|
|
|
Felvidéki rakottas
A szokásos módon pörköltet és külön párolt tarhonyát készítünk. Ezután a pörköltet, a tarhonyát és 10 dkg konzerv zöldborsót egy tűzálló edényben összekeverünk. Reszelt sajttal meghintjük és k 20 percig meleg sütőben sütjük.
Felvidéki töltött rostélyos
A rostélyosokat előkészítjük, sózzuk, és törött borssal meghintjük. Sovány marhahúst finom... |
2011-01-27 20:17:17 |
|
|
|
|
|
|
...
Dorozsmai pontypaprikás sajtos galuskával
Hozzávalók: 80 dkg pontyfilé, 5 dkg füstölt szalonna, 4 evőkanál olaj (zsír), 1 jó közepes vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 zöldpaprika és paradicsom, só, őrölt bors, 1 púpozott kiskanál pirospaprika, 1 evőkanál liszt, 1,5 dl tejföl
A körethez: 4 adag galuska, 2 dl tejföl, 8-10 dkg reszelt sajt
Elkészítése: A ponty... |
|
2011-01-27 18:48:47 |
|
|
|
|
|
|
...
Debreceni páros kolbász 1.
A világhírű páros debrecenit fiatal, hízott sertés húsából készítjük. 10 kg zsírosabb, szaftosabb húst válogatunk hozzá. Darálás előtt csíkokra vágva, elkeverjük 26 dkg sóval, 2.5 dkg törött borssal, 7 dkg édes pirospaprikával, 5 dkg zúzott fokhagymával, 5 dl vízzel. Közepes lyukbőségű tárcsán ledarálva, óvatosan összegyúrjuk, majd közepesen bő... |
2011-01-27 18:32:46 |
|
|
|
|
|
|
...
Debreceni májas csirke
Hozzávalók: 25 dkg zsemlemorzsa, 8 dkg vaj, 8 dkg szalonna, 2 db főtt tojás, 8 dkg csirkemáj, 3 g törött bors, 2 g szerecsendió, 1 csomó zöldpetrezselyem, 3 db tojás, 2 g majoránna, 10 dkg vöröshagyma, 1,20 kg csirke, 5 cl olaj, só.
A zsemlemorzsát vajban aranysárgára pirítjuk. A fehér sós szalonnát apró kockákra vágjuk, rózsaszínűre pirítjuk,... |
|
2011-01-27 18:25:09 |
|
|
|
|
|
|
...
Debreceni gesztenyés béles
Hozzávalók: 2 csomag réteslap, 30 dkg gesztenyepüré, 10 dkg dió, 50 dkg meggy vagy szilva, 6 dkg vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 cl rum.
A kimagozott és rumban megáztatott gyümölcsöt belekeverjük a burgonyanyomón áttört gesztenyepürébe, hozzáadjuk a darált diót és a zsemlemorzsát. A rétestésztát a szokásosnál vastagabbra nyújtjuk, vagy több ré... |
|
2011-01-27 18:20:02 |
|
|
|
|
|
|
...
Csongrádi lepény
30 dkg lisztet 15 dkg zsírral, 1 cs. V.-sütőporral, 2 tojás sárgájával, és kanálnyi tejjel eldolgozunk, és zsírozott tepsi aljára téve, egyenletesen elnyomkodunk. A tésztára az alábbi vaníliás tejfeles réteget kenjük: 12 dkg lisztet 3 tojással, 4 dl tejföllel, 15 dkg cukorral, 1/2 cs. Vaníliás cukorral elkeverünk. Sütés előtt tejes tojással megkenjük, é... |
2011-01-27 17:58:41 |
|
|
|
|
|
|
Tojással gazdagított egyben sült fasírozott
Hozzávalók:
50 dkg darált hús
4 db főtt tojás
2 db tojás
1 db áztatott zsemle
só
ételízesítő
majoránna
őrölt bors
olaj
Elkészítés:
A 4 tojást keményre főzöm. A zsemlét beáztatom, majd jól kinyomkodom. A darált húshoz nag... |
2011-01-27 14:59:21 |
|
|
|
|
|
|
Resztelt pecsenye kacsamáj
Hozzávalók:
50 dkg pecsenye kacsamáj
3 nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
libazsír (kicsit bővebben a szokásostól)
só
1 mokkáskanál bors
1/2 dl száraz vörösbor (elmaradhat, ha nincs)
1 csapott evőkanál majoránna
2 evőkanál házi lecsó vagy p... |
2011-01-27 14:29:02 |
|
|
|
|
|
|
Brassói apró-pecsenye 2.
Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet vagy combszelet, 75 dkg burgonya, két evőkanál zsír, bőven olaj, só, törött bors, majoránna, egy húsleveskocka, kávéskanál pirospaprika.
A húst laskára vágjuk, és a forró zsírban barnára pirítjuk. Ha már szép sötét a színe, megsózzuk, borsozzuk, és gazdagon meghintjük majoránnával. Néhány kanál vízben f... |
2011-01-27 12:27:13 |
|
|
|
|
|
|
...-
In memoriam Sánta László [Ze...
http://www.franciakonyha.hu/libamajp astetom.html
#71
2010. november 12. 21:35
Válaszolj!
Szucsik Elza [Cucu]
sziasztok. szeretem a gyors és egyszerü recepteket. köszi.
#70
2010. sze... |
2011-01-27 09:21:10 |
|
|
|
|