Belépés
Csirkemájas zúzapörkölt petrezselymes, fokhagymás lebbenccs
...
Csirkemájas zúzapörkölt petrezselymes, fokhagymás lebbenccsel
Hozzávalók: 80 dkg kacsa zúza, 3 közepes vöröshagyma, 8 dkg kacsazsír, 2 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, 1 tv-paprika, 50 dkg csirkemáj, 1 csokor zöld hagymaszár. Fűszerek: 1 evőkanál őrölt paprika, 2 teáskanál só, 1 teáskanál majoránna, 1 kávéskanál csípős paprikakrém, 1 kávéskanál őrölt feketebors. A körethe...
2018-08-09 11:42:44
Portugál kelkáposztaleves (Caldo verde)
Portugál kelkáposztaleves (Caldo verde)

Hozzávalók

2 fej vöröshagyma (közepes)
4-5 gerezd fokhagyma
2 ek sertészsír
4 db krumpli (közepes)
2 db marhahúsleves kocka
1 db füstölt ízű kocka
1 db pörkölt ízesítő kocka
1 db közepes kelkáposzta
1 szál csípős füstölt kolbász
15 dk...
2018-08-06 23:29:20
Hagyományos brassói
Hagyományos brassói

Hozzávalók

50 dkg sertéslapocka
15 dkg füstölt szalonna
3 fej hagyma
1 tk pirospaprika
4 gerezd fokhagyma

bors
1 tk majoránna
50 dkg krumpli
olaj vagy zsír a sütéshez


Elkészítés

A megtisztított húst és a szalonnát ...
2018-06-27 23:47:25
Brokkolis, parmezános csirke
... valamilyen fűszeres keverékkel. Kb. bármi jó, amit szeretünk, csípős vagy sült csirke fűszerkeverék, ezerféle változat van piacon, de az se baj, ha csak sót és borsot szórunk rá. Vagy majorannát, kakukkfüvet (azt mondom én nem szeretem), rozmaringot, minden-bármit. Dobjuk az olajra a hámozott, karikára vágott sárgarépával együtt és kezdjük el sütni. Én félkész állapotában egy kevé...
2018-06-21 16:56:43
FŰSZEREK GYÓGYÍTÓ Tulajdonságai 4.
FŰSZEREK GYÓGYÍTÓ TULAJDONSÁGAI


Mint tudjuk fűszereinket nem csak ízesítésre használhatjuk, hanem gyógyításra is.
Nézzünk néhány ismertebb fűszernövényt röviden:


MAJORÁNNA
Neve görög eredetű, jelentése “öröm a hegyekből." Az ókorban a boldogság szimbóluma volt.
Gyógyhatása: Étvágygerjesztő, szélhajtó, gyomorerősítő, nyugtató ha...
2018-05-30 11:01:59
9 vendégváró saláta recept!
...9 vendégváró saláta recept!

Orosz hússaláta
Hozzávalók: 35 dkg sült, vagy főtt hús, 40 dkg burgonya, 15 dkg alma, 15 dkg ecetes uborka, 2,5 dkg mustár, só, törött bors, 2 tojás, 5 dkg füstölt nyelv, 1 citrom, tartárt mártás.

Sűrűbb tartármártást készítünk. A...
2018-05-19 13:18:27
Medvehagymás sertésvagdalt csirkemájjal töltve
... szerecsendió
10 dkg vaj
tejszín
3 db burgonya (nagyobb)


Elkészítés

A darált húshoz hozzákeverjük a tojást, a sót, a borsot, a majorannát, a zsemlemorzsát, a felaprított medvehagymát, a Piros Aranyat és az áttört fokhagymát, és az egészet összegyúrjuk. A sütőformát kibéleljük fóliával, majd kiolajozzuk.
A m...
2018-05-17 23:33:57
Mi az a Bulgur
A bulgur tulajdonképpen tört búza, Magyarországon a török éttermekben ,,török rizsnek" is nevezik. Leginkább a közel-keleti és a török konyha által kedvelt köret. A még éretlen vagy a meghántolt érett búzaszemeket párolják, kiszárítják, majd durvára összetörik . Mivel a bulgurt előzetesen párolják, ezért a magyarok által ismert búzadarától eltérően jóformán alig kell főz...
2018-04-22 16:32:30
Csirkemájas töltött csirkemell
Csirkemájas töltött csirkemell

Hozzávalók

Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé
10 dkg csirkemáj
1 fej vöröshagyma
szárnyas fűszerkeverék
majoránna

őrölt feketebors
10 dkg füstölt sonka
10 dkg bacon
4 szelet sajt
A panírozáshoz:
rozsliszt
tojás...
2018-04-21 00:14:33
Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye sertéscombból, szaftos és fenséges, még egy kezdő is el tudja készíteni!


Hozzávalók

0,5 kg sertéscomb
1 evőkanál őrölt bors
1 kg krumpli
1 evőkanál majoránna
1- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
6 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
olaj



...
2018-03-27 18:18:02
1 2 3 .................53 ........79 80 ........105 106 
Címkék: FŰSZEREK GYÓGYÍTÓ Tulajdonságai, FŰSZEREK GYÓGYÍTÓ TULAJDONSÁGAI, Piros Aranyat, megtisztított húst, boldogság szimbóluma, darált húshoz, felaprított medvehagymát, áttört fokhagymát, egészet összegyúrjuk, sütőformát kibéleljük, bulgur tulajdonképpen, török éttermekben, török konyha, meghántolt érett, bulgurt előzetesen, magyarok által, kelkáposztaleves, étvágygerjesztő, tulajdonképpen, csirkemellfilé, magyarországon, fűszerkeverék, petrezselymes, zsemlemorzsát, sertéslapocka, tulajdonságai, fűszernövényt, gyomorerősítő, marhahúsleves, sertésvagdalt, sertéscombból, használhatjuk, megtisztított, hozzákeverjük, tartármártást, szerecsendió, aprópecsenye, fűszereinket, medvehagymás, búzaszemeket, pirospaprika, csirkemájjal, összegyúrjuk, panírozáshoz, sárgarépával, medvehagymát, csirkemájas, rozmaringot, felaprított, hagyományos, kelkáposzta, vöröshagyma, zúzapörkölt, búzadarától, kiszárítják, paprikakrém, éttermekben, kiolajozzuk, kakukkfüvet, lebbenccsel, gyógyhatása, állapotában, gyógyításra, előzetesen, vendégváró,
© 2013 TVN.HU Kft.