Belépés
Megtámadjuk-e Istent?
... eszébe, hogy a test teológiája egyenlő lenne a nemiség teológiájával.
A test e helyütt is az emberi kapcsolatok helye és közege (23), amelynek nélkülözhetetlen szerepe van a kapcsolatokban létező személy valóságában.

A kapcsolatok eredőjeként felfogott személy dicsérete az Evangelium vitae lapjain elsősorban az édesanyákhoz kötődik. Az édesanyák bátrak, az Egyházna...
2020-05-14 08:09:38
Koronavírus/Március 15. - Áder János levélben köszöntette a kitüntetett lengyel államfőt
... magyar államfő aláhúzta, Andrzej Duda "nemzetközi fórumokon következetesen képvisel h...
2020-03-15 10:01:48
Magyar-lengyel történészkonferencia kezdődött a Magyar Tudományos Akadémián
... balatonboglári lengyel gimnázium, a magyar-lengyel együttműködés a világháború alatt, a 70-80-as évek lengyel-magyar "gazdasági turizmusa", ellenzék és ellenkultúra a magyar-lengyel kapcsolatokban és a nyugati magyar-lengyel emigráció együttműködése a kommunizmus időszakában.
A konferenciához kapcsolódóan szerdán délután egy "előrendezvényt" is tartottak a Francia Intézetben ...
2019-10-03 19:50:26
Szijjártó Péter: a magyarok jogai nem sérülhetnek a Brexit után sem
... későbbi együttműködést nehezítené - tette hozzá.
"Láttuk korábban, hogy például az amerikai elnökre kifejtett európai médianyomás milyen kihívásokat teremtett az európai-amerikai kapcsolatokban, és ezt most jó lenne elkerülni" - mondta a külgazdasági és külügyminiszter.
Hozzátette: ebben egyetértés született valamennyi brit tárgyalópartnerével.
Azokra a brit sajtóta...
2019-10-03 15:27:59
A lengyel házelnök és a kormányfőhelyettes fogadta Varsóban a lengyelül tanuló magyar gimnazistákat
... Intézet igazgatóhelyettese az MTI-nek elmondta, Kuchcinski a szejmben rendezett találkozón elmondta: "olyan időkben élünk, amikor be lehet pótolni az 1989 előtt a lengyel-magyar kapcsolatokban tapasztalt visszaesést, és egyúttal eljött új együttműködési területek kialakításának ideje is".
"Nagy terveink vannak, megvalósításukhoz szükség van lengyelül beszélő magyarokra és mag...
2019-07-02 15:01:27
Lengyel lap: Varsó fontos döntéseket fog akadályozni az EU-ban, ha nem állítják le a 7. cikk szerinti eljárást
... Brüsszel "meglágyítása", mielőtt a jogállamisági vita a nyári szünet után folytatódna - véli a lap.
A cikk szerint Varsó egyúttal "bekeményítene" a lengyel-holland kétoldalú kapcsolatokban is. A lengyel politikaivezetők ugyanis azzal vádolják Mark Rutte holland kormányfőt, hogy ő biztatja honfitársát, Timmermanst a Lengyelországgal folytatott vita hevítésére, és elsősorban az...
2018-06-14 14:11:57
Lengyel családi nap lesz szombaton a hadtörténeti múzeumban
... évében, a lengyel alkotmány ünnepének tiszteletére szombaton 9 és 17 óra között ingyenesen látogatható az intézmény.
Szombat délelőtt a Sorsfordulók a lengyel-magyar hadtörténeti kapcsolatokban című konferenciával kezdődnek a programok, majd bemutatják Maria Zima Magyar katonák és a varsói felkelés című könyvét, délután a családi programoké lesz a főszerep.
A Wysocki Lé...
2018-05-04 07:04:35
Magyarország külföldi tulajdonban van – a sztárközgazd
Magyarország külföldi tulajdonban van - a sztárközgazdász kimondja az igazságotA sztárközgazdász kiszámolta, hogy több profit megy ki Magyarországról nyugatra, mint amennyi uniós támogatás visszajön - Thomas Piketty a Makronómnak
Nem igaz,...
2018-01-29 21:32:13
A sztárközgazdász kiszámolta, hogy több profit megy ki Magy
... Sőt nincs még egy ehhez foghatóan értelmetlen és valós tartalom nélküli, ám ennyiszer hangoztatott kérdés a magyar gazdasági közbeszédben. Magyarország ugyanis bonyolult gazdasági kapcsolatokban áll a fejlett világgal, amelynek van egy mérlege. Eszerint hazánk sokkal több jövedelmet termel a nyugat-európai országoknak, mint amit uniós támogatásként visszakap.
Míg a hazai köz...
2018-01-23 08:17:03
A Concerto Budapest ünnepi hangversenyével zárul a lengyelországi magyar évad
... Zsuzsanna az MTI-nek elmondta: a rendezvénysorozatnak köszönhetően "egész Lengyelországban újra ismertté vált a magyar irodalom, a zene és a képzőművészet, erre pedig a jövőbeli kapcsolatokban is építeni lehet".
Felidézte: az évad szervezői számára kiemelt szempont volt, hogy a magyar kultúra minden ágát bemutathassák a lengyel közönségnek, és fontos volt az is, hogy ne csak ...
2017-12-03 10:37:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9 
Címkék: Megtámadjuk-e Istent, Áder János, Magyar Tudományos Akadémián, Szijjártó Péter, Concerto Budapest, Andrzej Duda, Francia Intézetben, Mark Rutte, Maria Zima Magyar, Wysocki Lé, Thomas Piketty, kitüntetett lengyel, magyarok jogai, lengyel házelnök, lengyelül tanuló, hadtörténeti múzeumban, sztárközgazdász kiszámolta, lengyelországi magyar, test teológiája, nemiség teológiájával, emberi kapcsolatok, kapcsolatokban létező, kapcsolatok eredőjeként, édesanyákhoz kötődik, édesanyák bátrak, magyar-lengyel együttműködés, világháború alatt, 70-80-as évek, magyar-lengyel kapcsolatokban, nyugati magyar-lengyel, kommunizmus időszakában, konferenciához kapcsolódóan, amerikai elnökre, európai-amerikai kapcsolatokban, brit sajtóta, szejmben rendezett, 1989 előtt, lengyel-magyar kapcsolatokban, jogállamisági vita, nyári szünet, cikk szerint, lengyel-holland kétoldalú, lengyel politikaivezetők, lengyel alkotmány, lengyel-magyar hadtörténeti, varsói felkelés, családi programoké, sztárközgazdász kimondja,
© 2013 TVN.HU Kft.