Belépés
Receptek
Felvidéki rakottas
A szokásos módon pörköltet és külön párolt tarhonyát készítünk. Ezután a pörköltet, a tarhonyát és 10 dkg konzerv zöldborsót egy tűzálló edényben összekeverünk. Reszelt sajttal meghintjük és k 20 percig meleg sütőben sütjük.

Felvidéki töltött rostélyos
A rostélyosokat előkészítjük, sózzuk, és törött borssal meghintjük. Sovány marhahúst finom...
2011-01-27 20:17:17
Receptek
...
Dorozsmai pontypaprikás sajtos galuskával
Hozzávalók: 80 dkg pontyfilé, 5 dkg füstölt szalonna, 4 evőkanál olaj (zsír), 1 jó közepes vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 zöldpaprika és paradicsom, só, őrölt bors, 1 púpozott kiskanál pirospaprika, 1 evőkanál liszt, 1,5 dl tejföl
A körethez: 4 adag galuska, 2 dl tejföl, 8-10 dkg reszelt sajt
Elkészítése: A ponty...
2011-01-27 18:48:47
Receptek
...
Debreceni páros kolbász 1.
A világhírű páros debrecenit fiatal, hízott sertés húsából készítjük. 10 kg zsírosabb, szaftosabb húst válogatunk hozzá. Darálás előtt csíkokra vágva, elkeverjük 26 dkg sóval, 2.5 dkg törött borssal, 7 dkg édes pirospaprikával, 5 dkg zúzott fokhagymával, 5 dl vízzel. Közepes lyukbőségű tárcsán ledarálva, óvatosan összegyúrjuk, majd közepesen bő...
2011-01-27 18:32:46
Receptek
...
Debreceni májas csirke
Hozzávalók: 25 dkg zsemlemorzsa, 8 dkg vaj, 8 dkg szalonna, 2 db főtt tojás, 8 dkg csirkemáj, 3 g törött bors, 2 g szerecsendió, 1 csomó zöldpetrezselyem, 3 db tojás, 2 g majoránna, 10 dkg vöröshagyma, 1,20 kg csirke, 5 cl olaj, só.
A zsemlemorzsát vajban aranysárgára pirítjuk. A fehér sós szalonnát apró kockákra vágjuk, rózsaszínűre pirítjuk,...
2011-01-27 18:25:09
Receptek
...
Debreceni gesztenyés béles
Hozzávalók: 2 csomag réteslap, 30 dkg gesztenyepüré, 10 dkg dió, 50 dkg meggy vagy szilva, 6 dkg vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 cl rum.
A kimagozott és rumban megáztatott gyümölcsöt belekeverjük a burgonyanyomón áttört gesztenyepürébe, hozzáadjuk a darált diót és a zsemlemorzsát. A rétestésztát a szokásosnál vastagabbra nyújtjuk, vagy több ré...
2011-01-27 18:20:02
Receptek
...
Csongrádi lepény
30 dkg lisztet 15 dkg zsírral, 1 cs. V.-sütőporral, 2 tojás sárgájával, és kanálnyi tejjel eldolgozunk, és zsírozott tepsi aljára téve, egyenletesen elnyomkodunk. A tésztára az alábbi vaníliás tejfeles réteget kenjük: 12 dkg lisztet 3 tojással, 4 dl tejföllel, 15 dkg cukorral, 1/2 cs. Vaníliás cukorral elkeverünk. Sütés előtt tejes tojással megkenjük, é...
2011-01-27 17:58:41
Tojással gazdagított egyben
Tojással gazdagított egyben sült fasírozott

Hozzávalók:

50 dkg darált hús
4 db főtt tojás
2 db tojás
1 db áztatott zsemle

ételízesítő
majoránna
őrölt bors
olaj

Elkészítés:

A 4 tojást keményre főzöm. A zsemlét beáztatom, majd jól kinyomkodom. A darált húshoz nag...
2011-01-27 14:59:21
Resztelt pecsenye kacsamáj
Resztelt pecsenye kacsamáj



Hozzávalók:

50 dkg pecsenye kacsamáj
3 nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
libazsír (kicsit bővebben a szokásostól)

1 mokkáskanál bors
1/2 dl száraz vörösbor (elmaradhat, ha nincs)
1 csapott evőkanál majoránna
2 evőkanál házi lecsó vagy p...
2011-01-27 14:29:02
Receptek
Brassói apró-pecsenye 2.
Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet vagy combszelet, 75 dkg burgonya, két evőkanál zsír, bőven olaj, só, törött bors, majoránna, egy húsleveskocka, kávéskanál pirospaprika.
A húst laskára vágjuk, és a forró zsírban barnára pirítjuk. Ha már szép sötét a színe, megsózzuk, borsozzuk, és gazdagon meghintjük majoránnával. Néhány kanál vízben f...
2011-01-27 12:27:13
x
...-







In memoriam Sánta László [Ze...


http://www.franciakonyha.hu/libamajp astetom.html
#71
2010. november 12. 21:35
Válaszolj!






Szucsik Elza [Cucu]


sziasztok. szeretem a gyors és egyszerü recepteket. köszi.
#70
2010. sze...
2011-01-27 09:21:10
1 2 3 ......................266 267 268 269 270 ...........404 405 ...........538 539 540 
Címkék: Sánta László, Szucsik Elza, szokásos módon, tűzálló edényben, rostélyosokat előkészítjük, világhírű páros, zsemlemorzsát vajban, burgonyanyomón áttört, darált diót, szokásosnál vastagabbra, alábbi vaníliás, zsemlét beáztatom, darált húshoz, húst laskára, forró zsírban, zöldpetrezselyem, libamajpastetom, gesztenyepürébe, pirospaprikával, burgonyanyomón, franciakonyha, zsemlemorzsát, összekeverünk, rostélyosokat, gesztenyepüré, pontypaprikás, húsleveskocka, pirospaprika, aranysárgára, belekeverjük, majoránnával, szerecsendió, kicsontozott, zsemlemorzsa, előkészítjük, elnyomkodunk, egyenletesen, összegyúrjuk, fokhagymával, rétestésztát, rózsaszínűre, zöldpaprika, szokásostól, gazdagított, kinyomkodom, eldolgozunk, vöröshagyma, ételízesítő, elkészítése, mokkáskanál, megáztatott, szokásosnál, vastagabbra, hozzáadjuk, gyümölcsöt, lyukbőségű, debrecenit, elkészítés, fasírozott, galuskával, hozzávalók, elkeverjük, elmaradhat, paradicsom, szaftosabb, válogatunk, combszelet, kimagozott, kávéskanál, gesztenyés, meghintjük,
© 2013 TVN.HU Kft.