Belépés
Nemzetek karácsonyi finomságai
... országokban különösen kedveltek a fűszeres sütemények. Svédországban az ünnepi asztalra a sáfrányos mazsolás kalács és a gyömbérrel ízesített csokis kekszes sütemény kerül. Ezen kívül a mandulatorta is kedvelt csemege náluk az ünnepek alatt.
- A norvégok úgyszintén kedvelik a különféle fűszerekkel ízesített sütiket. Jellemző alapanyaguk a mandula és a méz. A karácsonyi menü r...
2008-12-19 18:01:02
Édességek, desszertek
... sikerült vele egyenletesen felszedni a karamellt, akkor azonnal borítsd ki egy olajjal vékonyan megkent alufóliára. Hagyd kihűlni, majd tördeld kisebb darabokra.

Kávékrémes mandulatorta

Hozzávalók:
a tésztához:
10 dkg mandula
10 dkg porcukor
2 tojásfehérje
a krémhez:
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
1-2 t...
2008-11-30 12:48:30
marcipános-mandulatorta
...
2008-11-09 17:35:02
Villányi mandulatorta
Villányi mandulatorta (liszt nélküli torta)

Hozzávalók:

8 tojás,
20 dkg vékony csíkokra vágott mandula,
50+5 dkg porcukor,
2 cs vaniliás cukor,
1 teáskanál liszt,
30 dkg margarin,
3 evőkanál erős kávé,

4 db 30 x 30 cm-es sütőpapír, melyre fedővel, vagy tényérral 25 cm-es átmérőjű köröket rajzolunk, a köröket bev...
2008-08-30 21:55:13
Recept
Villányi mandulatorta (liszt nélküli torta)
Kategória: Sütemények, édességek
Hozzávalók: 8 tojás,
20 dkg vékony csíkokra vágott mandula,
50+5 dkg porcukor,
2 cs vaniliás cukor,
1 teáskanál liszt,
30 dkg margarin,
3 evőkanál erős kávé,
4 db 30 x 30 cm-es sütőpapír, melyre fedővel, vagy tényérral 25 cm-es átmérőjű köröket rajzolunk, a körö...
2008-08-24 19:44:22
Recept
Svéd mandulatorta
Kategória: Levesek, levesbetétek
Hozzávalók: 80 g törtmanduladarabkák,
4 nagy tojás,
250 g darált mandula,
250 g kristálycukor,
150 ml tejszín,
220g vaj (nem margarin!!!),
30 g porcukor.
Elkészítés: Feltörjük a tojást, a sárgáját félretesszük. A tört manduladarabkákat egy serpenyőben kevés cukorral aranybarnára sütjük, ...
2008-03-13 14:33:04
Kávékrémes mandulatorta
Hozzávalók:

a tésztához: 10 dkg mandula, 10 dkg porcukor, 2 tojásfehérje, a krémhez: 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 1-2 teáskanálnyi kávépor, 1-2 teáskanálnyi vaníliás cukor.

Elkészítése:

A mandulát forrázzuk le, tisztítsuk meg a héjától, őröljük durvára, majd keverjük hozzá a porcukrot. Óvatosan forgassuk bele az előzetesen habbá vert...
2006-12-22 18:21:58
1 2 3 4 5 
Címkék: fűszeres sütemények, ünnepi asztalra, sáfrányos mazsolás, gyömbérrel ízesített, ünnepek alatt, norvégok úgyszintén, különféle fűszerekkel, karácsonyi menü, olajjal vékonyan, sárgáját félretesszük, tört manduladarabkákat, serpenyőben kevés, mandulát forrázzuk, előzetesen habbá, kristálycukor, svédországban, levesbetétek, mandulatorta, tojásfehérje, tojássárgája, aranybarnára, teáskanálnyi, egyenletesen, félretesszük, fűszerekkel, országokban, elkészítése, serpenyőben, alapanyaguk, tisztítsuk, hozzávalók, desszertek, alufóliára, karácsonyi, sütemények, úgyszintén, kávékrémes, elkészítés, marcipános, előzetesen, finomságai, gyömbérrel, kedveltek, darabokra, ízesített, tésztához, teáskanál, sáfrányos, forgassuk, tényérral, sütőpapír, édességek, rajzolunk, kategória, karamellt, feltörjük, különösen, különféle, forrázzuk, porcukrot, felszedni, porcukor, jellemző, átmérőjű, fűszeres, villányi, csíkokra, sütemény, vékonyan, sárgáját, cukorral,
© 2013 TVN.HU Kft.