Belépés
Megállapodásra jutottak az európai uniós intézmények a jövő évi költségvetésről
... is meg kell erősítenie a két intézménynek, amire akár már jövő héten sor kerülhet.
Hétf...
2019-11-18 23:13:02
Moody's: globális recesszió nem lesz, de nagy kockázat a kereskedelmi viszályok eszkalálódása
... első számú kockázati tényezőnek.
A Moody's tanulmánya azt valószínűsíti, hogy a kereskedelem-politikai bizonytalanság akkor is erős marad, ha az amerikai és a kínai kormány megállapodásra jut a kétoldalú kereskedelemben kivetett vámokról.
Egyrészt ugyanis az eddigi nyilatkozatok alapján nem egyértelmű, hogy a két ország elégséges mértékben képes lesz-e áthidalni az alap...
2019-11-14 22:33:12
Illegális bevándorlás - Az európai migrációs probléma szélesebb körű megoldását szorgalmazta Giuseppe Conte és
... jelentette ki a német kancellár. Hangsúlyozta, hogy a "dél-európai, földközi-tengeri országokat nem lehet magukra hagyni".
Angela Merkel a Máltán szeptember végén született megállapodásra utalt, amellyel az említett négy ország az érkező migránsok majdnem automatikus szétosztásáról döntött.
Merkel jelentősnek nevezte az együttműködést a líbiai parti őrséggel, de hangsúl...
2019-11-11 22:32:17
Soltész: támogatható egy horvát-magyar nemzetiségi oktatási megállapodás
... e...
2019-11-11 17:11:46
Illegális bevándorlás - Von der Leyen: megnyílt a lehetőség a megállapodásra a migrációs politika ügyében
...
A német politikus a pártjához, a Kereszténydemokrata Unióhoz (CDU) közel álló Konrad Adenauer Alapítvány (KAS) székházában este tartott előadásában kiemelte, hogy nyáron számos EU-tagország vezetőjével tárgyalt, és a megbeszélések alapján úgy látja, mindenki számára világos, hogy a migrációs politika ügyében nem mehetnek tovább a dolgok úgy, ahogyan az utóbbi években.
A ...
2019-11-08 23:02:53
Továbbfejlesztik az uniós adórendszert az elektronikus kereskedelmi csalások ellen
...
Az uniós tagállamok pénteken megállapodásra jutottak, amelynek értelmében az adócsalás elleni küzdelemért felelős hatóságok hozzáférhetnek majd az online vásárlásokra vonatkozó adatokhoz, ami megkönnyíti az ágazatban elkövetett, az EU-ban évente mintegy 5 milliárd euróra becsült áfacsalások elleni küzdelmet. Mindemellett a megállapodás elősegíti a kis- és középvállalkozások a...
2019-11-08 16:22:38
Iráni atomprogram - Lavrov bízik a szerződés megmenthetőségében
... kiadott állásfoglalása szerint egyébként Iránnak a 2015-ben elért megállapodásban foglalt kötelezettségvállalásaitól való fokozatos visszalépése nem jelent fenyegetést az atomsorompó-megállapodásra. Teherán csütörtökön közölte, hogy megkezdte az urándúsító centrifugák feltöltését fordói földalatti nukleáris létesítményében.
Lavrov a pénteki moszkvai konferencián hangoztatta a...
2019-11-08 15:15:32
Ukrajna fordított irányú szállításokkal szerez gázt a Balkánról az orosz gáztranzit leállása esetén
... Brüsszelben az ukrán és az orosz fél között az Európai Unió közvetítésével az év végén lejáró, Ukrajnán keresztüli gázszállítási szerződés megújításáról. Eddig a feleknek nem sikerült megállapodásra jutniuk. Moszkva ugyanis csak akkor hajlandó új szerződést kötni, ha Ukrajna eláll minden peres követelésétől vele szemben.
November 5-én, Andrij Koboljev, a Naftohaz ukrán állam...
2019-11-07 16:52:07
Gulyás: nem kell nyelvvizsga a felsőoktatási jelentkezéshez
... véleménykülönbségek, hogy még a horvát uniós elnökség alatt sem születhet megállapodás, az szerinte a német elnökség alatt várható, mert az képviselhet kellő erőt arra, hogy rábírja a feleket a megállapodásra.
Magyarország is fontos zászlóvivője a bővítésnek Európában - mondta.Hozzátette: a megválasztott bizottsági elnök Várhelyi Olivér jelöltségét már visszaigazolta, és kor...
2019-11-07 16:32:20
Olasz belügyminiszter: Líbia beleegyezett a kétoldalú migrációs szerződés módosításába
... líbiai migránstáborok részleges bezárását, valamint Líbia és Európa között humanitárius folyosók működtetését javasolta az olasz kormány Tripolinak, amely készen áll az erről szóló megállapodásra - mondta a tárcavezető.
Annak a megállapodásnak a módosításáról van szó, amelyet a balközép Gentiloni-kormány 2017 februárjában kötött a nemzetközileg elismert, Tripoliban székelő lí...
2019-11-06 22:52:12
1 2 3 ............................90 91 ..............135 136 ..............179 180 181 
Címkék: Giuseppe Conte, Angela Merkel, Kereszténydemokrata Unióhoz, Konrad Adenauer Alapítvány, Európai Unió, Andrij Koboljev, Várhelyi Olivér, európai uniós, kereskedelmi viszályok, európai migrációs, horvát-magyar nemzetiségi, migrációs politika, uniós adórendszert, elektronikus kereskedelmi, orosz gáztranzit, felsőoktatási jelentkezéshez, kétoldalú migrációs, kínai kormány, kétoldalú kereskedelemben, eddigi nyilatkozatok, német kancellár, említett négy, érkező migránsok, líbiai parti, német politikus, megbeszélések alapján, utóbbi években, uniós tagállamok, adócsalás elleni, online vásárlásokra, ágazatban elkövetett, megállapodás elősegíti, 2015-ben elért, urándúsító centrifugák, pénteki moszkvai, horvát uniós, német elnökség, képviselhet kellő, bővítésnek Európában, megválasztott bizottsági, olasz kormány, erről szóló, balközép Gentiloni-kormány, nemzetközileg elismert, továbbfejlesztik, belügyminiszter, megállapodásban, kereskedelemben, költségvetésről, létesítményében, megállapodásnak,
© 2013 TVN.HU Kft.