Belépés
Halfilé gombamártással,rizzsel
... halfilét felolvasztom és legalább 1-2 órára befűszerezem.Utána kevés olajon megsütöm.

Párolt rizs:
3-4 dl rizs,
8 dl viz,
só,bors,
olaj,
1 ek. száritott medvehagyma.

Kevés olajon megpiritom a rizst.Felöntöm a vizzel/lehet húslével is /és sózomm,borsozom.Tartalék lángon puhára párolom.A párolás utolsó 5 percében hozzáadom a száritott ...
2009-05-13 15:04:39
Töltött strucctojás
Hozzávalók:

0,5 kg borjúhús, 0,5 kg báránycomb, 1 kisebb fej hagyma, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, maréknyi csalánlevél, maréknyi medvehagymalevél, 2 + 6 tojás, kevés sima liszt, zsemlyemorzsa, olaj a sütéshez.

A bárányhúst megtisztítjuk hártyáitól, a borjúhússal együtt ledaráljuk, s közé daráljuk a megmosott csalánlevelet is. A darált húst sózzuk, borsozzuk,...
2009-04-16 00:14:54
erdélyi medvehagymás pogi !
...½ kg finomliszt
2 tojás
25 dkg ráma margarin
1 pohár (2 dl) zsíros tejföl
2 dkg élesztő
2 dl tej
2 teáskanál cukor

1 csokor medvehagyma
reszelt sajt.

elkészítés
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadunk 1 tojást, és a tejfölt, amit szintén belekeverünk. Beletesszük a sót, a sózással figyelnünk ...
2009-04-05 17:10:54
tinktúrák,balzsamok




Medvehagyma boros tinktúrája



Szükségünk lesz:

- 2 deciliter (háromnegyed pohár) durvára vágott friss medvehagymára...
2009-03-28 10:50:59
Mák, csontritkulás ellen...
... avasodik, ezért mihamarabb zárja vissza a kupakot, és tegye hűtőbe!
A csont...
2009-03-05 17:02:21
Húsfélék
Almás csirkefasírt

Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű


A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag...
2008-11-29 20:06:28
Fõételek
... megkenve tedd a grillbe. Ha megsült, ez is a páclébe kerül.
Tálalás előtt érleld hűtőben 2-3 órát. (Amikor tálra szeded, nem baj, ha egy kis páclé is megy vele.)


Medvehagymás nokedli

Hozzávalók:
20 dkg medvehagymalevél
40 dkg liszt
5 tojás
5 evőkanálnyi olaj
5 dkg kemény sajt

bors
petrezselyem...
2008-11-29 17:16:59
Levesek
... le a tűzről, s néhány percig hagyd ülepedni. Szedd le a zsírját, majd a levest (nem öntve, hanem kanalazva) szűrd át egy sűrű szitán, vagy egy tiszta konyharuhán.

Húsleves medvehagymás grízgaluskával

Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg marhalábszár vagy húsos karajcsont
50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, zeller, hagyma, ...
2008-11-29 17:16:12
Hagymasirató
... már hagymát - vagy kínáljuk meg partnerünket is! Aki rendszeresen sok fokhagymát eszik, annak bizony a bőrén is érezni a szagát, azt pedig saját tapasztalatból tudom, hogy tavasszal medvehagyma-szezonban bizony pár héten át erős medvehagyma-szagunk van az urammal együtt. Hiába no, a rajongás, az rajongás!
...
2008-11-29 14:17:49
Veszélyes?
Egy íz az erdőből /medvehagyma/

Ki gondolná, hogy a nagyhírű nevettető, Nagy Bandó András egy könyvet állított össze a medvehagymáról, az Orfűi medvehagyma kincses könyvben, a szőnyeghez hasonlította a medvehagyma burjánzását? "Erdőben mint szőnyeg, csokor körül mint gyöngyvirág, tányéron mint spenót, ételben mint fokhagyma mutatja magát." Ez a medvehagyma. Írtak róla mé...
2008-06-09 21:24:35
1 2 3 ...15 16 .22 23 ..29 30 31 
Címkék: Nagy Bandó András, párolás utolsó, bárányhúst megtisztítjuk, borjúhússal együtt, megmosott csalánlevelet, darált húst, margarinnal elmorzsoljuk, sózással figyelnünk, csirkét daráld, almát gyaluld, hagymát vágd, zsemlét áztasd, ledarált húshoz, páclébe kerül, sűrű szitán, tiszta konyharuhán, urammal együtt, nagyhírű nevettető, könyvet állított, szőnyeghez hasonlította, medvehagyma burjánzását, medvehagymalevél, grízgaluskával, gombamártással, medvehagymáról, tapasztalatból, csirkemellfilé, zsemlyemorzsa, csontritkulás, medvehagymára, megtisztítjuk, csalánlevelet, felolvasztom, csirkefasírt, medvehagymás, befűszerezem, zsemlemorzsa, petrezselyem, hagymasirató, elmorzsoljuk, belekeverünk, marhalábszár, hasonlította, rendszeresen, partnerünket, medvehagyma, strucctojás, borjúhússal, csalánlevél, evőkanálnyi, konyharuhán, vöröshagyma, gyöngyvirág, háromnegyed, margarinnal, beletesszük, burjánzását, bárányhúst, hozzávalók, figyelnünk, finomliszt, hozzáadunk, hártyáitól, ledaráljuk, elkészítés, szükségünk, karajcsont, tinktúrája,
© 2013 TVN.HU Kft.