Belépés
Brexit - Johnson: a kereskedelmi megállapodáshoz nem kell elfogadni az EU-szabályokat
...
A konzervatív párti kormányfő üzleti vezetők előtt tartott londoni beszédében vázolta, hogy a kabinet milyen alapállásból készül a jövőbeni kapcsolatrendszer feltételrendszeréről tartandó, március elején kezdődő tárgyalássorozatra az EU-val.
Az Egyesült Királyság pénteken kilépett az Európai Unióból, és szombattól érvényben van az alapesetben 11 hónapos, vagyis december ...
2020-02-03 16:12:27
Iráni atomprogram - Szakértő: Iránnak beszűkült a mozgástere
...
A szakértő hétfőn az M1 aktuális csatornán kifejtette: ha nem sikerül rávenni Iránt, hogy térjen vissza a megállapodáshoz, a probléma az ENSZ biztonsági tanácsa elé is kerülhet, ahol akár vissza is állíthatják a 2015-ös atomalku aláírása előtti szankciókat. Ez szerinte azt jelenti, hogy Iránnak nincs választási lehetősége, tárgyalóasztalhoz kell ülnie.
Irán akkor hajland...
2020-01-20 12:04:56
Johnson: ha a Amerikának nem kell a jelenlegi iráni nukleáris megállapodás, akkor másikat kell kötni
... mellett.
Raab is tett ugyanakkor közvetett utalást arra, hogy a mostani megállapodás esetleg nem lesz tartható. Úgy fogalmazott: Irán most már olyan mértékben nem tartja magát a JCPOA-megállapodáshoz, hogy "nagyon erőteljesen meg kell fontolni, mi történjen a továbbiakban" az egyezménnyel.
Brit részről azonban Boris Johnson vetette fel először nyilvánosan a keddi BBC-int...
2020-01-14 11:19:34
Iráni-amerikai viszály - Brit külügyminiszter: London kitart az iráni nukleáris megállapodás mellett
... megakadályozására, hogy Irán nukleáris fegyverre tegyen szert, és egyértelműen kitart a JCPOA-egyezmény mellett.
Hozzátette ugyanakkor: Irán most már olyan mértékben nem tartja magát a megállapodáshoz, hogy "nagyon erőteljesen meg kell fontolni, mi történjen a továbbiakban" az egyezmény ügyében.
Az Egyesült Államok 2018-ban mondta fel a megállapodást, a többi aláíró hata...
2020-01-09 20:28:20
Román miniszterelnök: a Zöld megállapodás intézkedései ronthatják Európa versenyképességét
... megállapodás elfogadását, amely Európa karbonsemlegessé válását tűzte ki céljául 2050-es határidővel.
A román miniszterelnök aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a Zöld megállapodáshoz kötött intézkedések ronthatják Európa globális versenyképességét. "Az intézkedésék hatással lehetnek az európai vállaltok további fejlődésére a világpiacon" - mondta. Fontosnak nevezt...
2020-01-08 17:22:33
Iráni-amerikai viszály - Az Európai Bizottság elnöke iplomáciai megoldást sürget
... bejelentette: a továbbiakban nem tartja magát az atomprogramjáról szóló 2015-ös többhatalmi megállapodásból fakadó kötelezettségeihez. Nyomatékosította, fontos, hogy Irán visszatérjen a megállapodáshoz. "Meg kell győznünk Iránt, hogy ez az ő érdeke is" - fogalmazott.
Az iráni-amerikai viszály azt követően lángolt fel újra, hogy Iránhoz hű iraki erők megtámadták az Egyesült Ál...
2020-01-06 19:21:58
Tőzsde - Emelkedéssel nyitottak a New York-i indexek
... nyolcadik alkalommal, a pénzintézetek kötelező tartalékrátáját, amivel 800 milliárd jüan (114,6 milliárd dollár) szabadít fel a tőkepiacokon.
Az amerikai-kínai kereskedelmi megállapodáshoz fűzött remények, az amerikai gazdaság erejéről tanúskodó friss adatok és több nagy jegybank monetáris politikájának lazítása egyaránt hozzájárult ahhoz, hogy a Wall Streeten jelentősen eme...
2020-01-02 15:51:25
Telefonon egyeztettek a kínai és amerikai kereskedelmi tárgyalók
... újabb helyszínt, vagy időpontot.
Larry Kudlow, a Fehér Ház gazdasági főtanácsadója pénteken megerősítette: a felek közelednek egy kereskedelmi konfliktus lezárását elősegítő megállapodáshoz, az aláírás pontos dátumát azonban egyelőre nem tűzték ki. Hozzátette azonban: a részmegállapodás aláírása miniszteri szinten is megtörténhet, nem feltétlen szükséges tehát a két elnök ta...
2019-11-17 08:51:00
Tőzsde - Emelkedéssel zártak a főbb európai piacok
... gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 1,14 százalékos nyereséggel zárta a kereskedést.
Hétfőn nyereséges zárással nyugtázták az európai tőzsdék az amerikai-kínai kereskedelmi megállapodáshoz fűzött remények fokozódását.
Ágazati szinten az autóipar és a bányaipar szerepelt a legkedvezőbben, az energiaipar és a bankszektor részvényei is kiemelkedően teljesítettek.
A nagy...
2019-11-04 19:12:36
Tőzsde - Csökkenéssel nyitottak a New York-i indexek
... 500-as mutató 0,14 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,15 százalékos mínuszban indította a kereskedést.
Az amerikai-kínai kereskedelmi megállapodáshoz fűzött remények erősödése, valamint azok a fokozódó várakozások, miszerint az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve e heti ülésén ismét kamatot csökkent, hétfőn még minden idők ...
2019-10-29 15:15:09
1 2 3 .........29 30 .....44 45 ....58 59 60 
Címkék: Európai Bizottság, Egyesült Királyság, Európai Unióból, Boris Johnson, Egyesült Államok, Egyesült Ál, Wall Streeten, Larry Kudlow, Fehér Ház, Nasdaq Composite, Federal Reserve, kereskedelmi megállapodáshoz, jelenlegi iráni, iráni nukleáris, főbb európai, konzervatív párti, kabinet milyen, jövőbeni kapcsolatrendszer, szakértő hétfőn, 2015-ös atomalku, mostani megállapodás, keddi BBC-int, egyezmény ügyében, többi aláíró, román miniszterelnök, intézkedésék hatással, európai vállaltok, atomprogramjáról szóló, iráni-amerikai viszály, pénzintézetek kötelező, amerikai-kínai kereskedelmi, amerikai gazdaság, felek közelednek, kereskedelmi konfliktus, aláírás pontos, részmegállapodás aláírása, európai tőzsdék, bányaipar szerepelt, bankszektor részvényei, technológiai részvények, fokozódó várakozások, amerikai jegybank, atomprogramjáról, nyomatékosította, karbonsemlegessé, részmegállapodás, megállapodáshoz, külügyminiszter, tartalékrátáját, megállapodásból, legkedvezőbben, miniszterelnök, politikájának,
© 2013 TVN.HU Kft.