|
|
|
A nyereg alatt puhított hús
Gyakran halljuk emlegetni, hogy a honfoglaló magyarok, az egykorú idegen krónikások szerint, a nyereg alatt puhították meg a nyers húst, s úgy ették meg. Ez tévedés; ilyet nem állított Árpád magyarjairól senki. De a hunokról írja a IV. századbeli AMMIANUS MARCELLINUS, hogy a tűz használatát nem ismerik, s csupán gyökerekkel és főleg nyers húss... |
2011-01-16 13:49:28 |
|
|
|
|
|
|
... fölkelthették azt a gondolatot, hogy a város csakugyan Attila királyi székhelye volt, s a kiemelkedő romok palotájának a maradványai. A monda további fejlődése aztán Attila testvérében, kinek a magyarok a nálunk nagyon elterjedt Buda nevet adták, talán a históriai Blida név hun alakjának (Bilida, Buluda, Bulda) valamely változatát őrizvén meg, Óbuda magyar elnevezésének magyarázat... |
|
2011-01-16 13:48:39 |
|
|
|
|
|
|
... Szövetsége Európáért (ALDE) nevű egylet, akik az Európai Parlament harmadik legnagyobb frakciójaként vannak számon tartva.
A közmeghallgatásnak nevezett esemény a Sajtószabadság Magyarországon címet viselte, ahol is a nagyondemokraták a honi médiatörvényt és annak következményeit óhajtották megvitatni.
Annak érdekében, hogy az esemény tényleg pártsemleges és ... |
2011-01-16 13:46:05 |
|
|
|
|
|
|
...
Az amerikai, a francia, a magyar és a cigány állnak az Eiffel-torony kilátóján.
Hirtelen az amerikai előkap egy köteg dollárt és elkezdi ledobálni a mélybe, miközben ezt kiabálja:
- Nekünk ebből otthon rengeteg van!
Ezt látva a francia előkap néhány üveg pezsgőt, és elkezdi a mélybe önteni, miközben azt kiabálja:
- Nekünk ebből itthon rengeteg van!... |
|
2011-01-16 13:37:55 |
|
|
|
|
|
|
...
Vízöntő: Átalakuló világ: 11. Fajelmélet - II. rész
A MAGYARSÁG LELKI ALKATA
Gáspár János Faj ismeret c. művéből másoltuk ki ezt
a cikket majdnem betű szerint.
Nincsen talán még egy nép, amely önmaga felől annyi balhiedelmet táplált volna
s önismeret híján faját oly végzetesen elpazarolta volna,
mint a magyar.
... |
|
2011-01-16 12:48:47 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanálnyi szárított bolognai fűszerkeverék (oregánó, bazsalikom, fokhagyma, vöröshagyma, zeller, kakukkfű, pirospaprika, szárított paradicsom, petrezselyemzöld)
1 kávéskanálnyi édes-nemes magyar fűszer-paprika
Ízlés szerint: só, chili
A tetejére: 3-4 frissen szeletelt kemény sajt (pl. grana padano, pecorino)
Elkészítés: A burgonyát meghámozom, uborkagy... |
2011-01-16 12:37:50 |
|
|
|
|
|
|
... mellett más fertőző betegségek megjelenésétől is tartani kell.
A rendvédelmi t... |
2011-01-16 12:35:12 |
|
|
|
|
|
|
... Mediterráneumban. A neve is az arab-ibéria eredetű al-haršufból lett Spanyolországban alcachofa, Olaszországban pedig carciofo, melynek észak-itáliai articiocco formája számos nyelvben él tovább: magyarul articsóka, angolul artichoke, németül Artischocke. Konyhai felhasználása évszázadokkal később kezdődött.
Velence ,,zöldséges kertjében" Vignole szigetén pl.... |
2011-01-16 12:34:23 |
|
|
|
|
|
|
... összeépült. Nos, itt a
társközségünkben találták fel, készítik és sütik kemencében már ősidők
óta a TÖKI POMPOS-t. (Ne álljatok neki kemencét építeni, sütőben is
elkészíthető!) Ez a magyar pizza! Én már többször elkészítettem, és a
családom szerint jobb, mint a pizza! Könnyen és gyorsan elkészíthető,
remek vendégváró, "könnyű" vacsora, de nagyszerű ebéd eg... |
2011-01-16 12:24:50 |
|
|
|
|
|
|
... * 1 db kicsi lilahagyma
* 12 szem fekete olívabogyó
* 10 dkg füstölt sajt
* 10 dkg Pannónia sajt
* 1 nagy csirkemellfilé (kb 40 dkg)
* fél cs magyaros fűszerkeverék
* 1 ek liszt
* 4 ek olívaolaj
Öntethez:
* 2 dl tejföl
* 2 dl natúr joghurt
* 3 db főtt tojás
* 2 gerez... |
2011-01-16 11:32:57 |
|
|
|
|