Belépés
A marhaszelet fogyasztása


Marhaszeletet enni a legkönnyebb, kiválasztani a megfelelő sütési időt már nehezebb, és végül hiba nélkül elkészíteni a legnehezebb. Jó helyeken a pincér mindig megkérdi, hogy a vendég hogyan szeretné, vagyis mennyire süssék meg a marhaszeletet. A nemzetközileg egység...
2010-01-27 19:56:14
Bor
... azonban a hal nem mindig viseli el a vörösbor ízét, ezért halételeknél legjobb megmaradni a jól lehűtött fehérboroknál vagy rosénál.

A húsételekkel egészen más a helyzet. Egy marhaszelet vagy báránycomb ízét az enyhe fehérbor elfojthatja. Ebben az esetben az erős vörösbor jobban kiemeli a hús ízét és tökéletes ízkombinációt ad.

Alapszabály, hogy a gyenge vörö...
2010-01-15 22:13:36
Csáky-féle töltött marhaszelet


hozzávalók 4 főre

* 2 szelet marhalapocka (kb. 1,2 kg)
* 1 dl olaj
* 12 szelet bacon
* 2 fej hagyma
* 60 dkg lecsópaprika
* 30 dkg paradicsom
* 4 tojás
* 1 ek paprikakrém
...
2010-01-03 18:18:30
Vadas marhaszelet zsemlegombóc
Hozzávalók 4 személyre:

# 60 dkg vegyes leveszöldség (répa, zöldség, karalábé, zeller)
# 1 nagy fej hagyma
# 2 gerezd fokhagyma
# 60 dkg stefánia (fartő, hátszín)
# 4+2 evőkanál olaj
# 1 babérlevél
# 1 csipet szárított kakukkfű
# 1 dl száraz, testes vörösbor
# 2 evőkanál liszt
# 1 evőkanál cukor
# 3+1 dl tejföl...
2009-08-28 13:21:33
Mustáros marhaszelet
Hozzávalók:
- 6 db marhaszelet
- 20 dkg füstölt szalonna
- 3 dl tejföl
- 15 dkg hagyma
- bors, mustár, ízlés szerint
- 5 dl csontlé

Elkészítés: Serpenyőben kevés zsíron az apróra vágott vörös hagymát üvegesre pirítjuk. A hússzeleteket kiverjük, megkenjük mustárral, ráhelyezünk 1-1 szalonna szeletet, sózzuk, borsozzuk. Összecsavarjuk, és cérn...
2009-08-22 20:52:57
Vadas zsemlegombóccal
VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg vegyes leveszöldség (répa, zöldség, karalábé, zeller)
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
60 dkg stefánia (fartő, hátszín)
4+2 evőkanál olaj
1 babérlevél
1 csipet szárított kakukkfű
1 dl száraz, testes vörösbor
2 evőkanál liszt
1 evőkanál cukor...
2009-05-19 14:52:34
A kóser konyha
... bors.
A hagymát lereszeljük, a fokhagymát apróra zúzzuk, majd összeállítjuk a masszát. Egy órán át pihentetjük, majd olajozott sütő papírban pirosra sütjük.

Hagymás marhaszeletek
Hozzávalók: 4-6 szelet marhahús (pl. stefánia), 2 nagy fej hagyma, 2 kanál olaj, só, bors.
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, a hagymát karikára vágjuk. Fóliatepsibe egy kanál o...
2008-12-01 23:00:02
Mikróhullámos receptek
... percig pároljuk. Ezután kivesszük, ráreszeljük a sajtot és 3 perc alatt
500 W-on, fedő nélkül aranybarnára pirítjuk.


MARHAHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK

Amerikai marhaszelet

Hozzávalók:
60 dkg marhahús, 30 dkg trappista sajt, 1 kis fej vöröshagyma, mustár, só,
bors.

A marhahúst megtisztítjuk, alaposan megmossuk, vékony szelet...
2008-12-01 22:55:50
Húsfélék
Almás csirkefasírt

Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű


A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag...
2008-11-29 20:06:28
Diéták nőknek
... csúsztatjuk, és feltekerjük. fél csokor hónapos retekkel díszítve tálaljuk. Hozzá egy szelet (5 dkg) teljes kiőrlésű pirítóst kínálunk.
340 kcal, 34 g fehérje

Vacsora: Marhaszelet paradicsommal
12 dkg roston sült, sovány marhahúst (hátszínt) elrendezünk egy tányéron. Mellé tesszük egy nagyobb paradicsom felkockázott húsát és 5 dkg rukkola levelet. Eloszlatunk ...
2008-11-16 11:16:46
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 
Címkék: VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL, MARHAHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK, marhaszelet fogyasztása, kóser konyha, megfelelő sütési, pincér mindig, vendég hogyan, nemzetközileg egység, vörösbor ízét, húsételekkel egészen, marhaszelet vagy, enyhe fehérbor, erős vörösbor, gyenge vörö, apróra vágott, hússzeleteket kiverjük, hagymát lereszeljük, fokhagymát apróra, hússzeleteket sózzuk, hagymát karikára, marhahúst megtisztítjuk, csirkét daráld, almát gyaluld, hagymát vágd, zsemlét áztasd, ledarált húshoz, nagyobb paradicsom, zsemlegombóccal, összecsavarjuk, csirkemellfilé, marhaszeletet, mikróhullámos, hússzeleteket, összeállítjuk, marhaszeletek, megtisztítjuk, paradicsommal, ízkombinációt, fehérboroknál, nemzetközileg, fóliatepsibe, leveszöldség, húsételekkel, felkockázott, halételeknél, zsemlegombóc, kiválasztani, aranybarnára, csirkefasírt, lecsópaprika, marhalapocka, zsemlemorzsa, alapszabály, legnehezebb, ráhelyezünk, marhaszelet, legkönnyebb, elkészíteni, paprikakrém, elfojthatja, serpenyőben, lereszeljük, vöröshagyma,
© 2013 TVN.HU Kft.