Belépés
Káposztapogácsák aranypanírban recept
... Panírozzuk be tojásba és zsemlemorzsába.
A káposztapogácsákat süssük olajon 3-4 percig, mindkét oldalukon, hogy a panír aranybarna és ropogós legyen. A sütés vége felé adjuk hozzá a margarint, ami felhabzik, de kíváló színt és ízt fog adni. Ezután tegyük a pogácsákat papírtörölközőre, így leitatva a felesleges olajat.
A tejfölt keverjük el citromlével. Pihentessük 10 p...
2010-12-12 12:45:38
Karácsonyi csillagok,,,
... vaníliás cukor
1 db reszelt citrom héja
8 dkg mandula

A liszt közepén kialakított mélyedésbe öntsük bele az egész tojást. A lisztre rakjunk egy kis kockákra vágott margarint, rászórjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Gyúrjuk össze az egészet sima tésztává. Hagyjuk hűvös helyen fél órát pihenni. Időközben forrázzuk le a mandulát és húzzuk le a barna héját.
...
2010-12-12 06:28:14
Sült oldalas cukkinivel és padlizsánnal recept
... megborsozzuk, rászórjuk az oregánót, és beterítjük a vékony karikákra vágott hagymával. Ugyanígy teszünk a zöldségekkel is, csak a paprikakrémet hagyjuk el a fűszerezésből. Ráöntjük a maradék margarint, mellé két-három pohár vizet öntünk és betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe.
Ha már legalább 1,5 órát sült a közben 220 fokra felcsavart hőfokú sütőben, akkor kivesszük a...
2010-12-11 16:12:38
Finom krémes tészta
... dkg margarin, 1 kanál olvasztott méz, 40 dkg liszt, 1 kávéskanál
szódabikarbóna.

3 lapot gyúrunk belőle.
Krém: 1/2 l tejbe 4 kanál lisztet sűrűre főzünk, 20 dkg margarint, 20 dkg porcukorral habosra
.................................... .................................... ........................
VIZES PISKÓTA

Hozzávalók: 4 tojás, 25 ...
2010-12-11 13:45:17
Rókagomba-krémleves
... díszítéshez

Elkészítés:

A pezsgőt behűtjük. A gombát megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A hagymát és a burgonyát megtisztítjuk, felaprítjuk.
Mélyebb serpenyőben felforrósítjuk a margarint, és megpirítjuk benne a gombát. Kivesszük, félretesszük. A serpenyőben visszamaradt zsiradékban a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a burgonyát, és felöntjük a...
2010-12-11 13:16:45
Csokoládés túrófánk recept
...
Szép aranybarnára sütjük. kb 5 percig kell sü...
2010-12-11 11:49:39
Túrós lepény lusta asszony mód
... A kivajazott tepsibe beletesszük a lisztes porcukor felét, szétterítjük egyenletesen a sütőforma aljába, ráhelyezzük az áttört túrót, majd a lisztes porcukor másik felét. A vajat vagy margarint felolvasztjuk folyós állagúra, hozzákeverjük a 2 dl hideg tejet, és hozzáadjuk a két tojást. Amennyire tudjuk, egyneművé dolgozzuk, majd ráöntjük a tepsiben a lisztes porcukor tetejére úgy,...
2010-12-11 07:13:47
Svéd almatorta
...

A linzertésztához: 1 kg liszt, 60 dkg margarin, 30 dkg porcukor, egy kanál vaníliás cukor, egy kisebb citrom reszelt héja, 2 db tojássárgája

A margarint és a lisztet elmorzsoljuk, utána határozottan összegyúrjuk a többi alkotóelemmel. Ez a tésztamennyiség kicsit több, mint amire szükségünk van a torához, de ez alkalmas arra, hogy lefagyasszuk, és később fe...
2010-12-11 06:39:45
Sült barackos túrótorta
... felét. A szeletekre vágott barackbefőttet beleszórjuk, majd a többi tölteléket is ráöntjük, simára kenjük, és 170 fokos sütőben 40 percig sütjük.

A töltelék elkészítése: A margarint, a porcukrot, a tojássárgáját és a vaníliás cukrot habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a szitán áttört túrót és a búzadarát. A végén a tojásfehérjét habbá verjük a kristálycukorral, és belek...
2010-12-11 06:38:58
Petre szelet
... lapátja, amivel könnyen alá tud vágni a lapnak, használjuk inkább azt.

Krém készítése: a tejet a vaníliás cukorral és a liszttel felfőzzük, majd hűlni hagyjuk. A porcukrot és a margarint habosra keverjük, majd a kihűlt lisztes krémhez hozzáadjuk, és együtt tovább habosítjuk. Amikor ezzel elkészültünk, az egyik lapot tálcára tesszük, a fele krémet rákenjük, a tejet a rum...
2010-12-11 06:35:38
1 2 3 ................602 603 604 605 606 .........908 909 ........1209 1210 1211 
Címkék: VIZES PISKÓTA, panír aranybarna, sütés vége, pogácsákat papírtörölközőre, felesleges olajat, tejfölt keverjük, liszt közepén, egész tojást, lisztre rakjunk, vaníliás cukrot, egészet sima, barna héját, vékony karikákra, paprikakrémet hagyjuk, maradék margarint, pezsgőt behűtjük, gombát megtisztítjuk, burgonyát megtisztítjuk, serpenyőben visszamaradt, hagymát üvegesre, kivajazott tepsibe, lisztes porcukor, sütőforma aljába, áttört túrót, vajat vagy, kanál vaníliás, kisebb citrom, lisztet elmorzsoljuk, többi alkotóelemmel, tésztamennyiség kicsit, szeletekre vágott, többi tölteléket, töltelék elkészítése, szitán áttört, tojásfehérjét habbá, vaníliás cukorral, liszttel felfőzzük, margarint habosra, kihűlt lisztes, egyik lapot, fele krémet, kristálycukorral, káposztapogácsák, papírtörölközőre, linzertésztához, tésztamennyiség, szódabikarbóna, zsemlemorzsába, barackbefőttet, felforrósítjuk, felolvasztjuk, hozzákeverjük, aranypanírban, alkotóelemmel, tojásfehérjét, megtisztítjuk, fűszerezésből, paprikakrémet,
© 2013 TVN.HU Kft.