszójukból csak egyet nyertek meg a magyarok
... párbajtőröző között a 64-es táblán Mohamed Aida és Kondricz Kata amerikai, Rédli András svájci, Bányai Zsombor kazah, míg Berta Dániel lengyel riválisától szenvedett vereséget. Az egyetlen magyar győzelmet Kreiss Fanni aratta, aki kínai ellenfelet győzött le, ám a 32 között már kikapott francia riválisától.


Eredmények (a magyar szövetség honlapjáról):
női tőr...
2018-07-23 12:51:21
1 2 3 4 5 7 8 9 10 
Címkék: Vívó Eb, Timur Arszlanov, Luis Klein, Németh András, Anasztaszija Ivanovát, Ehhez Kondricz Kata, Arianna Errigóval, Lupkovics Dórának, Olimpiai Házat, Orbán Viktor, Kemény Ferenc, Thomas Bach, Grand Prix-ken, Dósa Dániel, Mohamed Aida, Mészáros Tamás, Lasa Galuasvilivel, Akárcsak Németh András Alessio Foconitól, Gerek Meinhardtot, Kvang Hjunnal, Kondricz Kata, Rédli András, Bányai Zsombor, Berta Dániel, Kreiss Fanni, utolsó magyar, második fordulóban, férfi tőrözők, helyszínen edzett, magyar válogatott, legjobb 32-ig, tőröző Dósa, végére háromtusos, közepén kiengedtem, magyar tőröző, mérkőzés közepe, legelőkelőbben jegyzett, német Luis, asszó vége, hazai vívónak, szünetben 8-7-re, világranglistán kilencedik, nemzetközi rangsorban, párharc esélyese, olasz vívó, kicsit leeresztett, négy hazai, második fordulóba, svájci Lausanne-ban, szervezet alapítói, azóta eltelt, budapesti nemzetközi, magyarok közül, helyére kerül, versenyzők testközelből, csapat rangidőse, osztrák 10-10, georgiai Lasa, első fordulóban,
© 2013 TVN.HU Kft.