|
|
|
... válassza!!
Hozzávalók: (22 cm-es tortaformához)
Az aljhoz:
120 g darált keksz
55 g darált dió
30 g kristálycukor
100 g vaj
A krémhez:
540 g mascarpone (lehet Philadelphia is vagy más natúr krémsajt)
180 g kristálycukor
10 g vaníliás cukor (egy kis zacskó)
45 g étkezési keményítő
240 ml tejföl
3 egész tojá... |
2016-06-10 15:18:44 |
|
|
|
|
|
|
... hűtőbe, legalább 30 percre.
Közben előlehet készíteni a tölteléket, és az őszibarackot.
Töltelék hozzávalói:
4-5 db őszibarack
2-3 marék dió
25 dkg mascarpone
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
reszelt citromhéj
1 db tojás a tészta lekenéséhez
A diót egy teflon serpenyőben, állandó kevergetés mellett,... |
|
2016-05-31 14:59:47 |
|
|
|
|
|
|
...
a rétegezéshez:
50 g étcsokoládé
50 g tejcsokoládé
100 ml tejszín
2 ek. eperlekvár
a fehér csokoládés krémhez:
150 g fehér csokoládé
200 g mascarpone
150 ml tejszín
ízlés szerint vaníliát is tehetünk bele, ezt én most kihagytam, mert az ünnepelt nem igazán szereti
A tortalap hozzávalóit egyszerűen betesszük... |
2016-05-06 21:47:24 |
|
|
|
|
|
|
... akkor jó, és nem szabad tovább sütni!
Hozzávalók a desszerthez 6 főre:
6 szelet brownie
1+1 dl ír krémlikőr
3 dl tejszín
10 dkg étcsokoládé
10 dkg mascarpone
10 dkg natúr görög joghurt
10 dkg fekete áfonya-dzsem
A tejszínből és a krémlikőr feléből szifonban habot készítünk. Szerintem nem szükséges bele két patron, de van ak... |
|
2016-01-30 00:01:21 |
|
|
|
|
|
|
... állítólag Deák kedvelte nagyon a fagylaltot, és meglepő módon a rendkívül megfontoltan étkező, soványságára sokat adó Sissi királyné is néha elnyalt egy-egy ibolyaízű gombócot.
Mascarponés vaníliafagylalt
Hozzávalók:
2 csésze 3,5 % tej
2 csésze tejszín
2/3 csésze cukor
1 rúd vanília
15 dkg mascarpone
1 citrom reszelt héja
... |
|
2015-05-07 23:48:58 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg mascarpone
25 dkg porcukor
2 citrom reszelt héja
1 citrom leve
a 2 citrom kikapart húsa
5 dl OKÉ Habmester tejszín,
2 cs habfixáló (biztos, ami biztos alapon)
10 dkg étcsokoládé (a tetejére lereszelve)
2 cs pisk... |
2015-01-04 19:56:41 |
|
|
|
|
|
|
... húsát is, feldaraboljuk, és turmixgépen pürét készítünk belőle. Hozzákeverjük a sajtkrémet, gyömbérporral, porcukorral ízesítjük. (Nagyobb élelmiszerüzletekben árusítanak édesre ízesített mascarpone sajtot is.) Fémtálba tesszük, és mélyhűtőben kifagyasztjuk. Krémszerűbb lesz a fagylalt, ha fagyás közben - amíg lehet - néhányszor villával átkeverjük.
Macedónia gyümölcssaláta (... |
2014-11-13 12:49:55 |
|
|
|
|
|
|
... Deák kedvelte nagyon a fagylaltot, és meglepő módon a rendkívül megfontoltan étkező, soványságára sokat adó Sissi királyné is néha elnyalt egy-egy ibolyaízű gombócot.
Mascarponés vaníliafagylalt
Hozzávalók:
2 csésze 3,5 % tej
2 csésze tejszín
2/3 csésze cukor
1 rúd vanília
15 dkg mascarpone
1 citrom reszelt héja
... |
2014-06-11 23:05:32 |
|
|
|
|
|
|
... előmelegített sütőbe. 200 fokon süldögéltek egészen addig, míg a tetején a cukor nem kezdett el szépen karamellizálódni.
Mialatt az almák a sütőben csücsültek, elkészült a krém is.
Mascarponés vaníliakrém
2 tojássárgája
1,5 dl tej
2 ek nádcukor
egy késhegynyi vanília
250 g mascarpone
A tejet a cukorral és a vaníliával megmelegítettem... |
2011-11-04 16:13:12 |
|
|
|
|
|
|
Hideg nyalat: a fagylalt
Gyerekkorunk nyolcgombócos ábrándjai, minden nyár elmaradhatatlan és örök desszertje a fagylalt. Szeretjük a sajátunkat, irigyeljük az olaszokat, a hűtőben tartunk 2-3 dobozosat, ha lehetőségünk van rá, otthon is készítjük, és folyton-folyvást elcsábulunk. De lehet ellenállni neki? Áááá, dehogy. Az emberiség már ősidők óta rabja a jeges édességne... |
2011-06-24 12:40:00 |
|
|
|
|