|
|
|
... pirítjuk. Aláöntjük a bort, mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára pároljuk.
3. A burgonyát felaprózzuk, sós vízben puhára főzzük, aztán leszűrjük, megtörjük, habosra keverjük 30 g vajjal/margarinnal, 1 dl tejszínnel, ízlés szerint sóval és szerecsendióval. A brokkolit nagyobb rózsákra bontjuk, sós vízben 10-12 percig főzzük, leszűrjük. 30 g vajat/margarint felhevítünk az áttört ... |
2006-12-08 00:47:11 |
|
|
|
|
|
|
... elég lágy, kevés langyos vizet adunk hozzá.) Letakarva meleg helyen legalább egy órán át kelni hagyjuk. Ha megkelt, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük felpuhított (de nem megolvasztott!) margarinnal, megszórjuk bőven a sajttal, és jó szorosan feltekerjük. Félbehajtjuk, újabb 1/2 órán át kelesztjük. Vékonyra kinyújtjuk, hosszúkás csíkokra vágjuk, masniszerűen megsodorjuk. Kikent és lis... |
|
2006-12-02 19:02:52 |
|
|
|
|
|
|
... dkg dió, 30 dkg sűrű szilva-/baracklekvár, 5 dkg ribizli/áfonya (mélyhűtött), 1 tojássárgája a kenéshez.
1. A tésztához a lisztet elmorzsoljuk az apróra felkockázott vajjal/margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, sót, sütőport, a reszelt citromhéjat és a tejföllel elhabart tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd egy nagyobb és egy kisebb cipó... |
2006-11-30 01:05:29 |
|
|
|
|
|
|
... csésze ásványvíz
marcipángolyócskák
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
A lisztet összekeverjük a mandulával és a sütőporral. A cukort elkeverjük a margarinnal és az ásványvízzel, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket.
A tésztából 1-1 kanálnyit teszünk a formák aljába, mindegyikre helyezünk 1-1 marcipángolyócskát, majd a maradék tésztával be... |
|
2006-11-27 20:36:44 |
|
|
|
|
|
|
... narancs koncentrátum
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
A barackokat apróra vágjuk, és összekeverjük a szárazanyagokkal.
A tojásokat a cukorral, margarinnal es a joghurttal összeverjük elektromos habverővel.
Belekeverjük a többi hozzavalót, a formákba kanalazzuk, és kb. 12 percig sütjük.
Csodás csokis muffin
|... |
|
2006-11-24 22:13:40 |
|
|
|
|
|
|
... margarin + a formához, 15 dkg cukor, 2 tojás, néhány csepp zöld ételfesték, 1 kávéskanál kakaó.
Előkészítés: A citromot alaposan megmossuk. Karácsonyfa alakú sütőformát kikenünk margarinnal, és beszórjuk liszttel. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2-es fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tojásokat mély tálba ütjük, lazán felverjük. Hozzáadjuk a cukrot, és habverővel addig kev... |
2006-11-17 22:10:21 |
|
|
|
|
|
|
... és 4-5 evőkanál hideg vízzel összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
2. A lisztezett deszkán a hideg tésztát 24 x 24 cm-es négyzetté nyújtjuk. Margarinnal kikent, liszttel meghintett 23 x 23 cm-es formába (vagy alufólia sínnel leválasztott tepsibe) fektetjük, és a széleknél felhúzzuk. Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, 175 foko... |
2006-11-10 18:23:25 |
|
|
|
|
|
|
... sütőtökre, 1 nagyobb almára, 10 dkg porcukorra, 1 evőkanál mézre és 1 tojásra van szükségünk. Az élesztőt a langyos, cukros tejben megfuttatjuk, majd a liszttel, a tojással, a puha margarinnal és sóval lágy tésztává dagasztjuk. Két cipóba osztva langyos helyen a kétszeresére kelesztjük. Eközben a sütőtököt feldaraboljuk és megsütjük. Az almát lereszeljük, a megsült tök összetört h... |
2006-11-03 21:59:38 |
|
|
|
|
|
|
...
Összekeverjük a folyékony és a száraz hozzávalókat.
A rebarbarát megszórjuk az egy evőkanál liszttel, átkeverjük, hogy mindenhol érje a liszt és óvatosan hozzáadjuk a masszához.
A margarinnal vastagon kikent muffinformát 3/4-részig megtöltjük, majd előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Ha megsültek a muffinok rácsra tesszük őket és hűlni hagyjuk. |... |
2006-10-29 18:02:35 |
|
|
|
|
|
|
... fénysugarai simítják végig háromdimenziósan borotvált arcunkat miközben feleségünk - természetesen meztelenül - tökéletes aromájú kávét főz a konyhában, és kedvesen mosolyogva zsírmentes margarinnal keni meg a friss pirítóst. Arca gyönyörű, hiszen semleges PH értékű szappant használ, és a napfény vidáman táncol korpamentes kondicionált haján. És csak most vesszük észre, hogy tartó... |
2006-10-24 15:31:14 |
|
|
|
|