|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg mélyhűtött tonhal, kb. 1 kk. só, 0,5 dl olívaolaj, 3-4 gerezd fokhagyma, 0,5 dl víz, 1 dl száraz fehérbor, a tetejére: 4 dkg vékonyra vágott mandula (mandulapehely), egy csokor petrezselyem.
A tonhalat fagyottan besózzuk, tepsibe fektetjük, az olívaolajat aláöntjük. Az apróra vágott fokhagymagerezdeket is rá-, illetve köré szórjuk. Ezután ... |
2008-03-09 00:58:00 |
|
|
|
|
|
|
... készíthető. Ennek elsősorban Franciaországban vannak nagy hagyományai, helyi különlegesség a hajdinamézzel ízesített sör.
Mandulás hajdinakása
Hozzávalók: 80 g vágott mandulapehely, 200 g hajdinamag, 5 dl zöldségleves, 1 gerezd fokhagyma, 1 kisebb hagyma, 1 db zöldpaprika, olívaolaj, só
Elkészítése: A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A mandulát egy kisebb ... |
|
2007-03-09 00:44:23 |
|
|
|
|
|
|
... dkg darált hámozott mandula, 25 dkg fekete szőlő, 21 g színtelen zselatin, 75 dkg félzsíros tehéntúró, 4 ek. citromlé, 0,75 dl ásványvíz, 3 evőkanál porcukor, 2,5 dl tejszín, 2 dkg mandulapehely, a nyújtáshoz liszt, a forma kikenéséhez margarin és liszt.
1. A lisztet a sóval, cukorral, tojással, a feldarabolt vajjal, a mandulával és 4-5 evőkanál hideg vízzel összegyúrju... |
2006-11-10 18:23:25 |
|
|
|
|