|
|
|
Nagyon sok ember még mindig nem érti a magnézium fontosságát, holott tisztában vannak például a kalcium- és a vaspótlás lényegességével is. Ennek ellenére a megfelelő magnézium szint nagyon fontos az agy, a szív- és izomfunkciók működéséhez, valamint a szilícium-dioxiddal, a D- és K-vitaminokkal együtt elősegíti a csontok egészségét is.
A magnéziumhiány gyakoribb, mint ... |
2024-02-09 21:14:36 |
|
|
|
|
|
|
... csökkentik a PCOS-hez kapcsolódó kellemetlen tüneteket. Milyen diófélékét és magvakat fogyasszunk, hogy elkerüljük a policisztásovárium-szindrómához kapcsolódó tüneteket? Például chiamagot, diót, mandulát, kesudiót, pisztáciát, tökmagot, lenmagot, napraforgómagot.
A hüvelyesek is nagyon egészségesek, hiszen esszenciális aminosavakban bővelkednek, amelyeknek nagy szerepü... |
|
2024-01-29 22:37:06 |
|
|
|
|
|
|
... antioxidánsokban is bővelkednek, így védelmet élvezhetünk a szabad gyökök
okozta károsodások ellen, nem mellesleg a cukortartalmuk is alacsony.
Mérsékelt mennyiségben dióféléket, azaz mandulát, diót és pisztáciát is lehet fogyasztani.
Mértékkel fogyasztva a diófélék csökkenteni tudják a has méretét, annak körfogatát.
A diófélék egészséges egyszeresen t... |
2024-01-16 04:01:54 |
|
|
|
|
|
|
... Lengyelországban makowiec (mákos kalács), makownik, illetve strucla z makiem (mákos tekercs). A magyarhoz hasonlóan készül és ízesítik, és szintén tradicionális karácsonyi sütemény. Ismert azonban mandulás változata is, és szokás a tetejét karamellával, mákszemekkel vagy kandírozott narancshéjjal díszíteni.
A keresztény hagyományok alapján a mák és a máktöltelék ugyancsak a ... |
|
2023-12-22 00:20:00 |
|
|
|
|
|
|
A tápláló és alacsony kalóriatartalmú mandulatej előnyei - hogyan készítsünk otthon mandulatejet?
A mandulatej nemcsak azért olyan közkedvelt, mert alacsony kalóriatartalommal rendelkezik, hanem mert a cukor nélküli mandulatej még a vércukorszintet sem emeli meg.
A mandulatej emellett nagy mennyiségben tartalmaz E-vitamint. Ez egy antioxidáns vitamin, amely na... |
|
2023-12-20 22:28:03 |
|
|
|
|
|
|
... D-vitamin-tartalmat a szervezetben.
A diófélék gazdag kalcium-, magnézium- és foszforforrást jelentenek, amelyek segítenek a csontok egészségének javításában. Fogyasszu... |
2023-12-09 21:46:20 |
|
|
|
|
|
|
... bevitel egyik fő oka.
Nagyon fontos, hogy ha éhesek vagyunk, ne nyúljunk rögtön a szénhidrátokhoz, a kekszek, chipsek, csokik helyett fogyasszunk inkább tökmagolajat, diót, mandulát, stb.
A lenmagolaj, illetve az őrölt lenmag növeli a teltségérzetet, így elősegíti az egészséges fogyást. Emellett lassítja az emésztés folyamatát, így nem provokál hirtelen vé... |
2023-11-29 21:03:01 |
|
|
|
|
|
|
... és a tojássárgája.
Nagyon lényeges, hogy az étrendünk kalciumban gazdag ételeket is tartalmazzon, például tejet, joghurtot, sajtot, fügét, brokkolit, zöld leveles zöldségeket, mandulát.
Az is fontos, hogy amikor odakint jó idő van, akkor napfénnyel is töltekezzünk, hiszen ez is fokozza a szervezetben a D-vitamin-termelést.
A fehérjében gazdag étren... |
2023-11-17 21:34:13 |
|
|
|
|
|
|
... alakítását.
Milyen dióféléket fogyasszunk, hogy a szervezetünk hozzájusson ezekhez a tápanyagokhoz? Makadámdiót, ... |
2023-11-05 21:20:16 |
|
|
|
|
|
|
... csökkenését.
Az eredmények még tovább erősödtek, amikor a résztvevők mind kókuszvizet, mind maubyot, egy homoktövisből készült trópusi italt fogyasztottak.
6. Nyers mandula
A vérnyomást szinten tarthatjuk úgy, hogy naponta csak egy maroknyi igazán nyers mandulát fogyasztunk. A nyers mandula gazdag monon-telítetlen zsírokban, amelyek bizonyítottan segíten... |
2023-02-04 11:52:51 |
|
|
|
|