|
|
|
... tej
1kk só
margarin a tepsi kikenéséhez
A töltelékhez
1,5kg alma
10dk cukor
fahéj porcukor
Leírás
Aliszthez hozzáadjuk a sót, a margarint, a tojássárgáját, a cukrot és a tejet, majd jól összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle és kb fél órát letakarva pihentetjük.Az almákat lereszeljük, majd kinyomkodjuk és megpároljuk. Páro... |
2010-03-31 19:37:34 |
|
|
|
|
|
|
...
Leírás
KRÉM:
20dkg kristálycukrot barnára pirítunk,felengedjük 0.25l tejjel,3evőkanál lisztet 0.25ltejjel elkeverünk és a karamellhez öntjük,sürüre főzzük.Tűzről levéve ... |
|
2010-03-31 19:35:41 |
|
|
|
|
|
|
... ez kihült, akkor a fenti mennyiségű margarinos porcukrot hozzá kell keverni.)
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és három lapot sütünk belőle.
A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaniliás cukorral.
A tejből liszttel sűrű pépet főzünk és ha kihűlt a margarinos krémhez keverjük. A tésztalapokat megkenjük a krémmel. Másnapra szép... |
2010-03-31 19:33:59 |
|
|
|
|
|
|
... csomagoljuk és 1 napo... |
|
2010-03-31 19:28:36 |
|
|
|
|
|
|
... őszibarack
5 dkg cukor
3 dl tejszín
1 citrom
3 lapzselatin
4 dkg szálasra vágott mandula
Leírás
Felforralunk 1,2 dl vizet, beletesszük a vajat vagy margarint vagy sütőmargarint, és hozzáadunk egy csipetnyi sót. Egyszerre beleszórjuk a lisztet, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a tészta az edény falától el n... |
|
2010-03-31 19:22:59 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
Rama margarin a sütôforma kikenéséhez.
Leírás
A mazsolát, a cukrozott citromhéjat rumba áztatjuk, lefedjük, és egy éjszakán át, hagyjuk, hogy a rum jól átjárja. A margarint 10 dkg porcukorral és a reszelt citromhéjjal felhabosítjuk, amíg a cukor feloldódik. A szétválasztott tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk, és tovább habosítjuk. A lisztet a l... |
2010-03-31 19:21:43 |
|
|
|
|
|
|
... lisztet, a kakaót és a szódabikarbónát. Zsírozott vagy sütőmargarinozott, lisztezett, vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amíg sül felolvasztjuk a margarint, beletesszük a porcukrot, a búzadarát és a mandula aromát. Ha a tésztánk megsült, kiborítjuk a tepsiből és még azon forrón rákenjük a margarinos búzadarát. Ha kihűlt, a tetejére az étcs... |
2010-03-31 16:02:25 |
|
|
|
|
|
|
... deszkára borítjuk, és az alufóliát még melegen lehúzzuk a piskótáról, hagyjuk kihűlni. A krémhez 5 dl tejet 2 evőkanál liszttel, és 5 dkg cukorral simára keverünk, majd sűrűre főzünk. 20 dkg margarint 20 dkg porcukorral habosra keverünk, és a kihűlt, főzött krémmel összedolgozzuk. A krémet két részre osztjuk, az egyik részt 2 dkg kakaóval, a másik részt 2 csomag vaníliás cukorral ... |
2010-03-31 16:00:26 |
|
|
|
|
|
|
... amekkorával körben egy őzgerincformát kibélelhetünk, a maradékból pedig a talpa lesz. A díszítésre szánt diót a még forró sütőben megpirítjuk. Az őzgerincformát alufóliával kibéleljük. A puha margarint a gesztenyével, a rummal és a porcukorral habosra keverjük. Egy kevés krémet a díszítéshez félreteszünk, a többivel a piskótalapokat vékonyan megkenjük és a nagyobbikkal óvatosan az... |
2010-03-31 15:46:56 |
|
|
|
|
|
|
... nem kell felezni. A krémhez kikeverem a tojások sárgáját a cukorral, majd hozzáteszem a pudingport, a tejet, és lassú tűzön felfőzöm állandó keverés mellett. Ha kihűlt, hozzákeverem a margarint is. Fontos hogy a margarin már ne legyen kemény, de folyós se, ill. a pudingos massza is kihűljön. Ezután összeállítom a tésztát: veszem az egyik kakaós lapot, rákenek egy adag krémet. Erre... |
2010-03-31 15:44:32 |
|
|
|
|