Belépés
Fahéjas almás kifli:
... tej
1kk só
margarin a tepsi kikenéséhez

A töltelékhez

1,5kg alma
10dk cukor
fahéj porcukor

Leírás
Aliszthez hozzáadjuk a sót, a margarint, a tojássárgáját, a cukrot és a tejet, majd jól összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle és kb fél órát letakarva pihentetjük.Az almákat lereszeljük, majd kinyomkodjuk és megpároljuk. Páro...
2010-03-31 19:37:34
A Csornai szelet receptje:
...
Leírás
KRÉM:
20dkg kristálycukrot barnára pirítunk,felengedjük 0.25l tejjel,3evőkanál lisztet 0.25ltejjel elkeverünk és a karamellhez öntjük,sürüre főzzük.Tűzről levéve ...
2010-03-31 19:35:41
Flamingó szelet
... ez kihült, akkor a fenti mennyiségű margarinos porcukrot hozzá kell keverni.)


A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és három lapot sütünk belőle.
A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaniliás cukorral.
A tejből liszttel sűrű pépet főzünk és ha kihűlt a margarinos krémhez keverjük. A tésztalapokat megkenjük a krémmel. Másnapra szép...
2010-03-31 19:33:59
Albert kekszes sütemény:
... csomagoljuk és 1 napo...
2010-03-31 19:28:36
Barackos hajók receptje:
... őszibarack
5 dkg cukor
3 dl tejszín
1 citrom
3 lapzselatin
4 dkg szálasra vágott mandula


Leírás
Felforralunk 1,2 dl vizet, beletesszük a vajat vagy margarint vagy sütőmargarint, és hozzáadunk egy csipetnyi sót. Egyszerre beleszórjuk a lisztet, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a tészta az edény falától el n...
2010-03-31 19:22:59
A királynő kalácsa:
... liszt
Rama margarin a sütôforma kikenéséhez.


Leírás
A mazsolát, a cukrozott citromhéjat rumba áztatjuk, lefedjük, és egy éjszakán át, hagyjuk, hogy a rum jól átjárja. A margarint 10 dkg porcukorral és a reszelt citromhéjjal felhabosítjuk, amíg a cukor feloldódik. A szétválasztott tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk, és tovább habosítjuk. A lisztet a l...
2010-03-31 19:21:43
Marcipános szelet
... lisztet, a kakaót és a szódabikarbónát. Zsírozott vagy sütőmargarinozott, lisztezett, vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amíg sül felolvasztjuk a margarint, beletesszük a porcukrot, a búzadarát és a mandula aromát. Ha a tésztánk megsült, kiborítjuk a tepsiből és még azon forrón rákenjük a margarinos búzadarát. Ha kihűlt, a tetejére az étcs...
2010-03-31 16:02:25
Tarka pite
... deszkára borítjuk, és az alufóliát még melegen lehúzzuk a piskótáról, hagyjuk kihűlni. A krémhez 5 dl tejet 2 evőkanál liszttel, és 5 dkg cukorral simára keverünk, majd sűrűre főzünk. 20 dkg margarint 20 dkg porcukorral habosra keverünk, és a kihűlt, főzött krémmel összedolgozzuk. A krémet két részre osztjuk, az egyik részt 2 dkg kakaóval, a másik részt 2 csomag vaníliás cukorral ...
2010-03-31 16:00:26
Birsalagút
... amekkorával körben egy őzgerincformát kibélelhetünk, a maradékból pedig a talpa lesz. A díszítésre szánt diót a még forró sütőben megpirítjuk. Az őzgerincformát alufóliával kibéleljük. A puha margarint a gesztenyével, a rummal és a porcukorral habosra keverjük. Egy kevés krémet a díszítéshez félreteszünk, a többivel a piskótalapokat vékonyan megkenjük és a nagyobbikkal óvatosan az...
2010-03-31 15:46:56
Zala szelet
... nem kell felezni. A krémhez kikeverem a tojások sárgáját a cukorral, majd hozzáteszem a pudingport, a tejet, és lassú tűzön felfőzöm állandó keverés mellett. Ha kihűlt, hozzákeverem a margarint is. Fontos hogy a margarin már ne legyen kemény, de folyós se, ill. a pudingos massza is kihűljön. Ezután összeállítom a tésztát: veszem az egyik kakaós lapot, rákenek egy adag krémet. Erre...
2010-03-31 15:44:32
1 2 3 ................605 606 .........905 906 907 908 909 ........1209 1210 1211 
Címkék: királynő kalácsa, tepsi kikenéséhez, almákat lereszeljük, karamellhez öntjük, fenti mennyiségű, tészta hozzávalóit, margarint habosra, vaniliás cukorral, tejből liszttel, margarinos krémhez, tésztalapokat megkenjük, vajat vagy, edény falától, sütôforma kikenéséhez, cukrozott citromhéjat, reszelt citromhéjjal, cukor feloldódik, szétválasztott tojások, mandula aromát, tésztánk megsült, margarinos búzadarát, egyik részt, másik részt, őzgerincformát kibélelhetünk, maradékból pedig, talpa lesz, díszítésre szánt, őzgerincformát alufóliával, puha margarint, porcukorral habosra, kevés krémet, díszítéshez félreteszünk, piskótalapokat vékonyan, nagyobbikkal óvatosan, krémhez kikeverem, tojások sárgáját, pudingos massza, egyik kakaós, adag krémet, szódabikarbónát, összedolgozzuk, őzgerincformát, szétválasztott, kristálycukrot, piskótalapokat, tésztalapokat, tojássárgáját, sütőmargarint, előmelegített, felolvasztjuk, kibélelhetünk, felhabosítjuk, félreteszünk, kinyomkodjuk, sütőpapírral, összeállítom, nagyobbikkal,
© 2013 TVN.HU Kft.