|
|
|
Marhaszeletet enni a legkönnyebb, kiválasztani a megfelelő sütési időt már nehezebb, és végül hiba nélkül elkészíteni a legnehezebb. Jó helyeken a pincér mindig megkérdi, hogy a vendég hogyan szeretné, vagyis mennyire süssék meg a marhaszeletet. A nemzetközileg egység... |
2010-01-27 19:56:14 |
|
|
|
|
|
|
... azonban a hal nem mindig viseli el a vörösbor ízét, ezért halételeknél legjobb megmaradni a jól lehűtött fehérboroknál vagy rosénál.
A húsételekkel egészen más a helyzet. Egy marhaszelet vagy báránycomb ízét az enyhe fehérbor elfojthatja. Ebben az esetben az erős vörösbor jobban kiemeli a hús ízét és tökéletes ízkombinációt ad.
Alapszabály, hogy a gyenge vörö... |
|
2010-01-15 22:13:36 |
|
|
|
|
|
|
hozzávalók 4 főre
* 2 szelet marhalapocka (kb. 1,2 kg)
* 1 dl olaj
* 12 szelet bacon
* 2 fej hagyma
* 60 dkg lecsópaprika
* 30 dkg paradicsom
* 4 tojás
* 1 ek paprikakrém
... |
2010-01-03 18:18:30 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
# 60 dkg vegyes leveszöldség (répa, zöldség, karalábé, zeller)
# 1 nagy fej hagyma
# 2 gerezd fokhagyma
# 60 dkg stefánia (fartő, hátszín)
# 4+2 evőkanál olaj
# 1 babérlevél
# 1 csipet szárított kakukkfű
# 1 dl száraz, testes vörösbor
# 2 evőkanál liszt
# 1 evőkanál cukor
# 3+1 dl tejföl... |
|
2009-08-28 13:21:33 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
- 6 db marhaszelet
- 20 dkg füstölt szalonna
- 3 dl tejföl
- 15 dkg hagyma
- bors, mustár, ízlés szerint
- 5 dl csontlé
Elkészítés: Serpenyőben kevés zsíron az apróra vágott vörös hagymát üvegesre pirítjuk. A hússzeleteket kiverjük, megkenjük mustárral, ráhelyezünk 1-1 szalonna szeletet, sózzuk, borsozzuk. Összecsavarjuk, és cérn... |
|
2009-08-22 20:52:57 |
|
|
|
|
|
|
VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg vegyes leveszöldség (répa, zöldség, karalábé, zeller)
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
60 dkg stefánia (fartő, hátszín)
4+2 evőkanál olaj
1 babérlevél
1 csipet szárított kakukkfű
1 dl száraz, testes vörösbor
2 evőkanál liszt
1 evőkanál cukor... |
2009-05-19 14:52:34 |
|
|
|
|
|
|
... bors.
A hagymát lereszeljük, a fokhagymát apróra zúzzuk, majd összeállítjuk a masszát. Egy órán át pihentetjük, majd olajozott sütő papírban pirosra sütjük.
Hagymás marhaszeletek
Hozzávalók: 4-6 szelet marhahús (pl. stefánia), 2 nagy fej hagyma, 2 kanál olaj, só, bors.
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, a hagymát karikára vágjuk. Fóliatepsibe egy kanál o... |
2008-12-01 23:00:02 |
|
|
|
|
|
|
... percig pároljuk. Ezután kivesszük, ráreszeljük a sajtot és 3 perc alatt
500 W-on, fedő nélkül aranybarnára pirítjuk.
MARHAHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK
Amerikai marhaszelet
Hozzávalók:
60 dkg marhahús, 30 dkg trappista sajt, 1 kis fej vöröshagyma, mustár, só,
bors.
A marhahúst megtisztítjuk, alaposan megmossuk, vékony szelet... |
2008-12-01 22:55:50 |
|
|
|
|
|
|
Almás csirkefasírt
Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű
só
A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag... |
2008-11-29 20:06:28 |
|
|
|
|
|
|
... csúsztatjuk, és feltekerjük. fél csokor hónapos retekkel díszítve tálaljuk. Hozzá egy szelet (5 dkg) teljes kiőrlésű pirítóst kínálunk.
340 kcal, 34 g fehérje
Vacsora: Marhaszelet paradicsommal
12 dkg roston sült, sovány marhahúst (hátszínt) elrendezünk egy tányéron. Mellé tesszük egy nagyobb paradicsom felkockázott húsát és 5 dkg rukkola levelet. Eloszlatunk ... |
2008-11-16 11:16:46 |
|
|
|
|