Belépés
Balog Zoltán: a kommunizmus áldozatainak története nem privát kelet-európai ügy
...
A Gulág Alapítvány Szabadság helyett erőszak - Magyar női sorsok 1944-1945-ben címmel megrendezett konferenciáján Balog Zoltán arról beszélt: míg a náci rémtettekről mindenki úgy gondolja - nagyon helyesen -, hogy közös európai bűn, és az egész világ felelőssége, hogy ne ismétlődhessenek meg, addig a kommunizmus bűneit Nyugat-Európa privát kelet-európai történetnek tartja, am...
2018-11-20 13:06:09
Horváth Ildikó: az ápolói ösztöndíj növeli az ápolói munka iránti elkötelezettséget
...
Horváth Ildikó azt mondta, a programban részt vevő, egészségügyi szakképzést végző tanulók a tanulmányaik alatt havi 40 ezer forint ösztöndíjban részesülnek.
A támogatás feltétele, hogy a szakképzés megszerzését követően legalább annyi ideig valamelyik hazai, közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatónál dolgoznak, ameddig az ösztöndíjat is kapták - tette hozzá.
Pá...
2018-11-20 13:05:47
A francia kormány az üzemanyag adóemelése ellen folytatódó tüntetések radikalizálódásától tart
...
"Láthatjuk, hogy mára teljesen elharapózott a tüntetés, amely szombaton lényegében még jó hangulatú volt. Jól látjuk, hogy a követelések, amelyek nem is összefüggőek, radikalizálódnak és nagyon különbözőek" - mondta Christophe Castaner belügyminiszter a France2 közszolgálati televízióban.
A negyedik napja országszerte tartó megmozdulásokon bekövetkezett incidenseknek a ...
2018-11-20 13:05:33
Tizennégy egészestés animációt láthat a közönség az idei Anilogue fesztiválon
...
Liszka Tamás fesztiváligazgató a program keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az idei fesztivál a Kirikou figuráját megalkotó Michel Ocelot Dilili Párizsban című bűnügyi animációs kalandfilmjének vetítésével veszi kezdetét az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A századforduló Párizsában játszódó film szereplői között megjelenik többek között Toulouse-Lautrec, Louis Pasteur va...
2018-11-20 13:05:18
Idén 41 ezer forintot szánnak karácsonyi ajándékokra az internetezők egy felmérés szerint
...
A felnőtt, aktív internetezők átlagosan hét ember megajándékozását tervezik, az ajándékok többségét idén is a szűk családnak szánják, de egyre több távoli családtag, barát vagy ismerős kerül fel a listára.
A válaszadók háromnegyede az ajándékok megtalálásához elsősorban valamilyen online csatornát vesz majd igénybe. Emellett 48 százalékuk átnézi az áruházak akciós újsága...
2018-11-20 12:37:31
Gázömlés - Katasztrófavédelem: lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség
...
Papp-Kunkli Nóra elmondta, Hajdú-Bihar megyéből 35 tűzoltókocsi van a helyszínen, de érkeztek Miskolcról és Szolnokról is tűzoltóegységek, oltják a lángokat és a tűz továbbterjedésének megakadályozása érdekében hűtik a területet.
Hozzátette: a katasztrófavédelmi mobillabor folyamatos méréseket végez Nagyhegyes környékén. A mérések gáz jelenlétét nem mutatták ki a levegőb...
2018-11-20 12:37:16
RÖVDHÍR - A legfontosabb részéhez érkezett az Ó-Dráva megújítása
...
Parrag Tibor, az Európai Unió LIFE+ programjának támogatását élvező 817 ezer eurós beruházás sajtóeseményén utalt rá: a WWF Magyarország magyar és horvát partnereivel célul tűzte ki, hogy biztosítják a Dráva 15 kilométer hosszú holtágának vízellátását, javítva az állat- és növényfajok élőhelyeinek, a part menti ártéri erdők állapotát.
A jövő áprilisban befejeződő kivitel...
2018-11-20 12:37:07
Brexit - Spanyolország jelen formájában nem szavazza meg a megállapodást
...
Arról, hogy a jövőben mi történik Gibraltárral, nem az Európai Uniónak és Nagy-Britanniának, hanem Spanyolországnak és Nagy-Britanniának kell tárgyalnia - hangsúlyozta a szocialista kormányfő.
A spanyol kormány a tervezet 184. cikkét kifogásolja, mivel az szerinte "kétértelmű", ezért a szöveg tisztázását, pontosítását szorgalmazzák.
Josep Borrell spanyol külügyminis...
2018-11-20 12:36:49
Lars Mikkelsen dán színész is megkapta a nemzetközi Emmy-díjat
...
A New York-i Hilton Midtown-ban megrendezett díjátadón brit, német, spanyol, belga és portugál tévés produkciók vitték el a legfontosabb díjakat. A gálán 11 színész és tíz ország produkciója került a díjazottak közé - számolt be róla a The Hollywood Reporter.
Lars Mikkelsen dán színész (Kártyavár, Sherlock) a Herrens veje című tévésorozatban nyújtott alakításáért kapta m...
2018-11-20 12:26:27
Vasárnap hirdetik ki a Bartók Világverseny zeneszerzés fordulójának nyertesét
...
A vasárnapi koncerten hat mű hangzik el, amelyet 214 pályamunkából választott ki a zsűri - mondta el Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora a kedden tartott budapesti sajtótájékoztatón. Kiemelte, hogy a Bartók Világverseny és Fesztivál ha évet ível át, a különböző versenykategóriák láncszemekként kapcsolódnak össze. Emlékeztetett arra, hogy 2017-ben rendezték meg a hegedű fordul...
2018-11-20 12:26:13
1 2 3 ...70461 70462 ..105691 105692 ..140921 140922 140923 
Címkék: Balog Zoltán, Horváth Ildikó, Lars Mikkelsen, Bartók Világverseny, Gulág Alapítvány Szabadság, Christophe Castaner, Liszka Tamás, Michel Ocelot Dilili Párizsban, Uránia Nemzeti Filmszínházban, Louis Pasteur, Papp-Kunkli Nóra, Parrag Tibor, Európai Unió LIFE+, Európai Uniónak, Josep Borrell, York-i Hilton Midtown-ban, Hollywood Reporter, Vigh Andrea, kommunizmus áldozatainak, ápolói ösztöndíj, ápolói munka, francia kormány, üzemanyag adóemelése, idei Anilogue, felmérés szerint, legfontosabb részéhez, nemzetközi Emmy-díjat, náci rémtettekről, egész világ, kommunizmus bűneit, programban részt, tanulmányaik alatt, támogatás feltétele, szakképzés megszerzését, negyedik napja, program keddi, idei fesztivál, századforduló Párizsában, ajándékok többségét, szűk családnak, válaszadók háromnegyede, ajándékok megtalálásához, áruházak akciós, part menti, jövő áprilisban, szocialista kormányfő, spanyol kormány, szöveg tisztázását, legfontosabb díjakat, díjazottak közé, vasárnapi koncerten, kedden tartott,
© 2013 TVN.HU Kft.