|
|
|
... tejszín
3 tojás
ELKÉSZÍTÉS
Nagy salátástálban a lisztet és csipetnyi sót összekeverünk. Lyukat formálunk a közepébe, és ujjainkkal apránként beledolgozzuk a margarint. Sima és ruganyos tésztát gyúrunk belőle. Golyót formázunk a masszából, letakarjuk, és szobahőmérsékleten 2 óráig állni hagyjuk. A tésztát 4 részre osztjuk, külön-külön folpack... |
2006-10-02 07:30:30 |
|
|
|
|
|
|
... kefir
kevés vaníliaaroma
1 teáskanál reszelt narancs (héja)
3 evőkanál narancslé
1 dkg liszt
1 kávéskanál élesztőpor
só
ELKÉSZÍTÉS
A margarint és 2 dkg cukrot robotgéppel simára dolgozunk. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és állandóan keverve a kefirt, a vaníliaaromát, a narancshéjat és 2 evőkanál narancslevet is. A ... |
|
2006-10-02 07:23:40 |
|
|
|
|
|
|
... a sót, 2 tojást és az élesztőt kézzel vagy robotgéppel meggyúrjuk, majd a maradék tojásokat is hozzáadva még egyszer átgyúrjuk. Lefedjük, és 30 percig szobahőmérsékleten kelesztjük. A margarint is hozzáadva újra kidolgozzuk a tésztát. Kivajazott hosszúkás formába öntjük a tésztát, úgy, hogy a széléig feljöjjön. Meleg sütőben megsütjük, lefedjük, 12 óráig szobahőmérsékleten állni h... |
2006-10-02 07:14:19 |
|
|
|
|
|
|
... díszítéshez:
csokoládéforgács
földimogyoró
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához a kétszersültet műanyag tasakba tesszük, és sodrófával morzsásra törjük. Mély tálban a margarint és a morzsát összekeverjük. Kipattintható tortaformát kikenünk, belenyomkodjuk a morzsát, meleg sütőben megsütjük, majd kihűtjük. 1,25 dl tejszínt hűtőbe teszünk. Mély tálban a... |
|
2006-10-02 07:11:41 |
|
|
|
|
|
|
... citrom reszelt héja
4 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 evőkanál mézeskalácsfűszer
5-5 dkg mogyoró és dió
ELKÉSZÍTÉS
Felolvasztjuk a margarint a mézzel együtt, és félretesszük. 3 tojást habosra keverünk a cukorral, a citromlével, majd összedolgozzuk a mézes margarinnal. Összekeverjük a kétfajta lisztet, hozzáadjuk a szódab... |
|
2006-10-02 07:06:21 |
|
|
|
|
|
|
... cseresznye
kávészemek
csokoládé
ELKÉSZÍTÉS
A mazsolát fél órára a rumba áztatjuk. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a margarint, és sima krémmé dolgozzuk. A tojássárgákat is hozzáadjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszába keverjük úgy, hogy ne törjön össze. Vé... |
2006-10-02 07:02:23 |
|
|
|
|
|
|
... csipkebogyólekvár
25 dkg marcipánmassza
10 dkg porcukor
20 dkg tortabevonó étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS
4 tojásfehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verünk. A margarint egy keverőtálban a maradék cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, a megmaradt 2 tojást, és a rumot. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a keményít... |
2006-10-02 06:57:28 |
|
|
|
|
|
|
... díszítéshez:
90 dkg apró körte
2 evőkanál citromlé
15 dkg sárgabaracklekvár
4 dkg vágott pisztácia
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet, a cukrot, a kockákra vágott margarint, a tojást csipetnyi sóval összegyúrjuk, fóliába tesszük, és 1 órára a hűtőbe rakjuk. 12 kis tortaformácskát hármasával, négy sorban szorosan egymás mellé teszünk. A tészt... |
2006-09-25 07:03:33 |
|
|
|
|
|
|
... kókuszreszelék
ELKÉSZÍTÉS
A cukrot a vaníliáscukorral és a tojásokkal 10 percig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet, 2 dl tejet és 5 dkg Rama margarint. Egy kb. 20 cm-es kapcsos tortaformába öntjük, és forró sütőben kb. 20 percig sütjük. A maradék felolvasztott Rama margarint és tejet, a kókuszreszeléket meg a barna cukrot j... |
2006-09-25 06:52:41 |
|
|
|
|
|
|
... citromhéj negyedét a cukor felével összekeverjük, beletesszük a kiviket, és 15 percig hűtőben pihentetjük. A tésztához a lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük, majd hozzámorzsoljuk a margarint. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a vizet, összegyúrjuk, és 30 percig pihentetjük. Kikent, lisztezett kerek tortaformába simítjuk a tésztát, a tetejét megszurkáljuk, zsemlemorzs... |
2006-09-25 06:50:00 |
|
|
|
|