|
|
|
... a demenciának a kockázati tényezőjének is tekintik és ezért óvva intenek a finomított szénhidrátok fogyasztásától.
5. Transzzsírok és hidrogénezett növényi olajok
A margarinban, cukormázakban és más feldolgozott, előre csomagolt élelmiszerekben is megtalálható, gyulladást okozó transzzsírok számos betegség kialakulásának a kockázatát növelik. Ezeknek a hidrogénezet... |
2023-01-07 22:51:18 |
|
|
|
|
|
|
... érdekében. Ehhez pedig a szűrővizsgálatok is szervesen hozzátartoznak.
A mellrák kialakulásában nagy szerepe lehet a telített zsíroknak és a transzzsíroknak, amelyek például a margarinban vagy a péksüteményben is jelen vannak. A magas cukortartalmú és a feldolgozott élelmiszereket is érdemes hanyagolni, mivel nemcsak egészségtelenek, de még a mellrák kialakulásának kock... |
|
2021-05-31 22:08:45 |
|
|
|
|
|
|
... meg.
A felszeletelt vagy felaprított hagyma megsüthető és alapként használható tésztaszószok, pörköltek/raguk és levesek elkészítésénél. A hagymát közepes tűzön, vajban vagy margarinban süsse meg körülbelül 3 perc alatt, amíg a hagyma ropogós és aranybarna nem lesz. A kiszedéskor helyezze a hagymát papírtörlővel kibélelt tányérra.
A Guacamole salsa szós... |
2020-12-26 00:39:09 |
|
|
|
|
|
|
... közleménye szerint a vizsgált termékek nem tartalmaztak nehézfémeket, és erukasavat is csak határérték alatti mértékben mutatott ki a laboratórium.
A tartósítószerek használata a margarinban általánosan elterjedt és megengedett, de azt minden esetben jelölni kell. A vizsgált margarinokban a jelölésük alapján 13-ban használtak tartósítószert, mindnél kálium-szorbátot. A labora... |
|
2020-04-23 09:51:22 |
|
|
|
|
|
|
... vérnyomás kialakulásáért. Napjainkban pedig az a hír kelt szárnyra, hogy csak a magas vérnyomásban szenvedők körében okoz a sófogyasztás szív- és érrendszeri problémákat.
A margarinban lévő transzízsírokat is halálosnak kiáltották ki. Aztán az emberek már azt sem tudták, hogy milyen zsírt fogyasszanak, tartattok a kókusz- és a sertészsírtól is. Igaz, hogy a telített zsí... |
|
2019-12-04 23:05:30 |
|
|
|
|
|
|
... bevitt kalóriák és telített zsírok számát, akkor a vaj margarinra való cseréje egy igazán jó kezdet lehet. Egy evőkanál vajban 100 kalória és 7 gramm telített zsír van, mely értékek a margarinban jóval alacsonyabbak.
6. Só helyett használjunk fokhagymát!
A só fogyasztás visszafogása 25 százalékkal csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. Ezen kív... |
2019-10-07 17:45:35 |
|
|
|
|
|
|
... recept elkészítése:
A megtisztított gombáknak vágjuk le a szárát, és a belsejét vájjuk ki. A kivájt részt, és a szárat vágjuk apróra. Vágjuk apróra a vöröshagymát is, és a margarinban pároljuk meg. Adjuk hozzá a gombavagdalékot, és az apróra vágott petrezselyem zöldet. Ízesítsük sóval, borssal, és pirítsuk addig, míg a leve el nem párolog. A gombák belsejét töltsük meg ... |
2018-09-01 20:19:23 |
|
|
|
|
|
|
... fokozott mértékben. Nem kell félnie a tojás koleszterintartalmától;
Kitűnő D-vitamin forrás a tojás (gondoljon a csontritkulásra!). 1 tojásban annyi D-vitamin van, mint 33 dkg margarinban mesterséges adalékként vagy 1,2 kg borjú- vagy marhamájban;
A tojás a legkiválóbb kolin forrás, mely az agy fejlődését a jó memória megtartását elősegíti, és nagyon fontos a... |
2018-05-09 14:45:56 |
|
|
|
|
|
|
... csinos) a serpenyőben hagyjuk, és kakukkfűvel vagy bazsalikommal díszítve kínáljuk. Főtt tészta, polenta illik hozzá.
Tippek:
Szokták úgy is tálalni, hogy vajban/margarinban pirított kenyérszeletekkel körberakják a tálra rendezett húsdarabokat, és tükörtojásokat csúsztatnak a kenyér tetejére.
forrás: Lajos Mari Konyhája
http://www.lajosm... |
2018-01-09 07:03:40 |
|
|
|
|
|
|
... további tejfölt kínálhatunk hozzá.
A paradicsomot-paprikát elhagyjuk, 500 g gombából készítjük a tejfölös paprikást, a kifőzött tés... |
2017-12-31 16:37:01 |
|
|
|
|