Belépés
Szebenyi Judit versei
... odafenn!

OKTÓBER ÜZENETE


Kemény szívű emberek,
ma ötvennyolc éve öltek,
gyermekeket, fiatalokat,
időseket mind magyarokat.

Nem volt lélek bennünk,
csak hatalmi harc, s düh.
Nyugatnak füle süket vala,
embertelen égő ...
2019-10-12 19:00:15
Szijjártó: Magyarország és Szerbia is csak nyert a vajdasági gazdaságfejlesztési programmal
... elképzeléseivel, ennek eredménye pedig a sikeres gazdaságfejlesztési program lett.
Mint mondta, a jószomszédi viszony erősíti mind a két nemzetet, a veszekedés pedig gyengíti a szerbeket és a magyarokat is, és a történelem során mindkét fél megtapasztalta, hogy milyen az, ha rossz a viszony.
A két ország között soha nem volt olyan jó a kapcsolat, mint jelenleg - húzta ...
2019-10-11 19:01:57
Kató Béla református püspök: az erdélyi magyarság helyzete az elvált szülők gyermekééhez hasonlít
... helyzetének az okát abban látta, hogy 1990 fekete márciusa "megtörte a város magyar közösségének gerincét". Szerinte a városban történt véres román-magyar összecsapás óta, amelyért kizárólag magyarokat vontak felelősségre, a marosvásárhelyi magyarság nem tudott talpra állni, és a legrosszabb megoldást választotta, "a magyarok bozótharcba álltak egymás ellen".
A magyar polgárm...
2019-10-11 18:21:51
Horvát-magyar - Dicséri a válogatottat a horvát sajtó
... nyerhettünk volna. Nagyszerű éjszaka volt ez a horvátok számára" - idézte a lap a házigazdák csapatkapitányát, Luka Modricot, aki elárulta, már a kezdő sípszótól nyomás alatt akarták tartani a magyarokat.
"Nem volt körültekintő a játékosuk, elvettem tőle a labdát, és belőttem a gólt. Remekül kezdtük a mérkőzést, és később már könnyebb dolgunk volt" - mondta Modric a vezető gó...
2019-10-11 11:11:25
Horvát-magyar - Sima vereség a vb-ezüstérmestől
... folytatásban kihagyott büntetőig és lesgólig jutottak a hazaiak, de sikerüket nem fenyegette veszély.
A horvátok 2004 óta, három döntetlen és egy vereség után először győzték le a magyarokat, akik ebben a párharcban továbbra is nyeretlenek idegenben.
A magyarok az éllovastól elszenvedett vereséggel továbbra is harmadik helyen állnak, de megmaradt az esélyük az Eb-részvét...
2019-10-10 23:02:44
Horvát-magyar - Modric: a magyarok Budapesten megmutatták az erejüket
... találkozóhoz. Ígérete szerint mindent megtesznek annak érdekében, hogy kiszolgálják a közönséget és megszerezzék a győzelmet.

A szakvezető hangsúlyozta, nagyon tisztelik a magyarokat, de nem kíván az ellenfél hiányzóival foglalkozni, csak saját tanítványainak játéka érdekli.
"Jó atmoszférára számítok, de a legfontosabb, hogy ésszel játsszunk, ne szívvel. Éppen ezér...
2019-10-09 21:12:29
Bemutatták Bukarestben a 100 kiemelkedő romániai magyar személyiség munkásságát ismertető könyv román fordításá
... alapoktól kezdve építették fel azokat az intézményeket, amelyek a romániai magyarság fennmaradásához szükségesek.
Kifejtette: a román többség ma még mindig megpróbálja beolvasztani a magyarokat, és folyton ürügyeket keres, hogy visszavegyen a nemzeti kisebbségek által már elnyert jogokból.
Sajnálattal állapította meg, hogy a román-magyar viszonyban az előítéletek az el...
2019-10-08 21:11:54
Kövér László jelenlétében avatták fel Czetz János honvédtábornok szobrát Gyergyószentmiklóson
... fizetett azért, hogy népének szabadságot akart. Teljesítményével második hazájának, Argentínának a szívébe és emlékezetébe is beírta magát.
A dél-amerikai országban megforduló magyarokat - Czetz János ottani intézményalapító tevékenysége és térképészeti munkássága eredményeképpen - ma is különös rokonszenv övezi, ha elmondják, hogy arról a földről érkeztek, ahol Czetz János ...
2019-10-05 19:32:19
Úzvölgyi katonatemető - Tilki Attila: meg kell akadályozni, hogy területfoglalás történjen a katonatemetőkön ke
... román katonáknak, és egy kelta keresztes emlékművet - a román vasgárdisták jelképét - is emelt. Június 6-án több ezer román megemlékező, a kaput kitépve, a temető előtt élőláncot képező magyarokat és a rendfenntartó erőket bántalmazva erőszakkal nyomult be a temetőbe, hogy részt vegyen a román parcella ortodox felszentelésén.
A csendőrség a június 6-i rendbontás miatt Borbol...
2019-10-01 18:22:05
Önkormányzat 2019 - Dobrev: a választás tétje, hogy európai, demokratikus ország lesz-e Magyarország
... kormányt le kell váltani" - hangoztatta, rámutatva arra is, "az Orbán-kormány elhallgatja, hogy Magyarország ellen súlyos eljárás van folyamatban a 7. cikkely alapján", amely egyébként "a magyarokat is védi".
A DK EP-képviselője elmondta, azon dolgoznak, hogy "amennyiben a korrupt magyar kormány jogait elveszik a pénzek elosztásánál", a magyar önkormányzatok, civil szervezete...
2019-09-23 20:42:36
1 2 3 ............337 338 .......506 507 .......674 675 
Címkék: Szebenyi Judit, Kató Béla, Bemutatták Bukarestben, Kövér László, Czetz János, Tilki Attila, OKTÓBER ÜZENETE, Luka Modricot, erdélyi magyarság, elvált szülők, horvát sajtó, magyarok Budapesten, választás tétje, jószomszédi viszony, veszekedés pedig, történelem során, okát abban, város magyar, városban történt, marosvásárhelyi magyarság, legrosszabb megoldást, magyarok bozótharcba, magyar polgárm, horvátok számára, házigazdák csapatkapitányát, kezdő sípszótól, horvátok 2004, vereség után, párharcban továbbra, éllovastól elszenvedett, szakvezető hangsúlyozta, ellenfél hiányzóival, romániai magyarság, román többség, nemzeti kisebbségek, román-magyar viszonyban, dél-amerikai országban, földről érkeztek, kelta keresztes, román vasgárdisták, kaput kitépve, temető előtt, rendfenntartó erőket, román parcella, korrupt magyar, pénzek elosztásánál, magyar önkormányzatok, intézményalapító, csapatkapitányát, teljesítményével, területfoglalás, fennmaradásához, katonatemetőkön, elképzeléseivel, eredményeképpen,
© 2013 TVN.HU Kft.