Belépés
Brexit - Theresa May: nem lesz szavazás kedden a Brexit-megállapodásról
... széles körű a támogatottsága, egy elem, az ír-északír határellenőrzés visszaállításának megakadályozását célzó tartalékmegoldás esetében "mélységes aggályok tapasztalhatók", és ha a megállapodásról szóló szavazást az eredeti terveknek megfelelően kedd este megtartották volna, az egyezményt az alsóház "jelentős többséggel" elutasította volna.
May szerint ezért a kormány elhala...
2018-12-10 18:22:00
Újabb fejezeteit nyitották meg a szerb és a montenegrói EU-csatlakozási tárgyalásoknak
... nyitottak meg, és hármat zártak le ideiglenesen.
Az EU-hoz csatlakozni szándékozó országoknak összesen 35 tárgyalási fejezetet kell áttekinteniük közösen az ...
2018-12-10 18:02:03
Újabb fejezeteit nyitották meg a szerb EU-csatlakozási tárgyalásoknak
... és kettőt sikerült ideiglenesen lezárni.
Az EU-hoz csatlakozni szándékozó országoknak összesen 35 tárgyalási fejezetet kell áttekinteniük közösen az uniós i...
2018-12-10 17:32:04
Krónika 4. rész (interpellációk)
... Külügyminisztérium államtitkára azt felelte: a helyzet további párbeszédért kiállt. Felidézte: a kormány hangosan támogatta Ukrajna vízumliberalizációs törekvéseit és az unióval kötött társulási megállapodást, "ezért is éltük meg hátbaszúrásként a sorozatos magyarellenes lépéseket" - mondta.
Bírálta az új nyelvtörvény-tervezetet, amely visszalépés a korábbihoz képest - mondt...
2018-12-10 16:51:46
Uniós bíróság: az Egyesült Királyság szabadon visszavonhatja uniós kilépési szándékát
... Unió (EU) szerződésének 50. cikke szerinti kilépési szándék szabad visszavonásának lehetősége mindaddig fennáll, amíg az Európai Unió és az adott tagállam között megkötött kilépési megállapodás nem lépett hatályba, vagy amíg a bejelentés napjától számított kétéves időszak, és esetleges meghosszabbítása nem járt le.
A kilépési szándék visszavonása, amelyről Nagy-Britannia sajá...
2018-12-10 10:11:03
CDU-tisztújítás - Annegret Kramp-Karrenbauer váltja Angela Merkelt a német CDU elnöki tisztségében
... a CDU/CSU és a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) - előterjesztésé...
2018-12-08 15:56:57
Brexit - Brit kormány: fél évig tartó kikötői felfordulást is okozhatna a megállapodás nélküli Brexit
...
A brit egészségügyi miniszter, Matt Hancock által közzétett négyoldalas helyzetértékelés elsősorban a gyógyszerellátás szempontjából vizsgálja a megállapodás nélküli Brexit potenciális hatásait az áruforgalomra, de általános érvényű megállapításokat is tesz.
Hancock szerint nem lehet pontosan tudni, hogy az EU-ban maradó tagországok milyen határellenőrzési intézkedéseket...
2018-12-07 17:31:47
Tarlós: nem érte veszteség a fővárost az e-jegyrendszer felmondott szerződése miatt
... világos, hogy a BKK-nak nehézségei vannak, de mindig biztató információkat kaptak a társaságtól: vannak nehézségek, de minden rendben lesz.
November 9-én azt közölték, megszületett a megállapodás a kivitelezővel, majd néhány napra rá kiderült, hogy fel kellett mondani a szerződést - mondta el Tarlós István.
A főpolgármester furcsának nevezte, hogy az ügyben azok a leghan...
2018-12-07 10:01:22
Brexit - Az Európai Bizottság folytatja a felkészülést az esetleges rendezetlen kiválásra
...
"Látnunk kell, hogy milyen eredménnyel zárul az ügy a londoni parlamentben. Megállapodásra készülünk, megegyeztünk a brit kormánnyal és gondoskodtunk arról, hogy ez a szerződés végrehajtható is legyen. Ezzel párhuzamosan azonban készenléti terveket is kidolgoztunk" - jelentette ki sajtóértekezletén Valdis Dombrovskis euróért és szociális párbeszédért felelős alelnök.
A b...
2018-12-05 18:02:20
Illegális bevándorlás - Alapjogokért Központ: tovább él a bevándorláspárti paradigma Németországban
... rögzítették volna a dokumentum nem kötelező jogi jellegét.
Meglátásuk szerint "ez utóbbi elutasítása világít igazán rá a paktumpártiak másodlagos szándékára: bár azt állítják, hogy a megállapodás nem minősül nemzetközi szerződésnek, az elmúlt időszak joggyakorlatából valójában az következik, hogy a hasonló puha jogi deklarációkat pár év múltán már kötelező jellegű hivatkozási...
2018-12-05 18:02:09
1 2 3 .........................159 160 .............238 239 .............317 318 319 
Címkék: Theresa May, Egyesült Királyság, Annegret Kramp-Karrenbauer, Angela Merkelt, Európai Bizottság, Alapjogokért Központ, Európai Unió, Német Szociáldemokrata Párt, Matt Hancock, Tarlós István, Valdis Dombrovskis, montenegrói EU-csatlakozási, szerb EU-csatlakozási, megállapodás nélküli, e-jegyrendszer felmondott, esetleges rendezetlen, bevándorláspárti paradigma, ír-északír határellenőrzés, megállapodásról szóló, eredeti terveknek, kormány elhala, helyzet további, kormány hangosan, unióval kötött, sorozatos magyarellenes, korábbihoz képest, adott tagállam, bejelentés napjától, kilépési szándék, brit egészségügyi, gyógyszerellátás szempontjából, főpolgármester furcsának, ügyben azok, londoni parlamentben, brit kormánnyal, szerződés végrehajtható, paktumpártiak másodlagos, elmúlt időszak, hasonló puha, határellenőrzési, megállapításokat, tartalékmegoldás, bevándorláspárti, gyógyszerellátás, meghosszabbítása, helyzetértékelés, joggyakorlatából, megakadályozását, szociáldemokrata, határellenőrzés,
© 2013 TVN.HU Kft.