Belépés
Világszerte romlott az országok teljesítménye az éghajlatváltozás elleni harcban
... kategóriában pontozza 56 ország és az Európai Unió éghajlatvédelmi teljesítményét.
A most kiadott mutató szerint az összesített listát Svédország vezeti, Marokkó a második, amit megújuló energiák terén végrehajtott fejlesztéseinek köszönhet, és Litvánia a harmadik legjobb. A rendkívül gyengén teljesítő országok között szerepel az Egyesült Államok és Kína.
Kedvezőnek ít...
2018-12-10 12:51:19
Süli János: a klímapolitikai célkitűzéseket atomenergia nélkül nem lehet végrehajtani
... is figyelembe véve Magyarországnak nincs más alternatívája, mint atomerőmű építése - emelte ki előadásában Süli János.
Hangsúlyozta ugyanakkor azt is, hogy a kormányzat támogatja a megújuló energiák arányának növelését, és a megújulókra is számít az ország áramellátásában.
A tárca nélküli miniszter felidézte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító ...
2018-12-04 17:52:03
ITM-államtitkár: dolgozik az innovációs tárca a nemzeti energiastratégia koncepcióján
... célok közül egyebek mellett az energiatakarékosság, az energiahatékonyság minden formájának ösztönzését, különösen az épület-energetika területén.
Kaderják Péter kitért arra, hogy a megújuló energiák terjedésének és hasznosításának ösztönzése a klímavédelem mellett hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország kevesebb földgázt vagy olajat importáljon, tehát ellátásbiztonsági szempontb...
2018-12-04 13:31:35
Macron: az üzemanyagok adója igazodni fog az áringadozáshoz
... szénerőmű is bezár.
Franciaország a szélgépekből származó energiatermelést 2030-ig háromszorosára, napelemes rendszerét pedig ötszörösére kívánja növelni. A teljes energiaellátásban a megújuló energiák arányát 2030-ra negyven százalékra, a fűtés területén több mint ötven százalékra tervezik emelni. Ennek érdekében az eddig évi 5 milliárd eurós fejlesztési támogatást 7-8 milli...
2018-11-27 14:59:02
A francia alkotmánytanács megsemmisítette a legrégebbi francia atomerőmű bezárására vonatkozó rendeletet
... átmeneti program egyik fő kérdése.
Franciaország a szélgépekből...
2018-10-25 17:52:03
Krónika 2. rész (napirend előtt: Paks, oktatás, migráció)
...

A Párbeszéd a megújuló energiák mellett érvel
A Párbeszéd képviselője, Kocsis-Cake Olivió arról beszélt, hogy mire Paks 2 megépül, a megújuló energiák már olcsóbbak lesznek, ráadásul az új blokk ugyanazzal az orosz technológiával készül, mint ami "rendszeresen meghibásodik".
Az ellenzéki képviselő szerint a paksi bővítésre szánt 4000 milliárd forintból az egés...
2018-10-24 13:44:50
Átadták az Alteo akkumulátoros villamosenergia-tárolóját
... milliárd forint.
A projekt mérföldkőhöz érkezett, a villamosenergia-rendszer frekvencia-szabályozásán túl az akkumulátoros villamosenergia-tároló segítségével tervezhetőbbé tehető a megújuló energiaforrások, leginkább a szél- és napenergia integrálása - mondta az átadón ifjabb Chikán Attila, az ALTEO Group vezérigazgatója.
A kutatás-fejlesztési projekt során szeretnének ...
2018-08-23 18:22:47
Krónika 3. rész (napirend, interpellációk)
... összeomlása miatt csökkent a kibocsátásunk, 2015-ben azonban fordulat történt, azóta évente legalább 5,6 százalékkal növekszik a szén-dioxid-kibocsátásunk. Milyen intézkedéseket terveznek a megújuló energiaforrások hasznosítására? - kérdezte.
Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára közölte: 2021 után csökken a létesítmények számár...
2018-06-18 16:42:52
Uniós tárgyalók a megújuló energiaforrások felhasználásának növeléséről állapodtak meg
...
A tájékoztatás szerint az uniós bizottság javaslatában az szerepelt, hogy a megújuló energia aránya 2020-ig 20 százalékra, 2030-ig pedig 27 százalékra emelkedjen, a megújuló források költségeinek jelentős csökkenése azonban magasabb célszámok megvalósítását teszi lehetővé a költségvetések növelése nélkül.
Az uniós jogszabály arra szólít fel, hogy a tagországok fokozatosa...
2018-06-14 13:11:42
ITM: a kormány felismerte a gazdaságfejlesztésben rejlő lehetőségeket
... hogy vállalat 2030-ig szóló startégiája már nem a védekezésre épül, hanem olyan világtrendekre, amelyek közül sok ma még nem is érzékelhető .Ezek közül kiemeltea környezettudatosság és a megújuló energiák iránti igényt, amely alapján a Mol - mint mondta - csökkenti a motorikus üzemanyagok termelését, a felszabaduló kapacitásokat pedig az újra feldolgozható műanyagok termelésébe fe...
2018-06-13 14:51:58
1 2 3 ....19 20 ...29 30 ...38 39 40 
Címkék: Süli János, Európai Unió, Egyesült Államok, Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító, Kaderják Péter, Kocsis-Cake Olivió, Chikán Attila, ALTEO Group, Cseresnyés Péter, Technológiai Minisztérium, országok teljesítménye, éghajlatváltozás elleni, klímapolitikai célkitűzéseket, innovációs tárca, nemzeti energiastratégia, üzemanyagok adója, francia alkotmánytanács, legrégebbi francia, megújuló energiaforrások, kormány felismerte, most kiadott, összesített listát, harmadik legjobb, rendkívül gyengén, kormányzat támogatja, megújuló energiák, ország áramellátásában, tárca nélküli, épület-energetika területén, klímavédelem mellett, szélgépekből származó, teljes energiaellátásban, fűtés területén, orosz technológiával, ellenzéki képviselő, paksi bővítésre, projekt mérföldkőhöz, átadón ifjabb, létesítmények számár, tájékoztatás szerint, uniós bizottság, megújuló energia, megújuló források, költségvetések növelése, uniós jogszabály, tagországok fokozatosa, védekezésre épül,
© 2013 TVN.HU Kft.