|
|
|
... tortaformából, és rácsra helyezve hagyjuk kihűlni. (Két részletben is süthetjük a tortalapokat, ha elfelezzük a tésztát. Ez esetben laponként 20-25 perc a sütési idő.)
Amíg sül a mandulatorta, elkészítjük a krémet. Ehhez tűzálló tálba tesszük a tojássárgákat, hozzáadjuk a cukrot és vaníliás cukrot, majd habosra keverjük. Hozzákeverjük a tejszínt, és lassú tűzön, folyamatos ke... |
2021-04-07 16:52:01 |
|
|
|
|
|
|
Itt az idei Magyarország Tortája
Kihirdették az idei Magyarország Tortája nyerteseit. A hivatalos közlemény szerint idén Tóth Norbert dunaföldvári cukrászmester alkotása, a Boldogasszony csipkéje győzött.
..............
A Boldogasszony csipkéje a málna népies elnevezése. Nevét csipkézett le... |
|
2019-07-31 22:23:21 |
|
|
|
|
|
|
Olasz mandulatorta
Hozzávalók :
10 dkg hámozott mandula
4 tojás
10 dkg cukor
5 cs. vaníliás cukor
5 dkg liszt
1 tk. sütőpor
1/2 citrom reszelt héja
kevés citromlé
50 dkg mascarpone
1 vaníliarúd
6 dkg porcukor
2 ek. mandulalikőr
2,5 dl tejszín
10 dkg ét tortabevonó
5 dkg mandulapehel... |
2018-07-13 13:05:45 |
|
|
|
|
|
|
Ragacsos mandulatorta
Hozzávalók
A tésztához:
25 dkg liszt
8 dkg porcukor
15 dkg vaj
1 db tojássárgája
csipet só
2 ek hideg víz
A töltelékhez:
1 db tojás
12 dkg cukor
10 dkg őrölt mandula
1 tk mandulaaroma
1/2 db citrom leve
A sziruphoz:|... |
|
2018-04-14 23:54:36 |
|
|
|
|
|
|
Ragacsos mandulatorta
Hozzávalók
A tésztához:
25 dkg liszt
8 dkg porcukor
15 dkg vaj
1 db tojássárgája
csipet só
2 ek hideg víz
A töltelékhez:
1 db tojás
12 dkg cukor
10 dkg őrölt mandula
1 tk mandulaaroma
1/2 db citrom leve
A sziruphoz:|... |
|
2017-06-26 22:05:19 |
|
|
|
|
|
|
FINOM MANDULATORTA
HOZZÁVALÓK
Hozzávalók:
A tésztához:
15-20 dkg hántolt mandulabél
8 tojás
12 dkg kristálycukor
3 dkg finomliszt
A tepsi kikenéséhez:
sütőmargarin
finomliszt
A karamellhez:
9 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál víz
A krémhez:
2,5 dl tej
4 tojássárgája
1 púpozott evőkanál finoml... |
2015-11-02 13:06:56 |
|
|
|
|
|
|
... krémmel bevonjuk, majd a torta oldalát is.
A megpirított mandulával beszórjuk.
A kész tortát a fagyasztóba tesszük. Kb. egy óra múlva már fogyasztható.
A svéd mandulatorta titka:
Mindig lehűtve fogyasztjuk. A fagyasztóban kell tartani, és ha enni akarunk belőle, akkor előre ki kell venni, hagyni kissé felengedni - ez kb. 20 perc, félóra, nyári hőség... |
2015-11-02 11:13:10 |
|
|
|
|
|
|
Rama sütigyár
Itáliai mandulatorta
Hozzávalók
Tésztához
25 dkg Rama Vajas íz
25 dkg porcukor
3 db tojás
1 teáskanál mandulaaroma
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg tisztított mandula
20... |
2014-02-02 16:14:13 |
|
|
|
|
|
|
Rama sütigyár
Itáliai mandulatorta
Hozzávalók
Tésztához
25 dkg Rama Vajas íz
25 dkg porcukor
3 db tojás
1 teáskanál mandulaaroma
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg tisztított mandula
... |
2013-12-03 20:30:26 |
|
|
|
|
|
|
Csokoládés mandulatorta
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg étcsokoládé
6 evőkanál sütőrum
30 dkg vaj
9 db tojás sárga és fehérje szétválasztva
3,5 csésze cukor
1,5 csésze liszt
1 evőkanál mandula aroma
1 csésze darált mandula
1 csomag mandula reszelék a díszítéshez
Elkészítés:
1. Vajazzuk és lisztezzük ki a tortaf... |
2013-09-03 17:52:39 |
|
|
|
|