Belépés
Magyar-lengyel történészkonferencia kezdődött a Magyar Tudományos Akadémián
... balatonboglári lengyel gimnázium, a magyar-lengyel együttműködés a világháború alatt, a 70-80-as évek lengyel-magyar "gazdasági turizmusa", ellenzék és ellenkultúra a magyar-lengyel kapcsolatokban és a nyugati magyar-lengyel emigráció együttműködése a kommunizmus időszakában.
A konferenciához kapcsolódóan szerdán délután egy "előrendezvényt" is tartottak a Francia Intézetben ...
2019-10-03 19:50:26
Szijjártó Péter: a magyarok jogai nem sérülhetnek a Brexit után sem
... későbbi együttműködést nehezítené - tette hozzá.
"Láttuk korábban, hogy például az amerikai elnökre kifejtett európai médianyomás milyen kihívásokat teremtett az európai-amerikai kapcsolatokban, és ezt most jó lenne elkerülni" - mondta a külgazdasági és külügyminiszter.
Hozzátette: ebben egyetértés született valamennyi brit tárgyalópartnerével.
Azokra a brit sajtóta...
2019-10-03 15:27:59
A lengyel házelnök és a kormányfőhelyettes fogadta Varsóban a lengyelül tanuló magyar gimnazistákat
... Intézet igazgatóhelyettese az MTI-nek elmondta, Kuchcinski a szejmben rendezett találkozón elmondta: "olyan időkben élünk, amikor be lehet pótolni az 1989 előtt a lengyel-magyar kapcsolatokban tapasztalt visszaesést, és egyúttal eljött új együttműködési területek kialakításának ideje is".
"Nagy terveink vannak, megvalósításukhoz szükség van lengyelül beszélő magyarokra és mag...
2019-07-02 15:01:27
Lengyel lap: Varsó fontos döntéseket fog akadályozni az EU-ban, ha nem állítják le a 7. cikk szerinti eljárást
... Brüsszel "meglágyítása", mielőtt a jogállamisági vita a nyári szünet után folytatódna - véli a lap.
A cikk szerint Varsó egyúttal "bekeményítene" a lengyel-holland kétoldalú kapcsolatokban is. A lengyel politikaivezetők ugyanis azzal vádolják Mark Rutte holland kormányfőt, hogy ő biztatja honfitársát, Timmermanst a Lengyelországgal folytatott vita hevítésére, és elsősorban az...
2018-06-14 14:11:57
Lengyel családi nap lesz szombaton a hadtörténeti múzeumban
... évében, a lengyel alkotmány ünnepének tiszteletére szombaton 9 és 17 óra között ingyenesen látogatható az intézmény.
Szombat délelőtt a Sorsfordulók a lengyel-magyar hadtörténeti kapcsolatokban című konferenciával kezdődnek a programok, majd bemutatják Maria Zima Magyar katonák és a varsói felkelés című könyvét, délután a családi programoké lesz a főszerep.
A Wysocki Lé...
2018-05-04 07:04:35
Magyarország külföldi tulajdonban van – a sztárközgazd
Magyarország külföldi tulajdonban van - a sztárközgazdász kimondja az igazságotA sztárközgazdász kiszámolta, hogy több profit megy ki Magyarországról nyugatra, mint amennyi uniós támogatás visszajön - Thomas Piketty a Makronómnak
Nem igaz,...
2018-01-29 21:32:13
A sztárközgazdász kiszámolta, hogy több profit megy ki Magy
... Sőt nincs még egy ehhez foghatóan értelmetlen és valós tartalom nélküli, ám ennyiszer hangoztatott kérdés a magyar gazdasági közbeszédben. Magyarország ugyanis bonyolult gazdasági kapcsolatokban áll a fejlett világgal, amelynek van egy mérlege. Eszerint hazánk sokkal több jövedelmet termel a nyugat-európai országoknak, mint amit uniós támogatásként visszakap.
Míg a hazai köz...
2018-01-23 08:17:03
A Concerto Budapest ünnepi hangversenyével zárul a lengyelországi magyar évad
... Zsuzsanna az MTI-nek elmondta: a rendezvénysorozatnak köszönhetően "egész Lengyelországban újra ismertté vált a magyar irodalom, a zene és a képzőművészet, erre pedig a jövőbeli kapcsolatokban is építeni lehet".
Felidézte: az évad szervezői számára kiemelt szempont volt, hogy a magyar kultúra minden ágát bemutathassák a lengyel közönségnek, és fontos volt az is, hogy ne csak ...
2017-12-03 10:37:04
Magyar állami kitüntetéseket adományoztak lengyel közéleti személyiségeknek
... európai értékekről.
A kitüntetéseket átadó Kovács Orsolya Zsuzsanna varsói magyar nagykövet beszédében a kölcsönös szeretet és érdekközösség összefonódását emelte ki a kétoldalú kapcsolatokban. Szavai szerint a kitüntetettek önzetlenül építették a két nemzet közötti kapcsolatokat. Emellett felismerték Lengyelország és Magyarország közös érdekeit is - hangsúlyozta.
Az ün...
2017-10-26 19:14:27
Lengyel-magyar ifjúsági találkozó és kegyképkoronázás lesz Budapesten
... pápa koronázta meg a lengyelországi czestochowai pálos kolostorban lévő Fekete Madonna kegyképet. A kép azonban nemcsak a lengyelek számára fontos jelkép, hanem a magyar-lengyel kapcsolatokban is lényeges kötelék. Hiteles másolatát 2011-ben ajándékozták a czestochowai pálosok a Szent István-bazilikának - mondta a szószóló.
Snell György esztergom-budapesti segédpüspök, a bazil...
2017-06-20 12:43:45
1 2 3 4 5 6 7 8 
Címkék: Magyar Tudományos Akadémián, Szijjártó Péter, Concerto Budapest, Francia Intézetben, Mark Rutte, Maria Zima Magyar, Wysocki Lé, Thomas Piketty, Kovács Orsolya Zsuzsanna, Fekete Madonna, Szent István-bazilikának, Snell György, magyarok jogai, lengyel házelnök, lengyelül tanuló, hadtörténeti múzeumban, sztárközgazdász kiszámolta, lengyelországi magyar, magyar-lengyel együttműködés, világháború alatt, 70-80-as évek, magyar-lengyel kapcsolatokban, nyugati magyar-lengyel, kommunizmus időszakában, konferenciához kapcsolódóan, amerikai elnökre, európai-amerikai kapcsolatokban, brit sajtóta, szejmben rendezett, 1989 előtt, lengyel-magyar kapcsolatokban, jogállamisági vita, nyári szünet, cikk szerint, lengyel-holland kétoldalú, lengyel politikaivezetők, lengyel alkotmány, lengyel-magyar hadtörténeti, varsói felkelés, családi programoké, sztárközgazdász kimondja, ehhez foghatóan, magyar gazdasági, fejlett világgal, nyugat-európai országoknak, magyar irodalom, jövőbeli kapcsolatokban, évad szervezői,
© 2013 TVN.HU Kft.