Belépés
Kognitív problémák esetén ne együk !
... a demenciának a kockázati tényezőjének is tekintik és ezért óvva intenek a finomított szénhidrátok fogyasztásától.

5. Transzzsírok és hidrogénezett növényi olajok
A margarinban, cukormázakban és más feldolgozott, előre csomagolt élelmiszerekben is megtalálható, gyulladást okozó transzzsírok számos betegség kialakulásának a kockázatát növelik. Ezeknek a hidrogénezet...
2023-01-07 22:51:18
Szűrővizsgálatok fontossága a nők egészségének megóvásában
... érdekében. Ehhez pedig a szűrővizsgálatok is szervesen hozzátartoznak.

A mellrák kialakulásában nagy szerepe lehet a telített zsíroknak és a transzzsíroknak, amelyek például a margarinban vagy a péksüteményben is jelen vannak. A magas cukortartalmú és a feldolgozott élelmiszereket is érdemes hanyagolni, mivel nemcsak egészségtelenek, de még a mellrák kialakulásának kock...
2021-05-31 22:08:45
A vöröshagyma hajra, bőrre és egészségre gyakorolt jótékony
... meg.

A felszeletelt vagy felaprított hagyma megsüthető és alapként használható tésztaszószok, pörköltek/raguk és levesek elkészítésénél. A hagymát közepes tűzön, vajban vagy margarinban süsse meg körülbelül 3 perc alatt, amíg a hagyma ropogós és aranybarna nem lesz. A kiszedéskor helyezze a hagymát papírtörlővel kibélelt tányérra.

A Guacamole salsa szós...
2020-12-26 00:39:09
Nébih: biztonságosak a dobozos margarinok
... közleménye szerint a vizsgált termékek nem tartalmaztak nehézfémeket, és erukasavat is csak határérték alatti mértékben mutatott ki a laboratórium.
A tartósítószerek használata a margarinban általánosan elterjedt és megengedett, de azt minden esetben jelölni kell. A vizsgált margarinokban a jelölésük alapján 13-ban használtak tartósítószert, mindnél kálium-szorbátot. A labora...
2020-04-23 09:51:22
Tévhitek és a valóság
... vérnyomás kialakulásáért. Napjainkban pedig az a hír kelt szárnyra, hogy csak a magas vérnyomásban szenvedők körében okoz a sófogyasztás szív- és érrendszeri problémákat.

A margarinban lévő transzízsírokat is halálosnak kiáltották ki. Aztán az emberek már azt sem tudták, hogy milyen zsírt fogyasszanak, tartattok a kókusz- és a sertészsírtól is. Igaz, hogy a telített zsí...
2019-12-04 23:05:30
Az ISZB gyógyítása
... bevitt kalóriák és telített zsírok számát, akkor a vaj margarinra való cseréje egy igazán jó kezdet lehet. Egy evőkanál vajban 100 kalória és 7 gramm telített zsír van, mely értékek a margarinban jóval alacsonyabbak.

6. Só helyett használjunk fokhagymát!
A só fogyasztás visszafogása 25 százalékkal csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. Ezen kív...
2019-10-07 17:45:35
Töltött gomba
... recept elkészítése:

A megtisztított gombáknak vágjuk le a szárát, és a belsejét vájjuk ki. A kivájt részt, és a szárat vágjuk apróra. Vágjuk apróra a vöröshagymát is, és a margarinban pároljuk meg. Adjuk hozzá a gombavagdalékot, és az apróra vágott petrezselyem zöldet. Ízesítsük sóval, borssal, és pirítsuk addig, míg a leve el nem párolog. A gombák belsejét töltsük meg ...
2018-09-01 20:19:23
Tökéletes táplálék: a tojás
... fokozott mértékben. Nem kell félnie a tojás koleszterintartalmától;

Kitűnő D-vitamin forrás a tojás (gondoljon a csontritkulásra!). 1 tojásban annyi D-vitamin van, mint 33 dkg margarinban mesterséges adalékként vagy 1,2 kg borjú- vagy marhamájban;

A tojás a legkiválóbb kolin forrás, mely az agy fejlődését a jó memória megtartását elősegíti, és nagyon fontos a...
2018-05-09 14:45:56
Marengói csirke – Napóleon kedvence
... csinos) a serpenyőben hagyjuk, és kakukkfűvel vagy bazsalikommal díszítve kínáljuk. Főtt tészta, polenta illik hozzá.

Tippek:

Szokták úgy is tálalni, hogy vajban/margarinban pirított kenyérszeletekkel körberakják a tálra rendezett húsdarabokat, és tükörtojásokat csúsztatnak a kenyér tetejére.

forrás: Lajos Mari Konyhája
http://www.lajosm...
2018-01-09 07:03:40
Dorozsmai molnárponty
... további tejfölt kínálhatunk hozzá.

A paradicsomot-paprikát elhagyjuk, 500 g gombából készítjük a tejfölös paprikást, a kifőzött tés...
2017-12-31 16:37:01
1 2 3 ...11 12 ..17 18 .22 23 24 
Címkék: Kitűnő D-vitamin, Lajos Mari Konyhája, vöröshagyma hajra, dobozos margarinok, kockázati tényezőjének, finomított szénhidrátok, kockázatát növelik, mellrák kialakulásában, telített zsíroknak, margarinban vagy, magas cukortartalmú, feldolgozott élelmiszereket, mellrák kialakulásának, felszeletelt vagy, hagymát közepes, hagyma ropogós, kiszedéskor helyezze, hagymát papírtörlővel, vizsgált termékek, tartósítószerek használata, margarinban általánosan, vizsgált margarinokban, jelölésük alapján, magas vérnyomásban, sófogyasztás szív-, margarinban lévő, evőkanál vajban, margarinban jóval, megtisztított gombáknak, belsejét vájjuk, kivájt részt, szárat vágjuk, margarinban pároljuk, apróra vágott, gombák belsejét, legkiválóbb kolin, serpenyőben hagyjuk, tálra rendezett, kenyér tetejére, tejfölös paprikást, szűrővizsgálatok, élelmiszerekben, transzízsírokat, csontritkulásra, transzzsíroknak, tartósítószerek, egészségtelenek, gombavagdalékot, kialakulásának, élelmiszereket, megbetegedések, elkészítésénél,
© 2013 TVN.HU Kft.