|
|
|
... tojás,
50 dkg liszt,
2 dl tej,
175 g tejföl,
1 zacskó vanília ízű pudingpor (főzős),
40 dkg marcipánmassza,
1 tojássárgája,
5 dkg szárazon pirított mandulapehely
Elkészítés:
A meghámozott, cikkekre vágott almákat meglocsoljuk citromlével. A puha margarint kikeverjük 20 dkg cukorral, a vaníliás cukorral meg a sóval, és beled... |
2009-07-26 12:52:57 |
|
|
|
|
|
|
... 1,5 dl tej, 15 dkg darált dió, fél dl rum, 30 dkg piskótakorong, kb. 5 dkg mazsola, 15 dkg ribizlilekvár, 20 dkg ét tortabevonó,
- a díszítéshez: 15 dkg málna, 2 ek. pirított mandulapehely
Elkészítés:
A vajat krémesre keverjük a tojássárgákkal és a cukorral, majd beledolgozzuk a tejet, a diót és a rumot. A piskótákat összetörjük, és a masszába vegyítjük. Végül belef... |
|
2009-07-09 13:25:19 |
|
|
|
|
|
|
... vaj, 1 zacsk vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 5 tojás, kb. 23 dkg liszt, 8 dkg étkezési keményítő, 1 zacskó sütőpor, 20 dkg ribizli- vagy málnalekvár, 10 dkg szárazon pirított mandulapehely, csipetnyi só, margarin
Elkészítés:
A pudingport 8 dkg cukorral és fél liter tejjel elkészítjük a szokott módon. Hűlni hagyjuk, aztán előkanalanként 25 dkg puha vajba dolgozzuk.... |
2009-07-09 13:24:28 |
|
|
|
|
|
|
... zacskó vaníliás cukor és sütőpor, 9 tojás, 50 dkg liszt, 2 dl tej, 175 g tejföl, 1 zacskó vanília ízű pudingpor (főzős), 40 dkg marcipánmassza, 1 tojássárgája, 5 dkg szárazon pirított mandulapehely
Elkészítés:
A meghámozott, cikkekre vágott almákat meglocsoljuk citromlével. A puha margarint kikeverjük 20 dkg cukorral, a vaníliás cukorral meg a sóval, és beledolgozunk 4 t... |
|
2009-07-09 13:22:48 |
|
|
|
|
|
|
Meggyes piskóta mandulakéreggel
Hozzávalók:
A tepsi kikenéséhez: Rama
A tetejére: 2-3 maréknyi cukor; 10-15 dkg mandulapehely
Töltelék: 3/4 kg meggy
A piskótához: 13 ek cukor; 13 ek liszt; fél csomag sütőpor; 13 db tojás
Elkészítése:
A tepsit kikenjük Ramával, beleszórjuk a cukrot és a mandulapelyhet. A tojásokat... |
|
2009-03-17 13:05:38 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (26 cm-es formához):
30 dkg fi nomliszt, 25 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 1 tojás; a töltelékhez: 75 dkg alma, 1 citrom leve, fél tk. őrölt fahéj, 5 dkg mandulapehely (vagy darált dió), 5 dkg mazsola, 5 dkg darált földimogyoró, 2 ek. baracklekvár, 4 ek. porcukor; máz: 4 cl cseresznyepálinka, 2 ek. porcukor.
Az átszitált lisztet összedolgozzuk a cukorr... |
2009-02-21 00:40:51 |
|
|
|
|
|
|
... félgrízes liszt, 3 dkg élesztő, 8 dkg porcukor a tésztához, 10 dkg porcukor a mázhoz, 2,5 dl langyos tej, 5 dkg vaj, 3 tojás, 5 dkg marcipán, fél ek. só, 1 tojásfehérje, 2 ek. rum, 3 ek. mandulapehely, olaj a sütéshez.
A liszt közepébe mélyedést nyomunk, belemorzsoljuk az élesztőt, s kevés cukorral, tejjel és liszttel kovászt készítünk belőle. Kb. negyed óra múlva hozz... |
2009-02-07 00:28:05 |
|
|
|
|
|
|
... cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 10 dkg liszt, 15 dkg darált mandula, 1,5 tk. sütőpor, 20 dkg Nutella, 30 dkg tortabevonó, 30 dkg hideg vaj, 25 dkg ribizlilekvár, 2,5 dl tejszín, 10 dkg mandulapehely.
A tojások fehérjét 3 ek. vízzel kemény habbá verjük, és közben beleszórjuk a kétféle cukrot. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, majd beleforgatjuk a darált manduláva... |
2009-01-11 00:30:41 |
|
|
|
|
|
|
* 1/2 kg brokkoli
* 1 közepes fej lilahagyma
* 2 ek kapribogyó
* 1,5 ek vörösborecet
* 3 ek olívaolaj
* 3 ek mandulapehely (szeletelt mandula)
* só
* frissen őrölt fekete bors
1. A brokkolit rózsáira szedjük ... |
2008-10-30 12:42:00 |
|
|
|
|
|
|
... vaj/margarin, 25 dkg porcukor + a szóráshoz, 1 vaníliás cukor, 1 kg tehéntúró, 12,5 dkg tejszínkrém, 2 citrom, 4 tojás, 2 vaníliás pudingpor, 1,2 kg alma, 8 dkg sárgabaracklekvár, 10 dkg mandulapehely, néhány citromfűbóbita.
A lisztet elkeverjük a porcukorral és a sóval. A vajat/margarint a tojással együtt a liszthez adjuk, és a robotgéppel összedolgozzuk. Munkalapra b... |
2008-10-05 00:18:39 |
|
|
|
|