Belépés
Kercsi incidens - Porosenko a moszkvai patriarchátus vezetőjének segítségét kérte a tengerészek kiszabadításába
... kapcsolatba akart lépni Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, és "magyarázatot kérni tőle az orosz fegyveres erők tettére". "Putyin kerüli a beszélgetést (velem)" - jegyezte meg.
A Kreml magyarázata szerint azért nem hajlandó Putyin ukrán partnerével telefonon tárgyalni a Kercsi-szorosnál történtekről, mert "nem kíván részt venni Porosenko választási kampányában", Ukrajnában ugya...
2018-12-09 14:01:31
Az idei karácsonyfa sem sikerült a legszebbre Rómában
... fa turistalátványosságá vált.
"Mi lehet rosszabb egy levél nélküli fánál, ha nem egy ág nélküli fa?" - szólt a kérdés most az interneten.
A törött fenyőfa szállítójának magyarázata szerint az ágak egy részét a szállításhoz szándékosan vágták le, és a felállítást követően pótolják.
A Róma központi terén álló karácsonyfa idén a Netflix internetes szolgáltató ajándé...
2018-12-03 18:16:43
A főpolgármester kezdeményezte a BKK vezérigazgatójának felmentését
... vezérigazgatója Dabóczi Kálmán.
A főpolgármester közleménye szerint emellett a cég részéről a kivitelezési bonyodalom súlyának elhúzódó téves értelmezése, illetve "szofisztikus magyarázatai" folytán mára semmiképp sem indokolható időveszteség következményeként az illetékes, BKK-t felügyelő főpolgármester-helyettes feladata a jövőben a városüzemeltetésre korlátozódik.
A ...
2018-11-30 09:51:50
Mesekonferenciát rendeznek a Hagyományok Házában
... már több évtizedes tapasztalata van abban, hogyan lehet jól megszervezni egy ilyen versenyt, hogyan lehet az élőszavasság felé terelni a megmérettetést - mondta.
A néprajzkutató magyarázata szerint a hagyományos paraszti kultúrában nem volt jellemző, hogy gyermekek mesét mondanak. A 19. században kezdődött az a folyamat, amelynek során a népmese bekerült a könyvkultúrába és u...
2018-11-27 11:18:56
Vadlúd Sokadalom Tatán szombaton
... viszonyok esetén felejthetetlen élmény a madárcsapatok megfigyelése. A parton a kirepülést és a behúzást kivetítőkön is nyomon követhetik az érdeklődők, a látottak megértését ornitológus magyarázata segíti.
Napközben a látogatók számos természetvédelemmel kapcsolatos bemutatót láthatnak például a kék vércséről, a Vértes legöregebb fáiról, illetve kipróbálhatják a különböző ma...
2018-11-23 17:22:44
Szent Cecília szűz és vértanú 2018.11.22 /2. rész
... Csongrád, Békés vármegyék, Torontál) volt ismert. Cecília és Dávid mint a mennyei muzsika (musica coelestis) képviselői kerültek össze a néphagyományban. Holdra kerülésüknek különböző népi magyarázatai ismertek.

Forrás: magyar kurír


Ének Szent Ceciliához
- 1. Kihez az úr elküldi angyalát
hirdesse énekünk Ceciliát.
Jó példa ő szívde...
2018-11-22 11:27:25
Szakértő: a mindennapi életben nem jelent változást az SI-mértékegységrendszer átalakítása
... mértékegységrendszer került kialakításra - összegezte a metrológus.
"Így a mértékegységeket bárhol, bárki megvalósíthatja, aki rendelkezik megfelelő eszközökkel" - mondta.
Magyarázata szerint a régi és az új rendszer közötti különbség az, hogy az eddigi rendszerben elsőként létrehozták a mértékegységek etalonjait és azokkal mérték meg a természeti állandókat. "Most megf...
2018-11-17 22:45:23
Október 31-én kezdődik a Liszt Ferenc Kamarazenekar barokk koncertsorozata
... be a Liszt...
2018-10-28 09:25:54
Halottak napja
... világosban a "véletlenül kiszabadult lelkecskék" újra visszataláljanak a maguk sírjába, ne kísértsenek, ne nyugtalanítsák az élőket.
A nép ajkán ennek a szokásnak is megvan a magyarázata: azért kell megszépíteni ilyenkor a sírokat, hogy a halottak szívesen maradjanak lakhelyükben.
A néphit szerint ilyenkor ugyanis hazalátogatnak a halottak. Ezért sokfelé szokás volt, h...
2018-10-27 15:40:24
A magas embereknél fokozottabb a kockázata bizonyos ráktípusoknak
... bőrrák, a pajzsmirigyrák, a vastagbélrák, a méhrák, a mellrák, a nyirokcsomó-daganat és a petefészekrák kockázatát fokozhatja leginkább az átlagosnál magasabb testmagasság.
Nunney magyarázata szerint a magasabb embereknek nagyobb számú sejtjük van. A kutató szerint amikor a sejtek osztódnak, mutációk alakulhatnak ki és ezek a genetikai módosulások rákot eredményezhetnek. A tö...
2018-10-25 13:01:38
1 2 3 .............316 317 ......474 475 .......631 632 633 
Címkék: Hagyományok Házában, Vadlúd Sokadalom Tatán, Szent Cecília, Liszt Ferenc Kamarazenekar, Vlagyimir Putyin, Dabóczi Kálmán, Ének Szent Ceciliához, moszkvai patriarchátus, tengerészek kiszabadításába, idei karácsonyfa, legszebbre Rómában, főpolgármester kezdeményezte, mindennapi életben, magas embereknél, kockázata bizonyos, orosz fegyveres, levél nélküli, kérdés most, törött fenyőfa, szállításhoz szándékosan, felállítást követően, főpolgármester közleménye, kivitelezési bonyodalom, ilyen versenyt, élőszavasság felé, néprajzkutató magyarázata, hagyományos paraszti, népmese bekerült, madárcsapatok megfigyelése, behúzást kivetítőkön, látottak megértését, látogatók számos, mennyei muzsika, mértékegységeket bárhol, eddigi rendszerben, mértékegységek etalonjait, természeti állandókat, maguk sírjába, halottak szívesen, néphit szerint, petefészekrák kockázatát, átlagosnál magasabb, magasabb embereknek, kutató szerint, sejtek osztódnak, genetikai módosulások, mesekonferenciát, mértékegységeket,
© 2013 TVN.HU Kft.