Belépés
Napi menű
Májrizs leves

Hozzávalók: 25 deka borjúcsont, 20 deka leveszöldség, 25 deka sertés- vagy borjúmáj, 3 deka liszt, 3 deka zsír vagy vaj, zöldpetrezselyem, egy kis törött bors, 6 deka vöröshagyma, 3 deka vaj és egy kávéskanál paprika.

A borjúcsontot a leveszöldséggel és egy kis fűszerrel 12- 14 deci vízben kifőzzük alaplevesnek.

A májat apró szeletekre...
2011-01-27 08:19:40
Receptek
Bácskai rizses hús 3.
Hozzávalók 4 személyre: sertéspörkölt 50 dkg combból, 30 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsom, 20 dkg rizs, petrezselyem, só
A rizst mosd meg, s csöpögtesd le. Ha a pörkölt már majdnem puha, egy tűzálló tálban add hozzá a rizst, a kicsumázott, felaprított zöldpaprikát és a feldarabolt paradicsomot. Sózd, jól keverd össze, majd önts rá annyi forró viz...
2011-01-26 20:40:16
Receptek
Bácskai halpaprikás
Hozzávalók (8 személy részére): 75 dkg apró hal, 50 dkg kecsege, 50 dkg harcsa, 1,5 kg ponty, 25 dkg csuka, 3-4 fej vöröshagyma, 1-2 zöldpaprika, egy csípős paprika, pirospaprika, só, 1 dl bor, 2 paradicsom.
Az apró halat tisztítsuk meg, és tegyük fel főni 1,5 l vízben. Addig főzzük, amíg a halak széjjel nem főttek. Ez idő alatt tisztítsuk meg a nem...
2011-01-26 20:35:19
Receptek
Bácskai fogolypecsenye
Hozzávalók: 5 db fogoly, 20 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg burgonya, 5 db zöldpaprika, 25 dkg friss paradicsom, 60 dkg fejes káposzta, 10 dkg rizs, só, pirospaprika, petrezselyem zöldje, kevés köménymag.
Elkészítés: A megtisztított, jól megmosott foglyokat kettévágjuk. A szalonnát kis kockára vágjuk, és üvegesre...
2011-01-26 20:31:08
Receptek
Bakonyi kacsa
Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 60 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csapott kávéskanál majoránna, 1 nagy csomó petrezselyemzöld, 3 szál zellerlevél, 1 evőkanál mustár, olaj, 1 dl tejföl, só.
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát, a félbevágott gombát olajon üvegesre pároljuk. Belekeverjük a feldarabolt kacsát, a fűszereket, és sót, egy kevés vízzel fölengedjük,...
2011-01-26 20:13:54
Receptek
Bakonybéli csirke
Hozzávalók: 1 kg csirke, 20 dkg gomba, 15 dkg füstölt szalonna, 2 dl tej, 1 dl tejföl, petrezselyem, zsír, só, bors, liszt.
Elkészítése: A szalonnát kockára vágjuk, kiolvasztjuk, és beletesszük a karikára vágott gombát, valamint a feldarabolt csirkét. Megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Vizet nem kell önteni alá, mert a gomba vizet e...
2011-01-26 20:02:57
Receptek
...
Alföldi vagdalt
Ötven dkg darált sertéshúst 2 db nagyobb, főtt és áttört burgonyával, 1 tojással, 1/2 fej reszelt vöröshagymával, sóval, törött borssal jól összedolgozunk. Kétujjnyi vastag hengereket formázunk belőle és olajozott tűzálló edénybe, vagy tepsibe helyezzük.
Előmelegített sütőben 35 percig sütjük.

Alföldi véres hurka 1.
Hozzávalók: (3 kg...
2011-01-26 19:50:03
Receptek
Alföldi töltött káposzta 2.

Hozzávalók (10 személyre): 1 kg kövéres sertéscomb (vagy más sertéshús), 15 dkg rizs, 2 tojás, 1 kávéskanál pirospaprika 1 késhegynyi törött bors, só 20 savanyú káposzta-levél, 2 kg apró savanyú káposzta 2 megtisztított, pörzsölt sertésláb (hosszában kettéhasítva), 1 sertésfül (kettévágva) 4-5 kisebb darab szalonnabőrke, 1 csülök (kettévágva)...
2011-01-26 19:47:18
Receptek
Alföldi májas hurka más módon

1 kg sertésmájat, 1 kg sertéstüdőt gyengén sós, bő vízben, lefedve megfőzünk. Ebben a főzőlében 20 dkg rizst puhára párolunk. Puhára főzünk 50 dkg húsos tokaszalonnát. 25 dkg zsírban üvegesre párolunk 2 fej finomra vágott vöröshagymát. A főtt májat, tüdőt, szalonnát középfinomra darálva, hozzáadjuk a rizst, a vöröshagymát, sót, őrölt borsot,...
2011-01-26 19:43:45
Receptek
...
Alföldi csirkeleves
1 kg csirkét 8 részre vágjuk és tisztított, karikákra vágott vegyes zöldséggel (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, gomba), feltesszük főni. Sóval, szemes borssal, 1/2 fej vöröshagymával és 1 csomag kötözött petrezselyemmel ízesítjük.
Amikor a hús félig megpuhult, akkor a vagdalt hússal megegyező húspépből kis gombócokat formálunk, és a leve...
2011-01-26 19:39:51
1 2 3 ......................267 268 269 270 ...........404 405 ...........538 539 540 
Címkék: kávéskanál paprika, májat apró, rizst mosd, tűzálló tálban, feldarabolt paradicsomot, csípős paprika, apró halat, halak széjjel, apróra vágott, félbevágott gombát, feldarabolt kacsát, kevés vízzel, szalonnát kockára, karikára vágott, feldarabolt csirkét, gomba vizet, főtt májat, vagdalt hússal, zöldpetrezselyem, petrezselyemzöld, petrezselyemmel, leveszöldséggel, vöröshagymával, fogolypecsenye, összedolgozunk, sertéspörkölt, előmelegített, szalonnabőrke, pecsenyekacsa, tokaszalonnát, megtisztított, kettéhasítva, kiolvasztjuk, zöldpaprikát, petrezselyem, borjúcsontot, belekeverjük, pirospaprika, alaplevesnek, vöröshagymát, paradicsomot, leveszöldség, megborsozzuk, középfinomra, vöröshagyma, elkészítése, zellerlevél, felaprított, csirkeleves, halpaprikás, félbevágott, zöldpaprika, feldarabolt, kicsumázott, sertésmájat, sertéstüdőt, fölengedjük, burgonyával, kettévágjuk, beletesszük, sertéshúst, bakonybéli, fűszereket, hozzávalók, hengereket, tisztítsuk, csöpögtesd, paradicsom, hozzáadjuk, elkészítés, tisztított,
© 2013 TVN.HU Kft.