Belépés
Mézes grízes krémes
... grízes
krémhez keverjük.

Egy lapot megkenünk a grízes krém felével, ráhelyezzük a második lapot, ezt
megkenjük a baracklekvárral. Újabb lapot teszünk rá, erre kenjük a maradék
grízes krémet, majd befedjük a negyedik lappal. A csokit az olajjal gőz felett
felolvasztjuk majd a sütink tetejére kenjük.

A süteményünket csak másnap szeletelj...
2019-12-08 09:33:31
Narancsos mézes krémes
Tészta:

60 dkg liszt
15 dkg porcukor
6 dkg kakaópor
1 púpozott teáskanál szódabikarbóna
csipet só
15 dkg puha vaj
6 evőkanál folyékony méz
2 egész tojás
4-5 evőkanál tejföl
Krém:

4 db narancs reszelt héja
2 d...
2019-11-24 14:44:01
Francia diós mézes finomság!
... tepsi tetején, 180 fokon 8- 10 percig. A diós piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, a vízzel, olajjal és a dióval. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a diós masszát és a sütőporral elkevert lisztet. Abban a tepsiben sütjük amelyik tetején a mézes lapokat. 180 fokon kb: 25 percig....
2019-10-15 17:06:55
Narancsos mézes krémes
... narancsnak kifacsarjuk a levét, ezt kiegészítjük annyi tejjel, hogy 8 dl folyadékot kapjunk.
A négy tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, egy kis folyadékot és simára keverjük. Felöntjük a maradék narancsos tejjel és közepes hőfokon folyamatos keverés közben sűrűre főzzük. Ha nem lenne csomómentes a krém alapja nyugodtan szűrjük át és utána főzzük meg! A krémet tegyük félre h...
2019-10-11 22:15:27
Hatlapos, ahogy én készítem
... kell vele, mert ekkor még törékenyek a lapok!
A krémhez a cukrot lábasban karamellizáljuk, (nem szabad megégnie) majd felöntjük 8 dl tejjel és felforraljuk. A lisztet és a kakaót a maradék 2 dl tejjel simára keverjük. A felforrt karamellás tejhez adjuk, és forrásig főzzük, állandó kevergetés mellett.

A kész lapok közül kiválasztjuk a legszebbet - ez lesz a te...
2019-08-31 15:27:16
Miért együnk Levest,
... hozzávalót egy fazékba, öntsük fel vízzel, főzzük meg és már el is készült a leves - ennél kevesebb egyszerűbb fogás létezik. (És akár dupla, tripla mennyiséget is főzhetünk, mert a maradékot le lehet fagyasztani.) Ügyeljünk azonban arra, hogy tápláló legyen a leves. Legyen benne például fehérjeforrás, mert a maradékot le lehet fagyasztani.) Ügyeljünk azonban arra, hogy tápl...
2019-08-29 08:29:13
Krémes-szilvás pite
... evőkanál búzadarával (vékonyan, csak annyi kell, hogy a szilva levét felszívja), kirakjuk a kimagozott, félbevágott szilvával (vágott felével felfelé), bőven meghintjük fahéjjal, rászórjuk a maradék 3 evőkanál búzadarát. (A krémbe nem kell dara.)

Krém:

1. A tojásfehérjét, cukorral kemény habbá verjük. Egy külön edényben a tojássárgáját, a pudingporral kikever...
2019-08-02 19:25:31
Hozzávalók: tésztához: 6 tojás 3 dl tej 2 dl olaj 22 dkg l
... és hozzákeverjük a hideg krémhez, fél órára hűtőbe tesszük. A krém felébe keverjük a lecsöpögtetett meggyet, megkenjük vele az egyik lapot. Befedjük a másik lappal, eloszlatjuk rajta a maradék krémet és megszórjuk a vaníliás kókuszreszelékkel.

Tepsi méret. 30x36 cm egybe sütöm a kakaós lapot, kihűlés után kettévágom a tésztát.

...
2019-07-07 22:16:36
Mindenki kedvence a palacsinta - ezzel nem fogsz mellé
... palacsintákat.
A mazsolát beáztatjuk a rumba. A jénait kikenjük vajjal. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a maradék vajjal, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat, és a mazsolával együtt a túróhoz keverjük. Hozzáadjuk a fehérjehabot, és óvatosan összeforgatjuk....
2019-06-19 10:49:10
Nemes Nagy Ágnes: Tavaszi felhők
... ásványvíz

4 liter vizet felforralunk és nagy edénybe töltjük (8-10 literes a legjobb).

Hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik benne.

Felöntjük a maradék, két liter, hideg vízzel.

Belereszeljük a citromok héját, a levüket belefacsarjuk. Hozzálöttyintjük a fehérborecetet. Megkeverjük.

Belerakosgatjuk a t...
2019-05-12 14:47:55
1 2 3 ..............353 354 .......529 530 .......705 706 707 
Címkék: Nemes Nagy Ágnes, lapot megkenünk, grízes krém, második lapot, negyedik lappal, sütink tetejére, süteményünket csak, diós piskótához, tojásokat szétválasztjuk, tojássárgákat habosra, maradék cukorral, diós masszát, sütőporral elkevert, tepsiben sütjük, mézes lapokat, négy tojássárgájához, maradék narancsos, krém alapja, krémet tegyük, cukrot lábasban, felforrt karamellás, kész lapok, legszebbet &#8211, leves &#8211, szilva levét, külön edényben, pudingporral kikever, hideg krémhez, krém felébe, lecsöpögtetett meggyet, egyik lapot, másik lappal, maradék krémet, vaníliás kókuszreszelékkel, kakaós lapot, mazsolát beáztatjuk, jénait kikenjük, tojásokat kettéválasztjuk, sóval kemény, tojások sárgáját, maradék vajjal, vaníliás cukorral, lereszelt citromhéjat, mazsolával együtt, túróhoz keverjük, citromok héját, levüket belefacsarjuk, hozzálöttyintjük, baracklekvárral, tojásfehérjéket, karamellizáljuk, kettéválasztjuk, belerakosgatjuk, tojássárgájához, összeforgatjuk, szétválasztjuk, fehérborecetet,
© 2013 TVN.HU Kft.