|
|
|
... húsleves titka, hogy többféle húst és többféle zöldséget kell bele főzni.
Lassan kell főzni!
Hozzá valók: kinek-kinek kedve szerint változtatható:
Pld. A húsok lehetnek: 1 db marhaszegy, vagy marha könyök csont (ezt, ha nagytermetű kutyánk van, adjuk oda és kezet csókol érte), 4 db csirke szárny, 2 db farhát, kacsa-liba- vagy pulyka nyak-szárny - vagy szárnytő, vagy... |
2017-11-04 19:57:19 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1/2 kg fehérbab
1/2 kg tarkabab
30 dkg gersli
2 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
füstölt hús (füstölt marhaszegy)
2 merőkanál libazsír
őrölt bors
pirospaprika
2-3 db babérlevél
víz
Elkészítés
A hozzávalókat olyan edénybe készítsük össze, amit utána lefedve 7-8 órára betehetünk a sütőbe. Lehet... |
|
2016-01-30 17:17:27 |
|
|
|
|
|
|
... krumplit. További 25 perc múlva belekarikázom a paprikát, a nyolcfelé vágott paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát.
SZÜRETI PINCEPÖRKÖLT
Hozzávalók:
30 dkg marhaszegy, 30 dkg sertéslapocka vagy comb, egy kisebb füstölt csülök, 3 fej hagyma, 2 cikk fokhagyma, fél kg burgonya, 3 dl vörösbor, 4 kanál liszt, 1 tojás, 1 kanál zsír, 1 kanál vaj, só, bors, piro... |
2014-05-19 11:11:40 |
|
|
|
|
|
|
... gerezd zúzott fokhagyma
2-3 evőkanál őrölt pirospaprika
fehérbors
curry
szerecsendió
borsikafű
szurokfű
70-80 dkg füstölt libamell
70 dkg csontos marhaszegy
40 dkg felsál
A sólet legelső szabálya, hogy csak sok emberre érdemes főzni. Kevés sólet nem sólet. Amit most leírok, legalább nyolc emberre készül.
A második ... |
|
2013-10-13 23:07:09 |
|
|
|
|
|
|
Bakonyi betyárleves
Hozzávalók:
35 dkg marhaszegy
1 pár csirkecomb
20 dkg vegyes zöldség
1 db vöröshagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint egész bors
kevés csípős paprika
csusza tészta 1 tojásból hozzá lisztből
Elkészítése:
A marhahúst felvágjuk 4 szeletre, és hideg vízben feltesszük főni. Sóval, egész borssal ízesítj... |
|
2013-09-26 19:02:35 |
|
|
|
|
|
|
... vágjuk 1 "? / 2,5 cm-es kockákra
4 nagy sárgarépa, hámozott vastagon szeletelve.
4 póréhagyma, tisztított és szeletelt
450 g krumpli, megtisztítva, negyedelve
450 g marhaszegy
15 dkg füstölt szalonna
1 babérlevél
szál friss kakukkfű
só és frissen őrölt bors.
Elkészítés:
egy serpenyőben kiolvasztom a szalonnát, a zöldségeket... |
2013-03-13 18:22:06 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2 kg bab
1 kg gersli
2,5 kg marhaszegy
1 db csülök
5-6 fej vöröshagyma
0,5 dkg zsír
5 evőkanál pirospaprika
só
Elkészítés:
Az olvasztott zsírba rakjuk az apróra vágott hagymát, babot, és az előkészített húsokat, valamint 5 púpos kanál pirospaprikát 8 l vízzel megfőzzük.
Megpuhulás után... |
2012-11-10 19:24:58 |
|
|
|
|
|
|
...
A 15 versenybe szállt mesterszakács feladata 400 adag elkészítése volt egy hazájára jellemző ételből. A magyar séf a sous vide (vákuumos, lassú főzési eljárással elkészített) marhaszegy mellett döntött, amelyet füstös lecsópürével töltött, konfitált burgonyával, tejfölös tarhonyával és vörösboros mártással tálalt. A fődíjat elnyerő ételkölteményhez 2006-os Vylyan Villányi Zwe... |
2012-03-09 15:33:52 |
|
|
|
|
|
|
...
A 15 versenybe szállt mesterszakács feladata 400 adag elkészítése volt egy, a hazájára jellemző ételből. A magyar séf a sous vide(vákuumos, lassú főzési eljárással elkészített) marhaszegy mellett döntött, amelyet lecsóval töltött, konfitált burgonyával, tejfölös tarhonyával és vörösboros mártással tálalt.
"Valószínűleg fakanállal a kezemben születtem, nem volt kérdés a g... |
2012-03-09 07:06:54 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
Marhafartő v. marhacomb /felsál/ v. marhaszegy.
1,5 kg hús, 3 db nagy hagyma, 2 db babérlevél, 3 db sárgarépa, 8 db szegfűbors (egész), 2 evőkanál olaj, só, bors, pirosarany, kevés fokhagymakrém, ketchup, 5-10 szójacsepp a végén, 1 erőleveskocka.
Elkészítés:
A húst kockára vágni, kicsit klopfolni, borsozni, kevés olajon hirtelen megpirítani.
Ku... |
2011-10-22 08:28:42 |
|
|
|
|