Belépés
Kacsa cseresznyével
Kacsa cseresznyével

Hozzávalók: 1 kicsi pecsenyekacsa, 2 fej vöröshagyma, 1 tyúkhúsleves-kocka, 25 dkg cseresznye (vagy lecsöpögtetett cseresznyebefőtt), fél dl cseresznyepálinka, 1 evőkanál kristálycukor, 1-1 mokkáskanál törött fekete bors és majoránna, ízlés szerint só.

A megtisztított kacsát darabjaira vágjuk, és a húsos részét megsózzuk. Bőrével felfelé te...
2007-03-26 17:55:48
Ötletes öntetek
A saláta lelke az öntet. Mellőzzük a hagyományos ecetes, cukros vizet, helyette próbáljunk ki néhány különleges öntetet:
W Metélőhagymás - 3 db keményre főtt tojás sárgáját villával összetörjük, és 2 dl tejföllel kikeverjük. Beleteszünk egy nagy csomag apróra vágott metélőhagymát, a felkockázott tojásfehérjéket, és sóval, citromlével ízesítjük.
- Citromos - 1 dl tej...
2007-03-25 13:19:58
babgulyás waze
...így kell egyszerűen bagulyást összerakni :)

- 3db pörköltszaftkocka
- 1db fokhagymakocka
- 1 kanál szárított petrezselyem
- 1 kanál majoránna
- fél kiló sertéscomb, kockára
- fél deci étolaj
- vörösbab konzerv
- ha galuskát is akarsz bele, akkor nézd meg hogyan kell, én két tojás sárgáját összekavartam vagy hat kanál liszttel, sóval, ví...
2007-03-21 10:10:14
Vörösboros sült pulyka
HOZZÁVALÓK
1 db pulykamell, 2 db pulykacomb, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 3 evőkanál olaj, só, őrölt bors, 1 dkg fűszerpaprika, majoránna, 2-3 dl vörösbor.


ELŐKÉSZÍTÉS
A mellet és a combokat megtisztítjuk, megmossuk és kettévágjuk. A combból az inakat eltávolítjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és megtűzdeljük vele a pulykahúst. A a hú...
2007-03-21 08:04:16
Ricottás-spenótos cannelloni
Hozzávalók:

50 dkg ricotta
30 dkg spenót
10 dkg reszelt parmezán
mozzarella

bors
5 gerezd fokhagyma,
1 üveg hámozott paradicsom
2 fej vöröshagyma
olívaolaj
cannelloni tészta
majoránna
oregano

A vöröshagymát apróra vágjuk, olívaolajon lepirítjuk, hozzáadjuk a parajleveleket, majd fokhagymával, borss...
2007-03-20 11:19:03
Szójáték 2
Kedvelem a majorannát!!

De még inkább Major Annát!! ...
2007-03-19 11:13:01
Étlapszótár 3
... burgonyapépbe burkolva és megsütve, barna fűszermártással tálalva
posírozás = (ha eljárás) fűszeres, általában savanykás lében való, lassan, gyöngyözve forraló főzés
provanszi módon = majoranna, kakukkfű, rozmaring és fokhagyma keverékével készítve

rác- = (ha ponty) főtt krumplival, lecsóval, tejföllel és füstöltszalonna-taréjokkal sütve
redukálás = (ha...
2007-03-19 10:52:15
A konyhafőnök titkai
Ha a száraz kolbász héját nehéz lehúzni...

... negyed órára vizes ruhába csavarjuk, vagy néhány másodpercig hideg vizet csorgatunk rá.

Annyiféle fűszer kapható, hogy az ember nem tudja, melyik ételbe mit tegyen...

A húsételek fűszerezésénél van egy aranyszabály: háromnál kevesebbet ne, de kilencnél többet se használjunk egyszerre! Némi eligazítá...
2007-03-17 00:40:05
Az almafa zamatos kincsei
Nyersen és sütve, főzve és aszalva, egészben és reszelve... Szárított formában is megőrzi értékes ásványi anyagait. A héját sem kell eldobni - azt megszárítva ízletes teát készíthetünk belőle. Néhány almás finomság receptjét kínáljuk. (k)

Almaköret

Hozzávalók:

1 alma, 1 gerezd fokhagyma, majoránna, tömjén, pici só

Elkészítése:
...
2007-03-16 00:41:10
Aromafürdő otthon
A jelenlegi enyhe időjárás ellenére is érdemes otthon egy gondűző, immunerősítő vagy éppen nyugtató hatású fürdőt készíteni. Ehhez szeretnénk néhány mindennapi, otthon is könnyen elkészíthető, konyhapolcról leemelt ötletet adni.
[Blocked Ads]







Mióta tisztálkodunk?

A fejlettebb ókori népek kultúrájában (mint az induso...
2007-03-14 08:34:01
1 2 3 ......................269 270 ...........404 405 ...........535 536 537 538 539 540 
Címkék: Major Annát, Blocked Ads, konyhafőnök titkai, almafa zamatos, megtisztított kacsát, húsos részét, saláta lelke, hagyományos ecetes, nagy csomag, felkockázott tojásfehérjéket, combokat megtisztítjuk, inakat eltávolítjuk, szalonnát vékony, vöröshagymát apróra, száraz kolbász, húsételek fűszerezésénél, jelenlegi enyhe, fejlettebb ókori, cseresznyebefőtt, tojásfehérjéket, füstöltszalonna, fűszermártással, lecsöpögtetett, fűszerezésénél, parajleveleket, fokhagymakocka, metélőhagymát, pecsenyekacsa, cseresznyével, tisztálkodunk, metélőhagymás, burgonyapépbe, kristálycukor, megtisztítjuk, megtisztított, összekavartam, konyhapolcról, fűszerpaprika, kultúrájában, petrezselyem, fokhagymával, vöröshagymát, aranyszabály, tyúkhúsleves, elkészíthető, készíthetünk, felkockázott, megtűzdeljük, immunerősítő, eltávolítjuk, vöröshagyma, citromlével, kettévágjuk, olívaolajon, étlapszótár, megszárítva, hagyományos, használjunk, beleteszünk, összetörjük, másodpercig, keverékével, előkészítés, konyhafőnök, mokkáskanál, elkészítése, hozzávalók,
© 2013 TVN.HU Kft.