Belépés
5 tuti tipp,hogy vajpuha és omlós legyen a hús
... teszünk.

2. A kemény, rágós sültet vagy vadhúst előzőleg levesben főzzük meg, majd hűtsük ki, és néhány óráig hagyjuk ázni a lében. Csak ezután süssük ki.

3. A marhaszeletet ecet és olaj keverékében hagyjuk állni két ótán át, de közben forgassuk meg néhányszor. Ha így sütjük ki, sokkal puhább lesz.


...
2018-05-15 11:24:13
magamról napjaimról
... ha sütés - vagy

főzés - előtt egy kevés citromlével locsolgatod meg.

Ráadásul nemcsak puhább lesz,
hanem a citrom ízétől könnyedebb aromájú is.
A marhaszeletet ecet és olaj keverékével szelídítheted meg:
egyenlő arányban keverd össze a kettőt,
majd hagyd állni benne a szeleteket másfél-két órán át
gyakori forgatás mellett.
____...
2013-07-15 08:24:18
Tallinn nincs is olyan messze
... vacsorázni az egyik hagyományos észt konyhával rendelkező vendéglőbe, kóstoljuk meg a vaddisznóragut vörösboros mártásban gombával és párolt zöldséggel, amit 16.50 euróért kínálnak, vagy a marhaszeletet almás-szilvás szósszal 13.50 euróért. Ugyancsak ízletes a bárány kéksajtos mártásban, az ára 12.50 euró. Az ételekhez finom helyi vörösbor illik, de megkóstolhatjuk a népszerű Saku...
2012-11-23 14:05:02
6 buta tévhit az étkezésről
... kis ügyeskedéssel az egészséges étrend olcsóbban kijön, mintha egy gyorsétkezdében rendeznéd le az ebédedet. A gyümölcsök, zöldségek például jóval olcsóbbak, mintha vennél egy kiló marhaszeletet. A gabonaféléknél pedig első blikkre úgy tűnik, a teljes kiőrlésű termékek (például kenyér) drágábbak, de ezek az élelmiszerek, amellett, hogy egészségesebbek, jobban el is telítenek, így ...
2011-03-03 11:43:20
6 buta tévhit az étkezésről
... kis ügyeskedéssel az egészséges étrend olcsóbban kijön, mintha egy gyorsétkezdében rendeznéd le az ebédedet. A gyümölcsök, zöldségek például jóval olcsóbbak, mintha vennél egy kiló marhaszeletet. A gabonaféléknél pedig első blikkre úgy tűnik, a teljes kiőrlésű termékek (például kenyér) drágábbak, de ezek az élelmiszerek, amellett, hogy egészségesebbek, jobban el is telítenek, így ...
2011-02-17 06:36:54
Saslik á la Bogár (fóliás sasl
... sertésszeletet, kissé megborsozzuk a fóliával ellentétes oldalán. Hagymakarikákat teszünk rá, az egyik szelet mustárral megkent kolozsvári szalonnát, majd a majoránnával egyik oldalán megszórt marhaszeletet. A marhaszeletre fokhagymát teszünk összetörve, majd ismét kolozsvári szalonnát, melyet Piros Arannyal kenünk meg. Erre jön ismét hagymakarika, majd pedig a záró sertésszelet, ...
2010-12-07 15:02:26
Fogyókúrás étlap 14 napra
... petrezselyemmel megszórjuk. Felengedjük és a borsóval főzzük.
Párolt marhafelsál:10 dkg felsál, 1 kávéskanál olaj, 1 kávéskanál liszt, paradicsompüré, só, bors vöröshagyma. A marhaszeletet az olajon megpirítjuk, majd kivéve melegen tartjuk. Az olajban a hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot és felengedjük vízzel. A húst visszatesszük, borsozzuk és puhára pároljuk. Mi...
2010-07-12 19:25:24
A marhaszelet fogyasztása


Marhaszeletet enni a legkönnyebb, kiválasztani a megfelelő sütési időt már nehezebb, és végül hiba nélkül elkészíteni a legnehezebb. Jó helyeken a pincér mindig megkérdi, hogy a vendég hogyan szeretné, vagyis mennyire süssék meg a marhaszeletet. A nemzetközileg egység...
2010-01-27 19:56:14
Viccek
... pincérnek fizetés közben:
- Azt az egy szelet halat olyan drágán számította, mintha egy egész halat rendeltem volna!
- Nálunk ez így szokás, uram.
- Még szerencse, hogy nem marhaszeletet rendeltem!

Mennyi?
Japánok egymás között:
- Mi van a kezemben?
- Hifi-torony.
- No, igen, de mennyi?

Nagyvad
- Mi szükséges ahhoz, h...
2008-01-07 10:14:56
1 
Címkék: Piros Arannyal, marhaszelet fogyasztása, marhaszeletet ecet, kevés citromlével, citrom ízétől, szeleteket másfél-két, egyik hagyományos, vaddisznóragut vörösboros, marhaszeletet almás-szilvás, bárány kéksajtos, ételekhez finom, népszerű Saku, egészséges étrend, gyorsétkezdében rendeznéd, kiló marhaszeletet, gabonaféléknél pedig, teljes kiőrlésű, fóliával ellentétes, egyik szelet, majoránnával egyik, marhaszeletre fokhagymát, záró sertésszelet, borsóval főzzük, olajon megpirítjuk, hagymát megpirítjuk, húst visszatesszük, megfelelő sütési, pincér mindig, vendég hogyan, nemzetközileg egység, egész halat, gyorsétkezdében, egészségesebbek, megkóstolhatjuk, petrezselyemmel, hagymakarikákat, sertésszeletet, gabonaféléknél, paradicsompüré, vaddisznóragut, marhaszeletet, ügyeskedéssel, marhaszeletre, nemzetközileg, visszatesszük, szelídítheted, majoránnával, kiválasztani, megborsozzuk, élelmiszerek, paradicsomot, sertésszelet, hagymakarika, keverékében, keverékével, citromlével, mindmegette, locsolgatod, hagyományos,
© 2013 TVN.HU Kft.