|
|
|
... Panírozzuk be tojásba és zsemlemorzsába.
A káposztapogácsákat süssük olajon 3-4 percig, mindkét oldalukon, hogy a panír aranybarna és ropogós legyen. A sütés vége felé adjuk hozzá a margarint, ami felhabzik, de kíváló színt és ízt fog adni. Ezután tegyük a pogácsákat papírtörölközőre, így leitatva a felesleges olajat.
A tejfölt keverjük el citromlével. Pihentessük 10 p... |
2010-12-12 12:45:38 |
|
|
|
|
|
|
... vaníliás cukor
1 db reszelt citrom héja
8 dkg mandula
A liszt közepén kialakított mélyedésbe öntsük bele az egész tojást. A lisztre rakjunk egy kis kockákra vágott margarint, rászórjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Gyúrjuk össze az egészet sima tésztává. Hagyjuk hűvös helyen fél órát pihenni. Időközben forrázzuk le a mandulát és húzzuk le a barna héját.
... |
|
2010-12-12 06:28:14 |
|
|
|
|
|
|
... megborsozzuk, rászórjuk az oregánót, és beterítjük a vékony karikákra vágott hagymával. Ugyanígy teszünk a zöldségekkel is, csak a paprikakrémet hagyjuk el a fűszerezésből. Ráöntjük a maradék margarint, mellé két-három pohár vizet öntünk és betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe.
Ha már legalább 1,5 órát sült a közben 220 fokra felcsavart hőfokú sütőben, akkor kivesszük a... |
2010-12-11 16:12:38 |
|
|
|
|
|
|
... dkg margarin, 1 kanál olvasztott méz, 40 dkg liszt, 1 kávéskanál
szódabikarbóna.
3 lapot gyúrunk belőle.
Krém: 1/2 l tejbe 4 kanál lisztet sűrűre főzünk, 20 dkg margarint, 20 dkg porcukorral habosra
.................................... .................................... ........................
VIZES PISKÓTA
Hozzávalók: 4 tojás, 25 ... |
|
2010-12-11 13:45:17 |
|
|
|
|
|
|
... díszítéshez
Elkészítés:
A pezsgőt behűtjük. A gombát megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A hagymát és a burgonyát megtisztítjuk, felaprítjuk.
Mélyebb serpenyőben felforrósítjuk a margarint, és megpirítjuk benne a gombát. Kivesszük, félretesszük. A serpenyőben visszamaradt zsiradékban a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a burgonyát, és felöntjük a... |
|
2010-12-11 13:16:45 |
|
|
|
|
|
|
...
Szép aranybarnára sütjük. kb 5 percig kell sü... |
2010-12-11 11:49:39 |
|
|
|
|
|
|
... A kivajazott tepsibe beletesszük a lisztes porcukor felét, szétterítjük egyenletesen a sütőforma aljába, ráhelyezzük az áttört túrót, majd a lisztes porcukor másik felét. A vajat vagy margarint felolvasztjuk folyós állagúra, hozzákeverjük a 2 dl hideg tejet, és hozzáadjuk a két tojást. Amennyire tudjuk, egyneművé dolgozzuk, majd ráöntjük a tepsiben a lisztes porcukor tetejére úgy,... |
2010-12-11 07:13:47 |
|
|
|
|
|
|
...
A linzertésztához: 1 kg liszt, 60 dkg margarin, 30 dkg porcukor, egy kanál vaníliás cukor, egy kisebb citrom reszelt héja, 2 db tojássárgája
A margarint és a lisztet elmorzsoljuk, utána határozottan összegyúrjuk a többi alkotóelemmel. Ez a tésztamennyiség kicsit több, mint amire szükségünk van a torához, de ez alkalmas arra, hogy lefagyasszuk, és később fe... |
2010-12-11 06:39:45 |
|
|
|
|
|
|
... felét. A szeletekre vágott barackbefőttet beleszórjuk, majd a többi tölteléket is ráöntjük, simára kenjük, és 170 fokos sütőben 40 percig sütjük.
A töltelék elkészítése: A margarint, a porcukrot, a tojássárgáját és a vaníliás cukrot habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a szitán áttört túrót és a búzadarát. A végén a tojásfehérjét habbá verjük a kristálycukorral, és belek... |
2010-12-11 06:38:58 |
|
|
|
|
|
|
... lapátja, amivel könnyen alá tud vágni a lapnak, használjuk inkább azt.
Krém készítése: a tejet a vaníliás cukorral és a liszttel felfőzzük, majd hűlni hagyjuk. A porcukrot és a margarint habosra keverjük, majd a kihűlt lisztes krémhez hozzáadjuk, és együtt tovább habosítjuk. Amikor ezzel elkészültünk, az egyik lapot tálcára tesszük, a fele krémet rákenjük, a tejet a rum... |
2010-12-11 06:35:38 |
|
|
|
|