Belépés
Olvasmány
... továbbszolgáló őrmester és felség, lüszterujjas közhivatalnok és grand seigneur, bugris és uralkodó. Bécs jókedvű volt. A világ legjobb sörét mérték a belváros dohos, bolthajtásos söntéseiben, s a marhagulyás mártásának illata a déli harangszóra megtöltötte a várost, olyan nyájasságot és kedvességet árasztva el utcán és lelkekben, mintha az élet békéje örökkévaló lenne. A nők feke...
2013-06-12 17:03:40
7-8
...7

Az ember mindig tudja az igazat, azt a másik igazságot, melyet a szerep, a jelmezek, az élet helyzetei eltakarnak. A két fiú együtt nevelkedett, együtt esküdtek föl, együtt laktak a bécsi évek ideje alatt, mert a testőr módját ejtette, hogy fia és Konrád szolgálatuk első éveit az udvar közelében töltsék. A schönbrunni kert szomszédságában béreltek lakást, keskeny, szü...
2012-12-07 17:13:09
Ha Izrael a király I. rész
... Mistrál unokájaként tisztelek. Különösen a Nagy Magyar Alföldnek az életét tudják a magyarok mélyen átérteni. A Rónaság, melyen a búza, a szőlő és a tengeri terem, s melyen óriási ménesek, marhagulyák és birkanyájak legelésznek, igazán a szívükhöz van nőve. Bájos és ötletes, igaz és szellemes az ezzel összefüggő irodalmuk is, melyben a pásztort a nyájához mintegy testvéri érzelem ...
2011-01-07 15:56:05
Marhagulyás
...

Hozzávalók: 40 dkg marhalábszár, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg tisztított burgonya, 1 szál sárgarépa, 1 szál fehérgyökér, só, pirospaprika, bors, evőkanálnyi lecsó, 1 gerezd fokhagyma, kevés köménymag 1 kávéskanálnyi zsír

A finomra vágott hagymát a zsíron kicsit megdíszteljük, beleszórjuk a főszereket, elkeverjük, rátesszük a kockára vágott húst, fedő alatt ...
2010-11-15 18:58:44
Juhászos birka
... fokhagyma,
só,
pirospaprika (csípős, ízlés szerint),
vörös bor.

Elkészítés:

A juhászosan főzött birka az egészen más, és ez a halászlé és a marhagulyás kategóriájába tartozik. Így főzik a juhászok maguknak a birkát, mert nem érnek rá annyit pepecselni vele, mint amennyit a paprikással vagy a pörkölttel kell. Tehát hidegen beleteszik a bog...
2010-10-08 19:50:44
Harcsagulyás receptje:
... hozott harcsát besóztam s kockákra vágtam. A gyökérféléket jó ujjnyi szeletekre, a krumplit kockára vagdostam. A hagymát nagyon apróra szeleteltem, mivel nincs annyi ideje szétfőni, mint a marhagulyás esetében. Nos, tüzet raktunk, majd a mangalicaszalonnát felkockáztam, kisütöttem. A zsír
nagy részét és a töpörtyűt kivettem. (Utóbbit tízóraiként percek alatt magunkévá tettük,...
2010-04-22 07:56:03
A gyertyák csontig égnek
... továbbszolgáló őrmester és felség, lüszterujjas közhivatalnok és grand seigneur, bugris és uralkodó. Bécs jókedvű volt. A világ legjobb sörét mérték a belváros dohos, bolthajtásos söntéseiben, s a marhagulyás mártásának illata a déli harangszóra megtöltötte a várost, olyan nyájasságot és kedvességet árasztva el utcán és lelkekben, mintha az élet békéje örökkévaló lenne. A nők feke...
2009-08-17 12:11:34
A gyertyák csonkig égnek
MÁRAI SÁNDOR

A GYERTYÁK CSONKIG ÉGNEK


1

A tábornok délelőtt sokáig elmaradt a présház pincéjében. Hajnalban ment ki a szőlőbe a vincellérrel, mert két hordó bora erjedni kezdett. Tizenegy elmúlt már, mikor végzett a palackozással, s hazatért. A nedves kövektől dohos tornácon, az oszlopok alatt vadásza állott, és levelet nyújtott át az érkező ú...
2009-08-17 10:53:09
Magyar Recepttár
... Pista) 146
Szegedi halászlé 7. (Tutsek Anna) 146
Szegedi halászlé 8. (Vizvári Mariska) 146
Szegedi halsaláta 146
Szegedi háziszalámi 146
Szegedi lecsós szűzérmék 147
Szegedi marhagulyás 1. 147
Szegedi máj 147
Szegedi paprikás hal 147
Szegedi papucs 147
Szegedi pörkölt 148
Szegedi rakott palacsinta 148
Szegedi tarhonyás 14...
2009-07-10 17:49:01
Mindent tudsz a nyiroködémáról
KÓRHÁZ BAKONY (István)
avagy egy lymphes-lipes viszontagságai

Már a bekerülésem sem volt piskóta. Prof. Dr. Daróczy Judit Asszonyt (jól tükrözi a neve a modorát!) úgy kerültem eddig, mint ördög a tömjénfüstöt. Minden eljön egyszer, még az is amitől irtózunk, amitől félünk?, ami minden meggyőződésünk ellen van! Egy gyógyszer mellékhatásaként jelentkező térdizületi bá...
2009-03-21 14:20:50
1 2 
Címkék: Magyar Recepttár, Nagy Magyar Alföldnek, MÁRAI SÁNDOR, GYERTYÁK CSONKIG ÉGNEK, Tutsek Anna, Vizvári Mariska, KÓRHÁZ BAKONY, Daróczy Judit Asszonyt, gyertyák csontig, gyertyák csonkig, világ legjobb, belváros dohos, marhagulyás mártásának, déli harangszóra, élet békéje, ember mindig, másik igazságot, élet helyzetei, bécsi évek, testőr módját, udvar közelében, schönbrunni kert, életét tudják, magyarok mélyen, tengeri terem, ezzel összefüggő, nyájához mintegy, finomra vágott, zsíron kicsit, kockára vágott, juhászosan főzött, marhagulyás kategóriájába, juhászok maguknak, paprikással vagy, pörkölttel kell, krumplit kockára, hagymát nagyon, marhagulyás esetében, töpörtyűt kivettem, tábornok délelőtt, présház pincéjében, nedves kövektől, oszlopok alatt, lymphes-lipes viszontagságai, gyógyszer mellékhatásaként, mellékhatásaként, szomszédságában, továbbszolgáló, nyiroködémáról, viszontagságai, meggyőződésünk, közhivatalnok, kávéskanálnyi, megdíszteljük, gyökérféléket, kategóriájába, palackozással, bolthajtásos,
© 2013 TVN.HU Kft.