Belépés
A májgyulladásról
... alakul ki kísérő betegségként epekövesség. Ez elkerülhető állati zsírokban szegény, növényi rostokban gazdag diétával, rendszeres, napi 6x történő étkezéssel, bő folyadékfogyasztással. A mediterrán diéta követendő, minden más szélsőséges étrend (Atkins, Paleolit) tilos.

A kékáfonya tabletta és a homoktövis velő májprotektív hatása is figyelemre méltó. A betegek gyakran ...
2021-11-18 22:46:00
Étkezzünk mediterrán étrend szerint
A mediterrán étrend az egyik legegészségesebb diéta, amit csak követhetünk. Tanulmányok is arról számolnak be, hogy ez az étkezés az egészségre nézve is nagyon előnyös, hiszen sokféle betegségtől óvhat meg bennünket - akár a szívbetegség vagy a szénanátha.

A titok valószínűleg a táplálékok gyulladáscsökkentő tulajdonságaiban, valamint a rostokban, a vitaminokban, a...
2021-11-15 16:24:08
Az olajfa levele
... antioxidánsok miatt képes megvédeni a szívet
koszorúér elzáródástól és az erek súlyos károsodását...
2021-10-29 16:19:17
Az inzulinrezisztencia szív-érrendszeri betegségeket okoz
... csökkenhetjük a vércukorszintet és a betegség akár visszafordíthatóvá is válhat. A testmozgás is hatásos lehet, főleg a nagyobb intenzitású mozgás segíthet a magas vércukorszint csökkentésében. A mediterrán étrend javítja az inzulin-érzékenységet, miközben védi a szívet, hiszen csökkenti a magas koleszterinszintet és vérnyomást, hozzájárulhat a fogyáshoz és a mérsékli a gyulladást...
2021-10-20 14:01:39
Fűben fában
... zeller jótékony hatásai között a vérnyomás csökkentése, a rák kialakulásának megelőzése, és az izületi fájdalmak csökkentése sorolhatóak fel.

Csicseriborsó
Az eredetileg a Mediterrán terültekről és a Közel-Keletről származó csicseriborsót garbanzo babnak is nevezik, mára az egész világon elterjedt közkedvelt étel.

Egészségügyi hatásai között a glükkózszi...
2021-10-17 05:01:23
Közkedvelt ételek jótékony egészségügyi hatásai
... zeller jótékony hatásai között a vérnyomás csökkentése, a rák kialakulásának megelőzése, és az izületi fájdalmak csökkentése sorolhatóak fel.

Csicseriborsó
Az eredetileg a Mediterrán terültekről és a Közel-Keletről származó csicseriborsót garbanzo babnak is nevezik, mára az egész világon elterjedt közkedvelt étel.

Egészségügyi hatásai között a glükkózs...
2021-10-14 10:23:47
Özönvízzel rúgja be az ajtót az ősz
... idő, ez pedig a hangulatunkra is hatással lesz"

- kezdte a Borsnak Németh Lajos meteorológus.

- A gyökeres változást egy, a Földközi-tengeren kialakuló mediterrán ciklon okozza. Ez szerdán éri el hazánkat, és lényegében évszakot váltunk a késő nyárból a valódi őszbe - hangsúlyozta a szakember.


...
2021-10-05 20:00:51
Parlagfüvet pusztító bogár terjed Magyarországon
... ShutterstockA Pest környéki elterjedésének módját nem ismerjük, lehet, hogy valamivel véletlenül odahurcolták. Mivel ez egy mediterrán faj, nem tudhatjuk, hogyan tud alkalmazkodni a mi klímánkhoz, az esetleges hideg télhez. Olyan növényeken ...
2021-09-10 21:15:29
Kaczvinszky Barbara Az első hűvösebb napoktól kicsit megrett
Kaczvinszky Barbara
Az első hűvösebb napoktól kicsit megrettenek. Vessetek a mókusok elé, de én szeretem a meleget. Azt hiszem, hogy bennem egy mediterrán lélek lakozik.
Elképzelem, hogy mire a hamut is mamunak mondom, elköltözöm valahová messzire, és egy kicsi házikóból fogom hallgatni a tenger hullámainak zenéjét. Néha odatipegek a parthoz, és egy picit, de tényleg csak...
2021-08-26 09:37:34
Bazsalikom - minden konyhában ott a helye


A bazsalikom fantasztikus gyógy- és fűszernövény, amely nagyszerűen kombinálható a rozmaringgal és a másik mediterrán fűszernövénnyel, a kakukkfűvel, ezért minden konyhában ott van a helye. Nagyszerűen megállja a helyét, amikor hús- vagy halételeket, zöldséges, sajtos...
2021-08-22 20:17:05
1 2 3 .................219 220 .........329 330 .........438 439 440 
Címkék: Kaczvinszky Barbara Az, Borsnak Németh Lajos, Kaczvinszky Barbara, olajfa levele, első hűvösebb, mediterrán diéta, kékáfonya tabletta, homoktövis velő, betegek gyakran, mediterrán étrend, egyik legegészségesebb, egészségre nézve, szívbetegség vagy, titok valószínűleg, erek súlyos, betegség akár, nagyobb intenzitású, magas vércukorszint, vérnyomás csökkentése, izületi fájdalmak, egész világon, gyökeres változást, késő nyárból, valódi őszbe, esetleges hideg, mediterrán lélek, kicsi házikóból, tenger hullámainak, bazsalikom fantasztikus, másik mediterrán, legegészségesebb, tulajdonságaiban, májgyulladásról, fűszernövénnyel, vércukorszintet, csökkentésében, csicseriborsót, kialakulásának, magyarországon, elterjedésének, hozzájárulhat, csökkenhetjük, érzékenységet, hangulatunkra, csicseriborsó, vércukorszint, alkalmazkodni, antioxidánsok, egészségügyi, májprotektív, elzáródástól, odahurcolták, betegségeket, betegségként, vitaminokban, rozmaringgal, valószínűleg, szívbetegség, meteorológus, kombinálható, fűszernövény,
© 2013 TVN.HU Kft.