|
|
|
... teszünk.
2. A kemény, rágós sültet vagy vadhúst előzőleg levesben főzzük meg, majd hűtsük ki, és néhány óráig hagyjuk ázni a lében. Csak ezután süssük ki.
3. A marhaszeletet ecet és olaj keverékében hagyjuk állni két ótán át, de közben forgassuk meg néhányszor. Ha így sütjük ki, sokkal puhább lesz.
... |
2018-05-15 11:24:13 |
|
|
|
|
|
|
... ha sütés - vagy
főzés - előtt egy kevés citromlével locsolgatod meg.
Ráadásul nemcsak puhább lesz,
hanem a citrom ízétől könnyedebb aromájú is.
A marhaszeletet ecet és olaj keverékével szelídítheted meg:
egyenlő arányban keverd össze a kettőt,
majd hagyd állni benne a szeleteket másfél-két órán át
gyakori forgatás mellett.
____... |
|
2013-07-15 08:24:18 |
|
|
|
|
|
|
... vacsorázni az egyik hagyományos észt konyhával rendelkező vendéglőbe, kóstoljuk meg a vaddisznóragut vörösboros mártásban gombával és párolt zöldséggel, amit 16.50 euróért kínálnak, vagy a marhaszeletet almás-szilvás szósszal 13.50 euróért. Ugyancsak ízletes a bárány kéksajtos mártásban, az ára 12.50 euró. Az ételekhez finom helyi vörösbor illik, de megkóstolhatjuk a népszerű Saku... |
2012-11-23 14:05:02 |
|
|
|
|
|
|
... kis ügyeskedéssel az egészséges étrend olcsóbban kijön, mintha egy gyorsétkezdében rendeznéd le az ebédedet. A gyümölcsök, zöldségek például jóval olcsóbbak, mintha vennél egy kiló marhaszeletet. A gabonaféléknél pedig első blikkre úgy tűnik, a teljes kiőrlésű termékek (például kenyér) drágábbak, de ezek az élelmiszerek, amellett, hogy egészségesebbek, jobban el is telítenek, így ... |
|
2011-03-03 11:43:20 |
|
|
|
|
|
|
... kis ügyeskedéssel az egészséges étrend olcsóbban kijön, mintha egy gyorsétkezdében rendeznéd le az ebédedet. A gyümölcsök, zöldségek például jóval olcsóbbak, mintha vennél egy kiló marhaszeletet. A gabonaféléknél pedig első blikkre úgy tűnik, a teljes kiőrlésű termékek (például kenyér) drágábbak, de ezek az élelmiszerek, amellett, hogy egészségesebbek, jobban el is telítenek, így ... |
|
2011-02-17 06:36:54 |
|
|
|
|
|
|
... sertésszeletet, kissé megborsozzuk a fóliával ellentétes oldalán. Hagymakarikákat teszünk rá, az egyik szelet mustárral megkent kolozsvári szalonnát, majd a majoránnával egyik oldalán megszórt marhaszeletet. A marhaszeletre fokhagymát teszünk összetörve, majd ismét kolozsvári szalonnát, melyet Piros Arannyal kenünk meg. Erre jön ismét hagymakarika, majd pedig a záró sertésszelet, ... |
2010-12-07 15:02:26 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyemmel megszórjuk. Felengedjük és a borsóval főzzük.
Párolt marhafelsál:10 dkg felsál, 1 kávéskanál olaj, 1 kávéskanál liszt, paradicsompüré, só, bors vöröshagyma. A marhaszeletet az olajon megpirítjuk, majd kivéve melegen tartjuk. Az olajban a hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot és felengedjük vízzel. A húst visszatesszük, borsozzuk és puhára pároljuk. Mi... |
2010-07-12 19:25:24 |
|
|
|
|
|
|
Marhaszeletet enni a legkönnyebb, kiválasztani a megfelelő sütési időt már nehezebb, és végül hiba nélkül elkészíteni a legnehezebb. Jó helyeken a pincér mindig megkérdi, hogy a vendég hogyan szeretné, vagyis mennyire süssék meg a marhaszeletet. A nemzetközileg egység... |
2010-01-27 19:56:14 |
|
|
|
|
|
|
... pincérnek fizetés közben:
- Azt az egy szelet halat olyan drágán számította, mintha egy egész halat rendeltem volna!
- Nálunk ez így szokás, uram.
- Még szerencse, hogy nem marhaszeletet rendeltem!
Mennyi?
Japánok egymás között:
- Mi van a kezemben?
- Hifi-torony.
- No, igen, de mennyi?
Nagyvad
- Mi szükséges ahhoz, h... |
2008-01-07 10:14:56 |
|
|
|
|