Belépés
113 éve született Wass Albert
... regény közé választották, az 50 legnépszerűbb magyar regény között pedig további két műve is szerepel az Adjátok vissza a hegyeimet! és a Kard és kasza.

Wass Albert a trianoni magyarság nagy nemzedékének nagy személyisége, nagy idők koronatanúja - az Erdélyi Világszövetség volt Társelnöke - Írói, költői munkásságának minden értéke a Magyar Örökség része.

Kiál...
2021-01-08 19:15:59
KÉSZ-közlemény: Egy szívvel a hazáért
... össze, hanem a közösen megélt és val­­lott értékek, a hit, a hagyomány, a kultúra és a nyelv is.
Ahogy a vértanúk vére a kereszténység magvetése, úgy az aradi nemzeti hősök vére a magyarság számára is magvetés, ami táplálja a mai magyarok hazaszeretetét is. Ma nem vértanúságot, de munkát, odafigyelést, tiszteletet és áldozathozatalt kíván tőlünk a haza szeretete.
A vérta...
2020-10-06 14:39:33
Megáldották Debrecen első köztéri Szent István-szobrát
... szimbóluma.
...................
Papp László hangsúlyozta, Debrecen azt üzeni első királyunk szobrának az összetartozás évében történő felállításával, hogy kötelességünk úgy élni, munkánkat úgy végezni, hogy a magyarság szellemi és lelki egységét megőrizzük és megerősítsük. ...
2020-08-21 18:08:02
Szent István király, Magyarország fő védőszentje 08.20
... egyház augusztus 20-án ünnepli. Ezen a napon az ünnepi szentmise után minden évben ünnepélyes körmenetben viszik a Szent István-bazilika körül szent királyunk épen maradt jobb kezét, a magyarság legtiszteltebb, szimbolikus jelentőségű ereklyéjét, a Szent Jobbot.
,,Köszönjük neked, szent király, hazánkat és önmagunkat, ezt az első ezer évet itt, kérünk, ne vond el rólunk...
2020-08-20 07:48:29
Szent István király, Magyarország fő védőszentje
... egyház augusztus 20-án ünnepli. Ezen a napon az ünnepi szentmise után minden évben ünnepélyes körmenetben viszik a Szent István-bazilika körül szent királyunk épen maradt jobb kezét, a magyarság legtiszteltebb, szimbolikus jelentőségű ereklyéjét, a Szent Jobbot.
,,Köszönjük neked, szent király, hazánkat és önmagunkat, ezt az első ezer évet itt, kérünk, ne vond el rólunk...
2020-08-17 20:11:24
Szikla kápolna Budapest- Pálos rend
... minden igaz magyarnak, de egyúttal szimbólum is, mint ahogy szimbólum az őrzésükre bízott Sziklatemplom, amelynél szilárdabb háza alig van az Úrnak. Ilyen sziklaszilárd az Istenbe, s a magyarság jövőjébe vetett hit." (Budai Napló, 1934. május 16.)
1939-től lengyel menekültek ezrei érkeztek Magyarországra, akik nagy számban látogatták a Sziklakolostort. Mindszenty József...
2020-08-16 16:45:27
Trianon centenáriumára emlékezik a Duna Karnevál
... Magyar Állami Népi Együttes táncosainak főszereplésével lesz látható az Összetartozunk programsorozat részeként, illeszkedve a nemzeti összetartozás évének küldetéséhez. Az Üzenet haza a magyarság országhatárok feletti összetartozásának tudatát és önazonosságának kifejezését hivatott erősíteni a néptánc és népzene nyelvén - közölték a szervezők az MTI-vel.
"Egy táncszínházi ...
2020-08-15 08:50:56
In memoriam Ferenczy Erika 3.
... pénteken az MTI-vel.

Ferenczy Erika Alice 1938. december 6-án született Zalaegerszegen. A közlemény szerint a különféle társadalmi rétegeket ért igazságtalanságok, a vidéki magyarság háttérbe szorítása ellen küzdött. 2006-ban a Magyar Vidék Országos 56-os Szövetség kitüntetését vehette át 1956 szellemi örökségének ápolásáért és a magyarságnak tett szolgálatáért.
...
2020-08-08 05:43:57
Emberi Méltóság Tanácsa: a kézdivásárhelyi fiatalok elítélése üzenet a magyarságnak
... Magyarországgal szemben jogállamisági eljárás folyik, az Európai Unió eltűri, hogy Románia élen jár az őshonos magyar kisebbség jogfosztásában, és a román államfő uszító kijelentéseket tesz a magyarsággal szemben - jegyezte meg Lomnici Zoltán.
A sajtótájékoztatón Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő azt mondta: az Emberi Méltóság Tanácsa követeli a világ emberjogi s...
2020-08-04 14:31:48
Egyelőre nem szabadulhat a Romániában terroristaváddal elítélt Beke István
... illetve ezekre való felbujtás miatt. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) kézdivásárhelyi, illetve erdélyi elnöke ellen hozott ítélet általános megdöbbenést váltott ki az erdélyi magyarság soraiban, hiszen az első fokon eljáró bukaresti táblabíróság megalapozatlannak tartotta az ügyészség által összeállított vádirat nagyobb részét, és csak 11, illetve 10 hónap börtönbünt...
2020-08-03 14:16:04
1 2 3 ............303 304 ......455 456 .......606 607 608 
Címkék: Wass Albert, Megáldották Debrecen, Szent István-szobrát, Szent István, Budapest- Pálos, Duna Karnevál, Ferenczy Erika, Emberi Méltóság Tanácsa, Beke István, Erdélyi Világszövetség, Magyar Örökség, Papp László, Szent István-bazilika, Szent Jobbot, Budai Napló, Mindszenty József, Magyar Állami Népi Együttes, Ferenczy Erika Alice, Magyar Vidék Országos, Európai Unió, Lomnici Zoltán, Bajkai István, Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, kézdivásárhelyi fiatalok, trianoni magyarság, közösen megélt, vértanúk vére, kereszténység magvetése, aradi nemzeti, magyarság számára, haza szeretete, összetartozás évében, magyarság szellemi, ünnepi szentmise, magyarság legtiszteltebb, első ezer, őrzésükre bízott, magyarság jövőjébe, nemzeti összetartozás, magyarság országhatárok, közlemény szerint, különféle társadalmi, vidéki magyarság, magyarságnak tett, őshonos magyar, román államfő, magyarsággal szemben, sajtótájékoztatón Bajkai, világ emberjogi, erdélyi magyarság, első fokon, ügyészség által, terroristaváddal,
© 2013 TVN.HU Kft.