|
|
|
... halfilét felolvasztom és legalább 1-2 órára befűszerezem.Utána kevés olajon megsütöm.
Párolt rizs:
3-4 dl rizs,
8 dl viz,
só,bors,
olaj,
1 ek. száritott medvehagyma.
Kevés olajon megpiritom a rizst.Felöntöm a vizzel/lehet húslével is /és sózomm,borsozom.Tartalék lángon puhára párolom.A párolás utolsó 5 percében hozzáadom a száritott ... |
2009-05-13 15:04:39 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
0,5 kg borjúhús, 0,5 kg báránycomb, 1 kisebb fej hagyma, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, maréknyi csalánlevél, maréknyi medvehagymalevél, 2 + 6 tojás, kevés sima liszt, zsemlyemorzsa, olaj a sütéshez.
A bárányhúst megtisztítjuk hártyáitól, a borjúhússal együtt ledaráljuk, s közé daráljuk a megmosott csalánlevelet is. A darált húst sózzuk, borsozzuk,... |
|
2009-04-16 00:14:54 |
|
|
|
|
|
|
...½ kg finomliszt
2 tojás
25 dkg ráma margarin
1 pohár (2 dl) zsíros tejföl
2 dkg élesztő
2 dl tej
2 teáskanál cukor
Só
1 csokor medvehagyma
reszelt sajt.
elkészítés
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadunk 1 tojást, és a tejfölt, amit szintén belekeverünk. Beletesszük a sót, a sózással figyelnünk ... |
2009-04-05 17:10:54 |
|
|
|
|
|
|
Medvehagyma boros tinktúrája
Szükségünk lesz:
- 2 deciliter (háromnegyed pohár) durvára vágott friss medvehagymára... |
|
2009-03-28 10:50:59 |
|
|
|
|
|
|
... avasodik, ezért mihamarabb zárja vissza a kupakot, és tegye hűtőbe!
A csont... |
|
2009-03-05 17:02:21 |
|
|
|
|
|
|
Almás csirkefasírt
Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű
só
A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag... |
2008-11-29 20:06:28 |
|
|
|
|
|
|
... megkenve tedd a grillbe. Ha megsült, ez is a páclébe kerül.
Tálalás előtt érleld hűtőben 2-3 órát. (Amikor tálra szeded, nem baj, ha egy kis páclé is megy vele.)
Medvehagymás nokedli
Hozzávalók:
20 dkg medvehagymalevél
40 dkg liszt
5 tojás
5 evőkanálnyi olaj
5 dkg kemény sajt
só
bors
petrezselyem... |
2008-11-29 17:16:59 |
|
|
|
|
|
|
... le a tűzről, s néhány percig hagyd ülepedni. Szedd le a zsírját, majd a levest (nem öntve, hanem kanalazva) szűrd át egy sűrű szitán, vagy egy tiszta konyharuhán.
Húsleves medvehagymás grízgaluskával
Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg marhalábszár vagy húsos karajcsont
50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, zeller, hagyma, ... |
2008-11-29 17:16:12 |
|
|
|
|
|
|
... már hagymát - vagy kínáljuk meg partnerünket is! Aki rendszeresen sok fokhagymát eszik, annak bizony a bőrén is érezni a szagát, azt pedig saját tapasztalatból tudom, hogy tavasszal medvehagyma-szezonban bizony pár héten át erős medvehagyma-szagunk van az urammal együtt. Hiába no, a rajongás, az rajongás!
... |
2008-11-29 14:17:49 |
|
|
|
|
|
|
Egy íz az erdőből /medvehagyma/
Ki gondolná, hogy a nagyhírű nevettető, Nagy Bandó András egy könyvet állított össze a medvehagymáról, az Orfűi medvehagyma kincses könyvben, a szőnyeghez hasonlította a medvehagyma burjánzását? "Erdőben mint szőnyeg, csokor körül mint gyöngyvirág, tányéron mint spenót, ételben mint fokhagyma mutatja magát." Ez a medvehagyma. Írtak róla mé... |
2008-06-09 21:24:35 |
|
|
|
|