Belépés
Vízkereszt, Jézus Krisztus megjelenésének ünnepe 01.06
... tanítványai hittek benne" (Jn 2,11). Ebben a csodában Isten megmutatja dicsőségét, hogy az embereknek segíteni akar, meg akarja menteni és végül meg akarja váltani őket.
A magyarság körében a vízkereszt ünnepéhez kötődően különböző népszokások alakultak ki a századok során, és hagyományosan ekkor kezdődik a húshagyó keddig (a nagyböjt kezdetét jelentő hamvazószerdát meg...
2021-01-05 20:56:43
A lósóska gyógyhatásairól


A lósóska egy méltatlanul elfeledett gyógynövény. Természetgyógyászok véleménye szerint, jótékony hatása egy fél gyógyszertárral felér.

A magyarság körében régi idők óta ismert, úgy táplálékunk részeként, mint igen fontos gyógynövényként is.

Már ...
2020-11-29 23:04:38
Szent István király, Magyarország fő védőszentje 08.20
... egyház augusztus 20-án ünnepli. Ezen a napon az ünnepi szentmise után minden évben ünnepélyes körmenetben viszik a Szent István-bazilika körül szent királyunk épen maradt jobb kezét, a magyarság legtiszteltebb, szimbolikus jelentőségű ereklyéjét, a Szent Jobbot.
,,Köszönjük neked, szent király, hazánkat és önmagunkat, ezt az első ezer évet itt, kérünk, ne vond el rólunk...
2020-08-20 07:48:29
Potápi: kiemelkedő az érdeklődés a Határtalanul! tanulmányi kirándulási program iránt
...
Az államtitkár felidézte, hogy 2020 februárjában három pályázati felhívást tettek közzé, a határidő március 30-ról április 30-ra módosult. Kiemelt korosztályként jelölte meg a hetedikeseket, mellettük még két felhívást hirdettek meg a középiskolák számára.
A benyújtott pályázatok alapján megállapítható, hogy a nagyobb kirándulások jellemzőek, legtöbben négy vendégéjszak...
2020-06-24 10:41:19
KINCS: továbbra is népszerű a határon túli magyarok körében a Köldökzsinór program
... nyújtani. Vagyis a veszélyhelyzet múlásával várhatóan újra többen adják majd be az elmaradt kérelmeket. Ennek jelei már láthatók is a Vajdaságban - ismertetik.
Hangsúlyozzák, hogy a magyarság gyarapodásához hozzájárul a csaknem 4,5 millió külhonban élő magyar. Ezen gyermekek, családok magyar identitásának megmaradása pedig nagymértékben függ az anyaország segítségétől.
A...
2020-06-03 22:34:42
Lezárult az MKP által a felvidéki magyarok körében indított közösségi konzultáció első köre
... adódott, amelyeket közben már sikerült elhárítani. A felvidéki magyar párt politikusa ...
2020-05-06 14:42:54
Temesváron hirdette meg Potápi Árpád János államtitkár a Szülőföldön magyarul program idei kiírását
... nyilvánította az Országgyűlés, a magyar nemzetpolitika pedig az erős magyar közösségek évét hirdette meg. Azt tekintette célnak, hogy az elmúlt évszázadban történt rossz dolgok mellett a magyarság a sikereit is tudja megmutatni.
Erdei Ildikó, a Bartók Béla gimnázium igazgatója arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy a mintegy 15 ezer fős temesvári magyarság többsége vegyes cs...
2020-03-05 15:02:24
Toroczkai László: legyen rend az országban és Borsodban
... tenni akarnak ellene. Ugyanakkor tény, hogy nem minden cigány bűnöző - tette hozzá.
A KSH adataira hivatkozva arról beszélt: a termékenység elsősorban a cigányság körében nőtt. A magyarság lélekszáma továbbra is megfeleződik nemzedékenként, mialatt a cigányságé megduplázódik. A Mi Hazánk éppen ezért kizárólag olyan családtámogatási formákat támogat, amelyek a dolgozó családo...
2020-02-16 19:22:30
Berzsenyi Dániel versei
...

Berzsenyi, a niklai remete művészetét az erőteljes kifejezések, költői képek jellemzik. Versei egyéni érzései mellett általános gondolatokat is megfogalmaznak. Hazafias műveiben hangot kap a magyarság iránti aggódás.

Berzsenyi Dániel összes versei


BARÁTI...
2020-02-07 17:30:03
Függetlenként indulhat az önkormányzati választásokon Soós Zoltán marosvásárhelyi polgármesterjelölt
...
Erről maga Soós Zoltán beszélt egy pénteken tartott sajtótájékoztatón, amelyről a Marosvásárhelyi Rádió számolt be. Elmondta: Kelemen Hunor RMDSZ-elnök nem zárkózott el attól, hogy független jelöltként támogassa őt a szövetség, de erre vonatkozó hivatalos döntés még nem született.
Ugyanezen a sajtótájékoztatón a választásokra független polgármesterjelöltként készülő Her...
2020-01-17 14:01:25
1 2 3 ...................63 64 ..........95 96 ..........126 127 128 
Címkék: Jézus Krisztus, Szent István, Potápi Árpád János, Toroczkai László, Berzsenyi Dániel, Soós Zoltán, Szent István-bazilika, Szent Jobbot, Erdei Ildikó, Bartók Béla, Marosvásárhelyi Rádió, Kelemen Hunor RMDSZ-elnök, lósóska gyógyhatásairól, határon túli, felvidéki magyarok, önkormányzati választásokon, csodában Isten, embereknek segíteni, magyarság körében, vízkereszt ünnepéhez, századok során, húshagyó keddig, nagyböjt kezdetét, méltatlanul elfeledett, ünnepi szentmise, magyarság legtiszteltebb, első ezer, államtitkár felidézte, határidő március, középiskolák számára, benyújtott pályázatok, nagyobb kirándulások, veszélyhelyzet múlásával, elmaradt kérelmeket, magyarság gyarapodásához, anyaország segítségétől, felvidéki magyar, magyar nemzetpolitika, erős magyar, elmúlt évszázadban, termékenység elsősorban, cigányság körében, magyarság lélekszáma, cigányságé megduplázódik, dolgozó családo, niklai remete, erőteljes kifejezések, magyarság iránti, pénteken tartott, választásokra független,
© 2013 TVN.HU Kft.