|
|
|
... vöröshagyma
- 30 ml olívaolaj
- 250 g csirkemáj
- 3 tojássárgája
- 20 ml modenai balzsamecet
- 10-12 szál petrezselyem
- 4-5 ág majoranna
- só, őrölt feketebors, reszelt gyömbér ízlés szerint
Zöldborsós rizottó
- 40 g vaj
- 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
- kb... |
2007-07-11 14:39:04 |
|
|
|
|
|
|
HAMIS MÁJPÁSTÉTOM (DIÓS ÉLESZTŐPÁSTÉTOM)
10 dkg élesztő
10 dkg zsírtalan szójaliszt (esetleg borsó-, kukorica- vagy rizsliszt, vagy maradék sárgaborsó-főzelék) 15 dkg darált dió
1 fej hagyma
0,5 dl olaj
1 /2 teáskanál só
1/2 teáskanál házi Vegeta-pótló pástétomfűszer-keverék (például majoránna, őrölt köménymag keveréke) esetleg kis sz... |
|
2007-07-11 10:29:50 |
|
|
|
|
|
|
Gombás tokány vaddisznóból
Hozzávalók: 90 dkg csont nélküli vaddisznóhús, 20 dkg erdei gomba, 12 dkg zsír, 2 dl fehérbor, 0,6 dkg törött bors, 0,1 dkg majoránna, 15 dkg vöröshagyma, 1 dkg fokhagyma, 15 dkg paradicsom. (vagy ennek megfelelő paradicsomkonzerv), 1 csomag petrezselyem zöldje, só.
A vaddisznóhúst kellően megtisztítjuk, metéltszerű csíkokra vágjuk.... |
2007-07-04 18:09:14 |
|
|
|
|
|
|
Gombás vesevelő
Hozzávalók: 2 db sertés veséje és agyveleje, 20 dkg gomba, 12 dkg füstölt szalonna, 6 dkg vöröshagyma, 1 csomag petrezselyem zöldje, kevés bors, csipetnyi majoránna, pirospaprika, só.
A sertésvelőt, - vesét megtisztítjuk. A vesét vékony szeletekre vágjuk, és újra megmossuk. A vékony szeletekre vágott füstölt szalonnát serpenyőben kisütjük. Hozz... |
|
2007-07-03 20:11:56 |
|
|
|
|
|
|
Ismerd meg, hogy a nap melyik időszakában mihez ad optimális támogatást a szervezeted, mert így mindig csúcsformában lehetsz, mindig a legjobbat hozhatod ki magadból. Ismerd meg tested belső óráját, mert akkor ahhoz igazíthatod a teendőidet és a programjaidat, hogy a nap melyik időszakában mihez ad optimális támogatást a szervezeted. Így mindig csúcsformában lehetsz, mindig a legjo... |
|
2007-07-01 08:05:29 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
1 kg friss vagy mirelit zöldborsó, 40 dkg burgonya, 3 dkg vaj vagy margarin, 1,25 l zöldségerőleves (kockából), 20 dkg sárgarépa, 3-2 pár virsli vagy 1 pár krinolin (kb. 5 dkg-osak), fél csokor majoránna, 2 ek. krémtejföl, só, bors, a díszítéshez tetszés szerint petrezselyemzöld.
1. A zöldborsót kifejtjük és megmossuk. A burgonyát me... |
2007-07-01 00:40:17 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
• 16 cukkinivirág
• 2 burgonya
• 8 dkg reszelt parmezán
• 1 tojás
• 1 kiskanál őrölt majoránna, 1 marék bazsalikomlevél
• 6 paradicsom
• 1 gerezd fokhagyma
• 5 evőkanál olívaolaj
• ízesítéshez kevés só, bors, cukor
Elkészítés:
A burg... |
2007-06-30 10:44:15 |
|
|
|
|
|
|
Csirkemájpástétom - Igazán finom vacsi
Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg csirkemáj, 50 dkg csirkemell, 30 dkg füstölt szalonna, 2 tojás, 1 kávéskanál só, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 kávéskanál majoránna, 1 kávéskanál pástétomfűszer
Elkészítés:
A hártyájától, ereitől megtisztított csirkemájat néhányszor átdaráljuk, szitán áttörjük vagy turmixoljuk.... |
2007-06-30 06:46:08 |
|
|
|
|
|
|
Karfiolkrém gazdagon.
Hozzávalók:
1 kis fej karfiol, 5 dkg sajt, 3 dkg vaj, 1 pohár joghurt, 1 gerezd fokhagyma, 1 csipet só, 1 mokkáskanál kurkuma, 1 csipet kapor, 3 dkg mandula vagy kesudió
Elkészítés:
A megtisztított karfiolt felrakjuk főni, közben a sajtot megreszeljük. ... |
2007-06-20 14:56:57 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
1 db pulykamell, 2 db pulykacomb, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 3 evőkanál olaj, só, őrölt bors, 1 dkg fűszerpaprika, majoránna, 2-3 dl vörösbor.
Elkészítése:
A mellet és a combokat megtisztítjuk, megmossuk és kettévágjuk. A combból az inakat eltávolítjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és megtűzdeljük vele ... |
2007-06-09 00:35:59 |
|
|
|
|