|
|
|
... almalikőr (vagy befőttszirup)
1 evőkanál porcukor
Az almákat megmossuk, négybevágjuk, magházukat kiemeljük, húsát vékony szeletkékre vágjuk (nem hámozzuk meg!). Margarinnal kikenünk és zsemlemorzsával beszórjuk a formákat (tűzálló tálkákat).
A margarint habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd beledolgozzuk a tojásokat és e... |
2007-01-27 12:59:21 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
3 dl tej, 8 dkg margarin, 16 dkg liszt, 3 tojás, 12 dkg füstölt sajt, egy kávéskanál só.
Elkészítése:
3 dl tejet 8 dkg margarinnal forrásig hevítünk. Folytonos kavarás közben belekeverünk 16 dkg lisztet, és addig kavarjuk, amíg a kanálról le nem válik. Ha kicsit meghűlt, belekeverünk 3 tojást egészben, 12 dkg füstölt sajtot és egy kávésk... |
|
2007-01-26 00:58:47 |
|
|
|
|
|
|
... dkg mazsola.
Elkészítése:
A csokoládét apró darabkákra tördeljük. A lisztet, a porcukrot, a sütőport összekeverjük. A csokoládé egyik felét edénybe teszszük a margarinnal, a kávéval, a tejjel együtt, és folyamatosan kevergetve lassú tűzön forrásig hevítjük. Simára keverjük, és hűlni hagyjuk. Amikor kihűlt, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és habosra keverjük... |
2007-01-23 01:06:45 |
|
|
|
|
|
|
... tepsi kikenéséhez: margarin
a tetejére: gyümölcs
Egy mély tálban fakanállal mindent jól összekeverünk.
Egy közepes méretű peremes tepsit jó vastagon kikenünk margarinnal.
A tésztát beleöntjük.
A gyümölcsöt (meggyet vagy apróra vágott, cukrozott narancshéjat) a tetejére szórjuk.
Sütőben, amit már előre bekapcsoltunk, közepes erősségű lánggal... |
|
2007-01-19 11:27:42 |
|
|
|
|
|
|
...
tej a futtatáshoz
2 tojás,
2 dl tejföl,
só
Kevés langyos tejben egy evőkanál liszttel felfuttatjuk az élesztőt.
lisztet, korpát összemorzsoljuk, margarinnal túrót hozzáadni,
a kovászt,tojásokat, tejfölt, sót. 2 óráig kelesztjük. kinyújtani,
kiszaggatni,bevagdosni. Margarinnal kikent tepsibe rakjuk, pihentetjük, 180 fokon
sü... |
|
2007-01-02 22:09:06 |
|
|
|
|
|
|
... nagyobb koppintás a tálcára és ki is esik.
3. Elkészítjük a krémet. Forró víz fölött sűrűre főzöm a tojásokat a porcukorral. Amikor ... |
2006-12-23 20:04:31 |
|
|
|
|
|
|
... baracklekvár, darált dió vagy mák a töltelékhez
kb. 10 dkg vaníliás porcukor
Elkészítés:
Az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, az élesztőt, a tejfölt és annyi tejet, hogy összeálljon.
Hagyjuk egy órát pihenni.
3 mm vastagra kinyújtjuk, és pogácsa szaggatóval kiszagga... |
2006-12-22 14:56:43 |
|
|
|
|
|
|
... ezeket a gyümölcsdarabokat, amit a teljes mennyiségből vettünk el, és lazán összekeverjük. Ez azért kell, hogy ne szálljanak le a gyümölcsdarabok a tészta aljára, mikor sütjük.
3. Margarinnal kikenjük és kilisztezzük a sütőformákat. A maradék lisztet elvegyítjük a sütőporral. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy jó nagy tálban habosra keverjük a margarint a porcukorral és a v... |
2006-12-21 20:24:27 |
|
|
|
|
|
|
... tésztába gyúrjuk. Cipót formálunk belőle, letakarjuk, és néhány órára hűtőbe tesszük. Sütés előtt lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk, és csillag alakú formával kiszúrjuk. Margarinnal kikent sütőlemezre rakjuk nem túl szorosan egymás mellé, felvert tojással megkenjük és 180 C-ra előmelegített sütőben negyedóra alatt mogyoróbarnára sütjük. Gázsütőben kétszerre tudjuk kis... |
2006-12-10 14:52:39 |
|
|
|
|
|
|
... felkarikázzuk. A bazsalikomot leöblítjük, a leveleket lecsipkedjük, néhány bóbita kivételével finomra vágjuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-fokra. Egy közepes méretű sütőedényt kikenünk vajjal/margarinnal.
2. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát, felét félreteszszük. A maradék hagymához adjuk a sárgarépát és a szárzellert, élénk tűzön 4-5 perci... |
2006-12-08 00:48:41 |
|
|
|
|