|
|
|
... hozzáadjuk.
Lefedve hűtőszekrénybe tesszük, és fél órával evés előtt vesszük ki.
Jó tanács: Tejföl helyett joghurtot is használhatunk hozzá. A salátát reszelt sajttal gazdagíthatjuk.
Marhaszelet juhtúrós galuskával
Hozzávalók: 60 dkg marharostélyos vagy -hátszín, 6 ek. olaj, 2 ek. szójaszósz, 1 ek. Worcester-mártás, 4 ek. vörösbor, 4 kk. steakfűszerkeveré... |
2010-10-24 12:45:31 |
|
|
|
|
|
|
Paradicsomos marhaszelet
Hozzávalók:
40 dkg marhafelsál
10 dkg vöröshagyma
2 dl paradicsomlé
1 ek. ecet
só
bors
babérlevél
2 ek. étolaj.
Elkészítés:
A húst vékony szeletekre vágjuk, kicsit kiverjük, besózzuk. Forró olajban mindkét oldalát hirtelen átsütjük és kevés víz hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk. Miután a levét... |
|
2010-09-13 19:39:41 |
|
|
|
|
|
|
... Vadas marhaszelet zsemlegombóccal
Hozzávalók 4 személyre:
* 60 dkg vegyes leveszöldség (répa, zöldség, karalábé, zeller)
* 1 nagy fej hagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* 60 dkg stefánia (fartő, hátszín)
* 4+2 evőkanál olaj
* 1 babérlevél
* 1 csipet szárított kakukkfű
* 1 dl száraz, testes vörösb... |
2010-09-01 15:49:04 |
|
|
|
|
|
|
... boldogulok. Viszont az én nyugdíjamból nem telik elegáns ruhákra, márpedig a jobbfajta vendéglőkből, ahol géppel írják az étlapot, kinézik az ilyen kopott ruhás vendégeket.
- Marhaszelet vadmártással. Mondjam talán az árakat is? Tizenkettő húsz.
- Nem érdekelnek az árak, pedig a nyugdíjam felét kénytelen voltam öt hónapra elzálogosítani, amikor egyszer úgy ne... |
|
2010-08-15 18:01:12 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
40 dkg. hátszín
1 evőkanál olívolaj
1 hagyma vékonyra szeletelve
1 evőkanál paradicsompüré
0.5 dl vörösbor
2 teáskanál fenyőmag (lehet mandula is)
1 teáskanál apróra vágott mentalevél
1 mokkáskanál pirospaprika
1 kis darab erős paprika (elhagyható)
1 citrom reszelt héja
1 kis fej brokkoli rózsáira sze... |
2010-08-06 12:16:24 |
|
|
|
|
|
|
... és petrezselyemmel megszórjuk. Felengedjük és a borsóval főzzük.
Párolt marhafelsál:10 dkg felsál, 1 kávéskanál olaj, 1 kávéskanál liszt, paradicsompüré, só, bors vöröshagyma. A marhaszeletet az olajon megpirítjuk, majd kivéve melegen tartjuk. Az olajban a hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot és felengedjük vízzel. A húst visszatesszük, borsozzuk és puhára pároljuk.... |
2010-07-12 19:25:24 |
|
|
|
|
|
|
* 50 dkg sovány marhahús
Pácléhez:
* 2 dl szójaszósz
* 1 dl vörösbor
* 3 ek olívaolaj
* 2 ek juharszirup
* pár csepp citromlé
Kenéshez:
* 2 ek őrölt gyömbér
* 1 tk csilipor
* 1 tk fahéj|... |
2010-06-25 23:09:26 |
|
|
|
|
|
|
... boldogulok. Viszont az én nyugdíjamból nem telik elegáns ruhákra, márpedig a jobbfajta vendéglőkből, ahol géppel írják az étlapot, kinézik az ilyen kopott ruhás vendégeket.
- Marhaszelet vadmártással. Mondjam talán az árakat is? Tizenkettő húsz.
- Nem érdekelnek az árak, pedig a nyugdíjam felét kénytelen voltam öt hónapra elzálogosítani, amikor egyszer úgy ne... |
2010-06-21 12:22:32 |
|
|
|
|
|
|
... pulykamell.......................... .................................... ........................ 16
MARHAHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK.............................. .................................... ..................... 16
Amerikai marhaszelet......................... .................................... ................................... 16
Hátszín angolosan................. |
2010-05-23 22:41:58 |
|
|
|
|