Belépés
Gulyás Gergely: Németországban is pozitív várakozás övezi az új Európai Bizottságot
... lehetővé teszik a költségvetés elfogadását - tette hozzá a miniszter, rámutatva, hogy az elfogadáshoz valamennyi tagország egyetértése szükséges.
Gulyás Gergely részt vett a magyarországi határnyitás 30. évfordulója alkalmából a düsseldorfi tartományi gyűlésben (Landtag) tartott megemlékezésen. Beszédében kiemelte: a magyarok ma is büszkék, hogy az 1989 augusztusi páneurópai ...
2019-09-19 17:22:07
Wolfgang Schäuble: a magyarok bátorsága révén új fejezet kezdődött a történelemben 1989-ben
... akkor fiatal emberként rendkívül csodáltam, ismét bebizonyították, hogy van bátorságuk ezt a lépést megtenni".
A német egységhez és Európa egyesítéséhez az utat szabaddá tévő magyarországi határnyitást "soha sem fogjuk elfelejteni" - mondta az első számú német kormánypárt, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) legtekintélyesebb vezetői között számon tartott politikus.
Arra a...
2019-09-17 08:41:10
Szilágyi Péter: a szabadság a legfontosabb
... A pályázók közül kiemelkedett Greksza Tündének, a soproni Széchenyi István Gimnázium történelemtanárának a munkája, amely első lett.
A konferencián a harminc évvel ezelőtti magyarországi és romániai események felidézése mellett felszólalt Péter Ferenc, Maros Megye Tanácsának elnöke, aki arról beszélt, hogy a mai felnőtt generációnak beszélnie kell az 1989-es eseményekről, tu...
2019-09-12 19:22:14
Német külügyminiszter: a magyarok nélkül nem állt volna helyre Németország egysége
...
Heiko Maas az 1989. szeptember 10-i magyarországi határnyitás 30. évfordulójáról szólva kiemelte, hogy a magyarok megnyitották a szabadság felé vezető utat a keletnémet menekültek előtt.
A határnyitással "a magyarok ütötték ki az első téglát a berlini falból", és ez a tégla lett a mai szabad, békés és szolidáris Európa alapja.
A jelenkor gondjai és vitái közepette "...
2019-09-10 15:42:48
Kövér: a magyar függetlenség és a német egység szervesen összekapcsolódik
... akkori elnöke.
Az emléktábla a magyarok iránti megkülönböztetett tiszteletet kifejeződése, ezt jelzi az is, hogy a Bundestag falán kívül csupán két emléktábla van, az egyik a magyarországi határnyitás, a másik a Szolidaritás lengyel szakszervezetnek a demokráciáért és a szabadságért folytatott küzdelme, és a német újraegyesítéshez adott lengyel hozzájárulás előtt tiszteleg....
2019-09-10 15:32:45
Bundestag-elnök: a németek soha nem felejtik a magyarok 1989-ben tanúsított bátorságát
...
A Bundestag őszi ülésszakát megnyitó beszédében Wolfgang Schäuble a magyarországi határnyitás 30. évfordulójáról megemlékezve kiemelte, hogy az egykori keleti blokk kommunista uralom alá vetett népei 1989-ben békés forradalmakkal kivívták szabadságukat és függetlenségüket.
Ezeknek a népeknek köszönhető a második világháború végén tartott jaltai konferencián kialakított v...
2019-09-10 12:02:00
Elkezdődtek a magyar napok Düsseldorfban
... Magyarországon.
Ezek a vállalatok 47 ezer magyar embernek adnak munkát, és évi 12 milliárd euró forgalmat generálnak - mondta Budai Gyula. Hozzátette, hogy az észak-rajna-vesztfáliai cégek magyarországi jelenléte tovább erősödhet Magyarországon újabb jelentős beruházások révén.
A fesztivál megnyitóján több százan gyűltek össze, köztük magas rangú német politikusok is, m...
2019-09-05 20:33:30
Német kormányszóvivő: Merkel a német újraegyesítéshez nyújtott magyar hozzájárulás iránti nagyrabecsülését feje
...
Steffen Seibert tájékoztatóján ismertette, hogy a magyarországi határnyitás 30. évfordulójára rendezett hétfői ünnepségen a német kormányfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök ökumenikus istentiszteleten vesz részt és beszédet mond a soproni evangélikus templomban, majd egy ebéd keretében kétoldalú megbeszélést folytatnak.
A megbeszélés középpontjában a kétoldalú kapcs...
2019-08-17 10:58:57
Balog Zoltán Stuttgartban: új fejezet kezdődhet a magyar-német kapcsolatokban
... hazájukban kell megteremteni az élhető élet feltételeit.
Balog Zoltán elmondta, hogy a beszélgetésen a határnyitással kapcsolatos személyes élményeit is felidézte, hiszen 1989-ben a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa megbízásából az NDK-ból menekültek lelkészeként dolgozott a csillebérci menekülttáborban.
A társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos hozzát...
2019-07-26 07:51:32
1-10 A rendszerváltozás forgatókönyve
... ,,SZABAD" SZAVAZÁS
1990. március 25-én és április 8-án megrendezték az un. első szabadnak mondott ,,választásokat".
https://hu.wikipedia.org/wiki/1990-e s_magyarországi_országgyűlési_válasz tás
Ez azonban, a PAKTUM értelmében, továbbra is a "TUDATLANSÁG" és a ,,FÉLISMERETEK" alapján zajlott le.
https://www.facebook...
2018-09-27 18:47:11
1 2 3 4 5 6 
Címkék: Gulyás Gergely, Európai Bizottságot, Wolfgang Schäuble, Szilágyi Péter, Balog Zoltán Stuttgartban, Kereszténydemokrata Unió, Greksza Tündének, Széchenyi István Gimnázium, Péter Ferenc, Maros Megye Tanácsának, Heiko Maas, Budai Gyula, Steffen Seibert, Orbán Viktor, Balog Zoltán, Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa, magyarok bátorsága, történelemben 1989-ben, magyarok nélkül, magyar függetlenség, német egység, németek soha, magyarok 1989-ben, magyar napok, német újraegyesítéshez, magyar-német kapcsolatokban, rendszerváltozás forgatókönyve, költségvetés elfogadását, elfogadáshoz valamennyi, magyarországi határnyitás, düsseldorfi tartományi, 1989 augusztusi, lépést megtenni, német egységhez, utat szabaddá, első számú, pályázók közül, soproni Széchenyi, harminc évvel, 1989-es eseményekről, magyarok megnyitották, szabadság felé, keletnémet menekültek, magyarok ütötték, első téglát, berlini falból, tégla lett, jelenkor gondjai, magyarok iránti, szabadságért folytatott, egykori keleti,
© 2013 TVN.HU Kft.