|
|
|
A mediterrán országok kedvelt fűszere, a majoránna erőteljesebb ízű változata, de a kakukkfűre is hasonlít.
Virágzó hajtásai vágva vagy morzsolva kerülnek forgalomba.
Divatos fűszer, az olaszos tésztákhoz, elsősorban a pizzákhoz, levesekhez, töltelékekhez, paradicsomos, burgonyás, halas, babos ételekhez, ... |
2007-05-04 11:22:29 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre
1 egész csirke
egy pohár natúr joghurt
2dl olaj
fél citrom leve
koriander
izlés szerint, pirospaprika, só, bors, köménymag, majoranna,
Elkészítés: A csirkét feldaraboljuk, besózzuk. Egy fedeles tepsiben, összekeverjük az olajat a joghurttal, citromlevével, ízesítjük a füszerekkel, korianderrel. Belehelyezzük a csirkét. Egy ... |
2007-04-28 16:39:19 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg krumpli, 20 dkg sárgarépa, 15 dkg füstölt szalonna, 1 szál póréhagyma, só, bors, majoránna, 4 db bajor virsli.
Elkészítése:
A meghámozott krumplit kb. 2 x 2 cm-es kockákra, a sárgarépát hasábra vágjuk. Felkockázzuk a füstölt szalonnát, a póréhagymát fél karikákra vágjuk. A szalonnát és a pórét egy lábasban elkezdjük pirítani, majd h... |
2007-04-27 01:06:09 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 nagyobb sárgarépa, 1 nagyobb burgonya, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó petrezselyem, 2 fej vöröshagyma, 1-2 szem kapribogyó, 4 szem olívabogyó, 1 l tyúkhúsalaplé, 1 babérlevél, 1 kis darab fahéj, csipetnyi friss kakukkfű, csipetnyi friss majoránna, fokhagymasó, 2 dl bor, 1,5 dl tejszín, 2 ek. vaj, 4 szelet rozskenyér, 15 dkg trappista sajt.
Elkészíté... |
2007-04-24 00:43:30 |
|
|
|
|
|
|
... burgonyapépbe burkolva és megsütve, barna fűszermártással tálalva
posírozás = (ha eljárás) fűszeres, általában savanykás lében való, lassan, gyöngyözve forraló főzés
provanszi módon = majoranna, kakukkfű, rozmaring és fokhagyma keverékével készítve
rác- = (ha ponty) főtt krumplival, lecsóval, tejföllel és füstöltszalonna-taréjokkal sütve
redukálás = (ha... |
2007-04-16 06:39:46 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók négy személyre:
50 dkg kicsontozott pulykacomb vagy pulykamell, 2 közepes fej vöröshagyma, 10 dkg szalonna, 30 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 10-15 dkg máj, 5-6 csemege uborka, 2 dl tejszín, 2 dl tej, 3 dkg zsír, só, bors, pirospaprika, majoránna, fokhagyma.
Elkészítés:
A húst vágjuk vékony csíkokra, és áztassuk be 2-3 órára sós, fokhagymás... |
2007-04-08 00:27:39 |
|
|
|
|
|
|
... főre:
2,5 kg vadhús (őz, vaddisznó), 25 dkg füstölt házi szalonna, 3 nagy fej vöröshagyma, 4 cikk fokhagyma, 3 zöldpaprika, 3 paradicsom, 2 cseresznyepaprika, kevés pirospaprika, só, majoranna, 40 dkg friss erdei gomba (vargánya vagy fenyőpereszke), kevés kakukkfű, pár szem babérlevél, 2 ek. vörösáfonya-lekvár, borókabogyó, száraz vörösbor
A füstölt szalonnát vékon... |
2007-04-07 11:26:17 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
A paprikás csirkéhez: 4 db csirkecomb vagy mell, 2 fej vöröshagyma, tejföl, fűszerpaprika, 1 paradicsom, paprika vagy lecsó, tejszín.
A nokedlihez: 1db tojás, 1/3 kg liszt, só.
Elkészítése:
Pirítsuk meg kevés olajon a finomra vágott hagymát, majd vegyük le a tűzről és keverjük bele a pirospaprikát. Öntsük fel kb. két dl vízzel, m... |
2007-04-06 00:27:23 |
|
|
|
|
|
|
Ha édesszájú a csemeténk, akkor sem kell teljesen korlátozni, cukormentes rágógumival kedveskedjünk neki
A túlsúly, a fogszuvasodás is megelőzhető vele
Eltekintve attól, hogy a többségnek tetszik-e vagy sem, egyre több gyerek, serdülő és felnőtt rágógumit rág. Amióta pedig a gyártók piacra dobták a cukormenteset, a rágógumi kedvelői úgy tartják: a mások által kifogá... |
2007-03-30 00:56:38 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 konzerv ananászkarika, 6-7 szem burgonya, 5-6 szelet pulykamell, 1 doboz tejföl. A páchoz: só, fehérbors, mustár, 1-2 gerezd fokhagyma, étolaj, majoránna.
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, karikára szeljük. A vékonyan szelt pulykamellet a fűszeres olajba tesszük, és kb. fél órára a hűtőbe rakjuk. Egy tűzálló... |
2007-03-29 00:46:54 |
|
|
|
|