Belépés
Sárgarépás kalács
...

Hozzávalók: 18 dkg margarin, 20 dkg liszt, 2 tojás, 2 alma, 20 dkg sárgarépa, 1 késhegynyi őrölt szerecsendió, 1 mokkáskanál folyékony édesítőszer, pici só, 2 tojásfehérje.

A margarint a liszttel és a két tojássárgájával jól összedolgozom. A meghámozott, kimagozott almákat és a megtisztított sárgarépát közepes lyukú reszelőn lereszelem. Az almát kinyomkodo...
2010-12-08 06:06:20
Olcsó fonott kalács
...

Hozzávalók: 1 kg finomliszt. 20 dkg főtt áttört burgonya, 20 dkg porcukor, 15 dkg olvasztott margarin, 2 tojás, 10 dkg mazsola vagy cukrozott narancshéj, 3 dl tej, 4 dkg élesztő, 1 csapott mokkáskanál só, 1 kávéskanál cukrozott, reszelt citromhéj

Elkészítés: Az élesztőt a cukros, langyos tejben elkeverjük és meleg helyen kelni hagyjuk. Közben a langyosra m...
2010-12-08 06:05:39
Mézeskalács 1.
... hozzákeverünk 2 kávéskanál szódabikarbónát és ízlés szerinti fűszereket / lehet őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg, reszelt citromhéj, ánizs, gyömbér, stb. / A liszt közepébe 1 db 25 dkg-os margarint helyezünk.40 dkg mézet 15 dkg cukorral felforralunk. majd a lisztbe helyezett margarinra öntjük. Ha a margarin kissé megolvadt, 1 tojás sárgáját adunk hozzá.

Melegen összegyúrju...
2010-12-08 06:01:31
Kalácspuding
...(4 személyre)

Hozzávalók: kb. 25-30 dkg maradék, száraz kalács, 5 dkg vaj (vagy margarin), 2 tojás, 4 dl tej, 4 evőkanál bármilyen fajta lekvár (vagy dzsem), 5 dkg mazsola.

A kalácsot egészen vékony szeletekre vágjuk, majd a szeleteket felkockázzuk. A tojást habosra verjük a tejjel, és hozzákeverjük a lekvárt, a megmosott és leszárazott mazsolát, valamint a...
2010-12-08 05:56:58
Kalács
...

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 7 dkg porcukor, 8 dkg vaj (vagy margarin), 3 dl tej, 2 tojássárga, 2 dkg élesztő, 4 dkg mazsola, 1 mokkáskanál só; 1 tojás a tészta tetejére.

A sütemény összes hozzávalóját egyszerre kikészítem, hogy minden nyersanyag, egyforma hőmérsékletű legyen. Először elkészítem a kovászt, amelyhez 1 dl tejet kissé meglangyosítok (de nem...
2010-12-08 05:56:35
Fonott kalács 3.
...

Tészta: 5 dkg élesztő, 4 dl tej, 10 dkg kristálycukor, 3 tojássárgája, 60 dkg liszt, 2 evőkanál olaj.

Krém: 20 dkg cukor, 25 dkg margarin, 3 csomag vaníliás cukor, 3-5 evőkanál kakaópor.

A tésztához valókat az olaj kivételével a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. Az olajat csak utólag keverjük hozzá. Ezt követően a tésztát 6 egyenlő részre os...
2010-12-08 05:53:02
Fonott kalács 1.
...

Hozzávalók: 80 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 1 tojás, 8 dkg margarin vagy vaj, 4-5 dl tej, 10 dkg cukor, 5 dkg mazsola, só

Elkészítés: A megszitált, langyos lisztet mély tálba helyezzük, és közepében kis mélyedést képezünk. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben elkeverjük, beleöntjük a mélyedésbe, és kevés lisztet keverünk hozzá. Ezután letakarjuk, és lang...
2010-12-08 05:52:09
Finn karácsonyi mézeskalács
...

Hozzávalók: 30 dkg margarin, 30 dkg cukor, 3 tojás, 25 dkg melasz (helyette használhatunk mézet), 2 kiskanál őrölt gyömbér, 2 kiskanál őrölt szegfűszeg, 1 kiskanál őrölt narancshéj, 1 kg teljes kiőrlésű liszt 3 kiskanál szódabikarbóna, 2 kiskanál őrölt fahéj.

A melaszt vagy a mézet és a fűszereket összefőzzük, majd hozzáadjuk a margarint, és addig keverjük...
2010-12-08 05:50:58
Diétás kalács
...

Hozzávalók: 30 dkg kukoricaliszt, 30 dkg rizsliszt, 2 egész tojás, 15 dkg cukor, 10 dkg margarin, 2 dkg élesztő, 3-4 dl tej, kevés só

Elkészítés: Kevés cukrozott tejben megkelesztjük az élesztőt. A langyos kukorica- és rizslisztet tálba szitáljuk, jól összekeverjük a cukorral és a sóval. A lisztben mélyedést készítünk, és hozzáöntjük az előzőleg habosra fe...
2010-12-08 05:47:09
Almás kalács
...

Hozzávalók: 30 dkg búzaliszt, 5 dkg szójaliszt, 2,5 dkg élesztő, 2-2,5 dl zsírszegény tej, 10 dkg Delma margarin, 80 dkg alma, 8-10 csepp Polisett, 3 dkg búzacsíra, 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj, kevés só

Elkészítés: Az élesztőt mokkáskanálnyi liszttel elkevert fél deci langyos tejbe morzsoljuk, majd amikor felfutott, a szójaliszttel átszitált búzaliszthez ö...
2010-12-08 05:44:34
1 2 3 .............1304 1305 1306 1310 1311 ......1966 1967 .......2620 2621 2622 
Címkék: megtisztított sárgarépát, almát kinyomkodo, liszt közepébe, lisztbe helyezett, margarin kissé, kalácsot egészen, szeleteket felkockázzuk, tojást habosra, tészta tetejére, sütemény összes, tésztához valókat, olaj kivételével, felfuttatott élesztővel, olajat csak, élesztőt kevés, melaszt vagy, fűszereket összefőzzük, langyos kukorica-, lisztben mélyedést, előzőleg habosra, élesztőt mokkáskanálnyi, szójaliszttel átszitált, szódabikarbónát, tojássárgájával, mokkáskanálnyi, szódabikarbóna, meglangyosítok, kukoricaliszt, szójaliszttel, használhatunk, megtisztított, összedolgozom, megkelesztjük, hozzákeverünk, kristálycukor, hozzákeverjük, összekeverjük, búzaliszthez, összegyúrjuk, felfuttatott, tojásfehérje, hozzávalóját, felforralunk, kalácspuding, felkockázzuk, szerecsendió, hőmérsékletű, tojássárgája, kivételével, mézeskalács, meghámozott, hozzáöntjük, összegyúrju, összefőzzük, mokkáskanál, édesítőszer, rizslisztet, leszárazott, zsírszegény, szeletekre, szeleteket, hozzávalók, szegfűszeg, kávéskanál, elkeverjük, elkészítés,
© 2013 TVN.HU Kft.