Belépés
Töltött csirke zöldborsós.....
... vöröshagyma

- 30 ml olívaolaj

- 250 g csirkemáj

- 3 tojássárgája

- 20 ml modenai balzsamecet

- 10-12 szál petrezselyem

- 4-5 ág majoranna

- só, őrölt feketebors, reszelt gyömbér ízlés szerint

Zöldborsós rizottó

- 40 g vaj

- 2 gerezd apróra vágott fokhagyma

- kb...
2007-07-11 14:39:04
Pástétomok, meleg szenvicsek
HAMIS MÁJPÁSTÉTOM (DIÓS ÉLESZTŐPÁSTÉTOM)

10 dkg élesztő
10 dkg zsírtalan szójaliszt (esetleg borsó-, kukorica- vagy rizsliszt, vagy maradék sárgaborsó-főzelék) 15 dkg darált dió
1 fej hagyma
0,5 dl olaj
1 /2 teáskanál só
1/2 teáskanál házi Vegeta-pótló pástétomfűszer-keverék (például majoránna, őrölt köménymag keveréke) esetleg kis sz...
2007-07-11 10:29:50
Gombás tokány vaddisznóból
Gombás tokány vaddisznóból

Hozzávalók: 90 dkg csont nélküli vaddisznóhús, 20 dkg erdei gomba, 12 dkg zsír, 2 dl fehérbor, 0,6 dkg törött bors, 0,1 dkg majoránna, 15 dkg vöröshagyma, 1 dkg fokhagyma, 15 dkg paradicsom. (vagy ennek megfelelő paradicsomkonzerv), 1 csomag petrezselyem zöldje, só.

A vaddisznóhúst kellően megtisztítjuk, metéltszerű csíkokra vágjuk....
2007-07-04 18:09:14
Gombás vesevelő
Gombás vesevelő

Hozzávalók: 2 db sertés veséje és agyveleje, 20 dkg gomba, 12 dkg füstölt szalonna, 6 dkg vöröshagyma, 1 csomag petrezselyem zöldje, kevés bors, csipetnyi majoránna, pirospaprika, só.

A sertésvelőt, - vesét megtisztítjuk. A vesét vékony szeletekre vágjuk, és újra megmossuk. A vékony szeletekre vágott füstölt szalonnát serpenyőben kisütjük. Hozz...
2007-07-03 20:11:56
Testünk1.
Ismerd meg, hogy a nap melyik időszakában mihez ad optimális támogatást a szervezeted, mert így mindig csúcsformában lehetsz, mindig a legjobbat hozhatod ki magadból. Ismerd meg tested belső óráját, mert akkor ahhoz igazíthatod a teendőidet és a programjaidat, hogy a nap melyik időszakában mihez ad optimális támogatást a szervezeted. Így mindig csúcsformában lehetsz, mindig a legjo...
2007-07-01 08:05:29
Zöldborsóleves virslivel
Hozzávalók (4 személyre):

1 kg friss vagy mirelit zöldborsó, 40 dkg burgonya, 3 dkg vaj vagy margarin, 1,25 l zöldségerőleves (kockából), 20 dkg sárgarépa, 3-2 pár virsli vagy 1 pár krinolin (kb. 5 dkg-osak), fél csokor majoránna, 2 ek. krémtejföl, só, bors, a díszítéshez tetszés szerint petrezselyemzöld.

1. A zöldborsót kifejtjük és megmossuk. A burgonyát me...
2007-07-01 00:40:17
Töltött cukkinivirág
...
Hozzávalók:
• 16 cukkinivirág
• 2 burgonya
• 8 dkg reszelt parmezán
• 1 tojás
• 1 kiskanál őrölt majoránna, 1 marék bazsalikomlevél
• 6 paradicsom
• 1 gerezd fokhagyma
• 5 evőkanál olívaolaj
• ízesítéshez kevés só, bors, cukor


Elkészítés:
A burg...
2007-06-30 10:44:15
csirkemáj pástétom
Csirkemájpástétom - Igazán finom vacsi

Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg csirkemáj, 50 dkg csirkemell, 30 dkg füstölt szalonna, 2 tojás, 1 kávéskanál só, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 kávéskanál majoránna, 1 kávéskanál pástétomfűszer

Elkészítés:
A hártyájától, ereitől megtisztított csirkemájat néhányszor átdaráljuk, szitán áttörjük vagy turmixoljuk....
2007-06-30 06:46:08
Egyperces ételek


Karfiolkrém gazdagon.

Hozzávalók:
1 kis fej karfiol, 5 dkg sajt, 3 dkg vaj, 1 pohár joghurt, 1 gerezd fokhagyma, 1 csipet só, 1 mokkáskanál kurkuma, 1 csipet kapor, 3 dkg mandula vagy kesudió

Elkészítés:
A megtisztított karfiolt felrakjuk főni, közben a sajtot megreszeljük. ...
2007-06-20 14:56:57
Vörösboros sült pulyka
Hozzávalók 4 személyre:

1 db pulykamell, 2 db pulykacomb, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 3 evőkanál olaj, só, őrölt bors, 1 dkg fűszerpaprika, majoránna, 2-3 dl vörösbor.

Elkészítése:

A mellet és a combokat megtisztítjuk, megmossuk és kettévágjuk. A combból az inakat eltávolítjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és megtűzdeljük vele ...
2007-06-09 00:35:59
1 2 3 ......................269 270 ...........404 405 ...........532 533 534 538 539 540 
Címkék: HAMIS MÁJPÁSTÉTOM, DIÓS ÉLESZTŐPÁSTÉTOM, vaddisznóhúst kellően, vesét vékony, vékony szeletekre, legjobbat hozhatod, díszítéshez tetszés, zöldborsót kifejtjük, megtisztított karfiolt, sajtot megreszeljük, combokat megtisztítjuk, inakat eltávolítjuk, szalonnát vékony, petrezselyemzöld, élesztőpástétom, zöldségerőleves, bazsalikomlevél, pástétomfűszer, zöldborsóleves, megtisztítjuk, csúcsformában, vaddisznóhúst, programjaidat, megtisztított, fűszerpaprika, cukkinivirág, petrezselyem, pirospaprika, tojássárgája, vaddisznóból, megreszeljük, megtűzdeljük, eltávolítjuk, vaddisznóhús, szervezeted, serpenyőben, elkészítése, vöröshagyma, díszítéshez, időszakában, kettévágjuk, hártyájától, csirkemájat, igazíthatod, májpástétom, balzsamecet, turmixoljuk, ízesítéshez, mokkáskanál, karfiolkrém, metéltszerű, sertésvelőt, hozzávalók, szeletekre, paradicsom, átdaráljuk, néhányszor, elkészítés, vörösboros, pulykacomb, pulykamell, kávéskanál, zöldborsót, krémtejföl, támogatást, csirkemell, teendőidet, pástétomok, zöldborsós, szenvicsek, sárgaborsó,
© 2013 TVN.HU Kft.